Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '11

 
Kategori
Güncel
 

Seks mi, eğlence mi, huzur mu?

Seks mi, eğlence mi, huzur mu?
 

Size uygun mu?


İlişkilerde görsellik önemlidir diyenlerdenseniz; yahut benim için aşık olduğum kişide asıl önemli olan kişilik özellikleridir diyorsanız ne ala… Siz yolunuzu çizmişsiniz, size diyecek sözüm yok…

Bir de aradığı şeyin ne olduğunu henüz bilemeyen kadınlar var aramızda…
Dikkatleri üzerinde toplayacak kadar hoş görünen kaslı bir eş mi? Duygusal, entelektüel bir eş mi? Yoksa espri kalitesi yüksek, şakacı, sevimli, rahat, eğlenmeyi ve yemek yemeyi çok seven sosyal bir eş mi?

Ne yazık ki, aradığımız özelliklerin hepsini aynı bedende bulmak çok zor olacağından bir tercih yapmak zorunda kalıyoruz yaşamımızda. 

Vücut tiplerinin psikolojik yansımasını da inceleyen Sheldon’a göre üç tip insan vücudu var.

Mezomorf :Kaslı vücut tipi : Bu vücut tipine sahip kişiler, anatomik yapı bakımından düzgün vücutları ve diri kasları ile dikkati çeken atletik tiplerdir. Kemik yapıları çok gelişmiştir. Omuzları geniş ve dar kalça yapısına sahiptir. Atletik bir yapıya sahip olan bu insanların enerji yakım sistemleri çok iyi çalışır. Kas yapıları iyi olduğu için bazal metabolizmaları hızlıdır. Gün içerisinde çok hareketlidirler bu yüzden çabuk yorulmazlar. Bu yüzden aynı anda birkaç işi yapabilirler. Fizik kondisyonları çok iyidir. Bu hareketli yapıları frenlenirse saldırgan ve agresif olabilirler. Kas yapılarının iyi olması kuvvet antrenmanlarında çabuk verim almalarını sağlar. Her türlü sporda başarılı olabilecekleri fizik yapısına sahip vücut tipleri vardır. Anatomik olarak ağırlık çalışmasına en yatkın vücut tipi bu tiptir.

Bu vücut tipinin en büyük düşmanı hareketsiz yaşam, kötü beslenme ve az uykudur. Hareket üzerine dizayn edilmiş bu genetik yapılarını hareketsiz ve monoton bir yaşam tarzına dönüştürmeleri ve kötü beslenip fazla kalori almaları halinde çabuk form kaybederler ve vücut yapıları bozulur. Bu vücuda sahip olmaktan daha önemlisi bu vücudu korumaktır. Uyku düzenlerine çok dikkat etmeleri en az günde 6 saat uyumaları gerekir.
Günde en az altı saat uyurlar dendiğine bakmayın siz en az sekiz saat uyku az gelir bu tiplere. Yaşamları hareket merkezlidir. Kuzeninizin düğünü olsa bile onların önceliği antrenmanlarındadır. Eğer hayır kuzenimin düğününe geleceksin diye diretirseniz saldırgan olabilirler? Onlar için odak her daim vücutlarıdır; gerisi teferruat….

Ektomorf : Bu vücut tipine sahip bireyler anatomik yapıları ince ve uzun kemik yapısına sahiptirler. Uzun kemik yapısını takip eden zayıf kas gurupları vardır. Vücutları bu yüzden kilo almaya müsait değildir. Göğüs kafesleri dar, omuzlar düşük, kollar ve bacaklar uzun fakat gövde çok kısa veya uzun olabilir. Kuvvetli kaslara sahip olmamalarına rağmen dayanıklı bir yapıya sahiptirler. Ağır işler yerine temposu düşük ama uzun süreli işlerde başarılıdırlar. Bacak kasları gelişime daha müsaittir. Bu vücut tipine sahip olan kişiler erken yaşta spora başlarlarsa çok başarılı bir sporcu olabilirler. Basketbolcular ince ve uzun vücut yapısını doğru kuvvet antrenmanı yaparak geliştirmişlerdir. Ektomorfların güç kazanıp hacim yapmaları gerçekten uzun zaman gerektiren bir iştir. Egzersiz programlarında; ağır kilolu az tekrarlı setlerle çalışmaya dikkat etmeleri gerekir. Bu tipler de içe dönük, duygusal ve entelektüeldirler.
Kızlar gezegeninde kalan tek erkekse eğer ancak o zaman dikkat çekebilecek bir tiptir. Eğer onu dış dünyanın ilgisini çekecek bir kılığa sokar, giysilerine albeni katarsanız durumu kurtarabilirsiniz. Uysal ancak antisosyal bir yaşam arkadaşı istiyorsanız tam size göredir. Sinema, müzik, edebiyat, siyaset gibi daha bir çok ilgi alanları vardır ve çok şey bilirler. Gözüme değil de duygularıma hitap etsin diyorsanız “ektomorf” erkek tercihiniz olmalı.

