Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '06

 
Kategori
Bayramlar
 

Şekerinizi, kahvenizi aldınız mı, hazır mısınız '' Bayram'' a.

Şekerinizi, kahvenizi aldınız mı, hazır mısınız '' Bayram'' a.
 

Çocukluk anılarını başlangıç kabul ederek özlemle andığımız, susamlı pide, güllaç, ortaoyunu, hacivat karagöz oyunları ile simgelediğimiz Ramazan ayı, geldi gelecek derken üç gün sonra bitiyor.

Bayram hazırlıkları başladı evlerde. Temizlikler yapılıyor, alışverişlere çıkılıyor, şeker, çikolata alınıyor, baklavalar, börekler açılıyor, uzaklardan gelecekler hasretle bekleniyor, çocuklara bahşiş vermek için bozuk paralar hazırlanıyor, ''tatile gidecek veya dinlenerek geçireceğim'' diyenler plan yapıyor.... ve Bayram geliyor. Ekonominin, futbol liglerinin tat vermeyen gidişi, işsizlik, cari açık, yaklaşmakta olan kış mevsimi, gündemdeki konular yerini bayram heyecanına bıraktı. Eskiye özlemin dile getiriliyor, anılarda kalan güzellikler yad ediliyor, tatiller değil de aile büyükleri ile kutlanan bayramlar konuşuluyor, ''nerde o eski .....'' ile başlayan cümlelerle. Çocukluk günlerimdeki coşku olmasa, bahşiş toplamak için ev gezmeleri yapıp, karnım ağrıyıncaya kadar şeker çikolata yemesem de seviyorum bayram heyecanını yaşamayı, güne Barış Manço'nun ''Bugün Bayram'' şarkısıyla başlamayı, ailece kahvaltı etmeyi ve ''kömbe'' yemeyi. (Şeker Bayramı'na özgü şekerli kurabiye. Hamur, sütle mayalanarak, içine zencefil başta olmak üzere zengin baharatlar ilave edilip, hamurun mayası geldiğinde, avuç içinde yuvarlanarak, tepsiye dizilen,üzerine susam ilave edildikten sonra özellikle odun fırınında pişirilmesi tavsiye edilen bir tür kurabiye) Seviyorum, kısa ziyaretlerle sevdiklerimi mutlu etmeyi.Ne güzeldir uzun zamandır görüşülemeyen eş, dost, arkadaşlarla yapılan muhabbetler. Bizlerle olamayan sevdiklerimiz, büyüklerimizi unutmadığımızı gösteren mezar ziyaretleri.

Sadece sevdiklerimiz, eşimiz dostumuz değildir temiz giysiler, hoş tebessümlerle yol bekleyenler, hatırlanıldığında mutluluktan gözyaşı dökenler. Ömürlerinin sonbaharını, hayatlarının başlangıcını, Huzurevi, Çocuk Esirgeme Kurumu, Kimsesizler yurdunda geçirenler, bir paket sakızlı lokum veya içten bir gülüşle, gözleri nemlenen, yalnız insanlar da bekler, kapılarının açılmasını, hal hatır sorularak, dertlerinin dinlenilmesini. Mutlu olur tanımadığı anne şefkatini kollarımızda hisseden, yalnız, kimsesiz çocuk. Hislenir, çocuklarıyla kutladığı bayramları anımsayan, yollarını bekleyen yaşlı bir nine veya dede. O halde çok görmeyelim ihtiyaçları olan sevgiyi, saygıyı. Şeker vererek sevindirmeyi, sohbet ederek mutlu etmeyi. Hiç olmazsa üç gün için unutturalım yalnızlıklarını. Bugün onlara, yarın bize belli mi olur, hayatın yaşatacağı sürprizler. Hadi o zaman son hazırlıkları yaparak, bayram coşkusu yaşamaya, kağıtlı şeker, lokum, kahve almaya.

Bayramınız Kutlu, sevdikleriniz yanınızda olsun.

resim:www.hekimim.com sitesi.

 
Toplam blog
: 126
: 2338
Kayıt tarihi
: 01.08.06
 
 

Kompozisyon derslerini biraz daha fazla önemsediğim, uzun cümleler kurmaya başladığımdan bu yana sev..