Endomorf : Yağlı vücut tipi: Bu vücut tipine sahip bireylere baktığımızda vücutlarının yuvarlaklığı ve yumuşaklığı ile dikkat çekmektedirler. Kemik yapıları kısa ve kalındır. Kas yapıları bu kemik yapısına uyum sağlamış şekilde hacimlidir. Çabuk şişmanlamaya eğilimli kısa boylu ve sağlam yapılı kişilerdir.

Vücutlarında genetik olarak yağ hücrelerinin sayısı fazladır. Bu yüzden kalori alımına çok dikkat etmeleri gerekir. Çünkü vücutlarının yağı depolama eğilimi oldukça fazladır. Bu nedenle “yağ depolama da ne içsem ne yesem yarıyor” ama yağ yakma konusunda “ne yapsam kilo veremiyorum” diyen kişilerdir.

Bu vücut tipine sahip kişilerin yüksek ağırlıklarla çalışmalarına çabuk adapte olurlar ve vücutlarını kısa sürede hacim kazanır ve kas yapıları artar. Fakat bizim bu vücut tipinin incelmesini sağlayan hafif kilo çok tekrarlı egzersizleri tercih ederek daha ince ve şekilli fit bir vücuda sahip olmalarını tavsiye ediyoruz. Tabiî ki bol kardiyo ile beraber.
Bu tipler espri kaliteleri yüksek, şakacı, sevimli, rahatı, eğlenmeyi ve yemek yemeyi çok seven sosyal kişilerdir.
Endomorf olan bir kişinin; aşırı yağlı bir vücuda sahip olmasından daha önemlisi bu yağı depolama merkezinin vücudunun hangi bölgesinde olduğu önemlidir. 

İç organlarımıza yani göbek ve çevresindeki yağlanmalar kalp bölgesine çok yakın olduğundan dolayı sağlığımız açısından ciddi risk oluşturmakta ve kalp damar rahatsızlıklarına yakalanma yüzdesini arttırmaktadır. Ayrıca fazla kilo cinsel hayatınızı da her yönü ile olumsuz etkilemektedir. 

“Yiyelim, içelim kam alalım dünyadan” tipi şen- şakrak, gezmeyi, gezdirmeyi seven neşe dolu biridir; lakin o enerjisini bu uğurda öyle bir tüketir ki eve geldiğinde yatağa yığılıverir;) Onunla gittiğiniz her ortamda eğlenirsiniz. Fiziksel özellikleriyle dış tehditlere karşı kapalı olduğundan huzur ve huşu içinde bir yaşam sürersiniz. Yatak sizin için sadece uyku mekanı olur.

Velhasıl , maksat üç farklı insan tipini sizlere anlatmakken , konuyu biraz maksadından latifeye kaydırıp hafta sonunuza neşe katabildiysem ne ala…Bırakın siz benim uyarılarımı yanınızdakine sıkı sıkı sarılın…Tipi nasıl olursa olsun, içiniz hep sevgiyle dolsun arzusuyla ;) ARZULİDEN 

 
Toplam blog
: 77
: 2768
Kayıt tarihi
: 17.07.08
 
 

Her şey ya da hiçbir şey... Ben misali gailesi olanlar, bir arzunuz varsa yaşamdan arzuliden arzular..