Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '10

 
Kategori
Astroloji
 

Semavii’den 2010 Haziran Ayı Burç Yorumları

Semavii’den 2010 Haziran Ayı Burç Yorumları
 

Semavii’den 2010 HAZİRAN AYI Burç Yorumları

(Not: Yükselen Burcunuzu da okumayı unutmayın.)

Astroloji meraklıları astroloji sitem http://www.yildizfalim.com/ adresini de gezebilir.

Yoruma başlamadan önce, bu ayın önemli yıldız hareketlerini vereyim sizlere.

Mayıs 28’de transit Uranüs Koça geçti, Haziran 6’da transit Jüpiter de Koça geçecek, bu iki gezegen geçici bir süre Koçta kalacaklar, sonra Balıka dönecekler ilerleyen aylarda ve geri dönmeden önce, “yeni” dönemin işaretlerini, ipuçlarını bırakacaklar. Yeni dönemde bizleri neler bekliyor, neler hayatımıza girecek, nelerle mücadele edeceğiz, vs. bunları iki gezegenin yaratacağı dış olaylarla anlamaya çalışacağız.

Bu ayın bir diğer önemli astrolojik olayı; 26 Haziranda Oğlak 4 derecede Ay Tutulmasıdır. Bunun etkisi yönetimle, evde büyüklerimizle, işte idare ile ilgili duygusal tepkiler yaratan olaylar olabilir. İlişkiler bireysel ve toplumsal bazda gerilime açık olur.

Son bir önemli olay; transit Mars’ın 7 Haziranda Aslandan çıkıp Başak burcuna yerleşmesidir.

Koç Burcu ( 21 Mart-19 Nisan )

Sevgili Koçlar, geçici bir süre de olsa, bu ay güç sizden yana geçiyor. Rüzgar sizden yana esecek. Çünkü geçen ay sonunda ani ve büyük değişim gezegeni transit Uranüs burcunuza geçti ve bu ayın 6’sında da şans yıldızı Jüpiter burcunuza geçiyor. Yani, daha evvel ruhunuzda oluşan fırtınalar dışarı taşıyor. Değişim başlıyor!

Bu yıldızlar sizden yana gözükse de, hemen bunun çabasız elde edilen bir şans olacağını düşünmeyin. Ani, gereksiz isyanlar, asilikler veya şımarıklıklar yapmayın, bilakis çok akıllı hareket etmeniz gerekir.

Gelecek ani fırsatlar ve olacak ani dış olaylar hayatınızdaki taşları yerinden oynatacak gibi görünüyor. Özellikle Koçun başlarında bulunanlar için ve ayrıca Koçun ilk derecelerinde önemli yıldızları olan ve Yükseleni Koç olanlar için. Kişiliğiniz kökten değişimden geçmeye başlıyor!

Ne olacaksa olacak, olanlar kişiliğinizde önce taşları yerinden oynatacak, bir süre sonra da kişiliğinizde köklü değişimler başlayacak. Siz artık eski siz olmayacaksınız, bazı şeyler geride kalacak, isteseniz de istemeseniz de. Olaylar bakış açınızı kökten sarsan, değiştiren etkiler taşıyor, hayat alanlarınıza artık eski pencereden, eski paradigmalarla bakamayacaksınız, içinizde doğum öncesi oluşum gibi başlayan yenilik ve yenilenme, değişme ihtiyacı ve arzusu su yüzüne çıkacak ve artık bir şeylere eski çözümler getirmek istemeyeceksiniz. Ani manevra ile beklenmedik tavır alacaksınız. Özgürlük, bireyselleşme ihtiyacınızla sizi bile şaşırtan tavır değişiklikleri gösterecek ve değişmeye başladığınızı anlayacaksınız. Tabii bunlar bir günde olmayacak, bu ay bu değişimlerin başlangıç tohumları atılacak sadece…

İyi anlamda, beklenmedik onur, ödüllendirilme ile karşılaşabilirsiniz, yani henüz hazır olmadığınız, içten istediğiniz ama yakın görmediğiniz bir fırsat geçebilir elinize. Bir anda, kendinizi isteyip de dillendiremediğiniz bir sosyal-ekonomik konum içinde bulabilirsiniz. Hemen akabinde eskilerle bir güç mücadelesi içine girebilirsiniz.

Hazır olmadığınız noktalar zayıf karnınızı oluşturmakta, insanlara zaafınızı göstermeden, hemen kendinizi hızla tecrübe, bilgi ile donatmaya bakın ve elde edeceğiniz konumu bir an evvel sindirmeyi, kendinize yakıştırmayı öğrenin. Şaşkınlığınızı bir an evvel üzerinizden atıp kolları sıvayın kısacası.

Bu tür beklenmedik ve hazır olmadığı bir fırsatı henüz elde etmeyecekler için ise, önce kriz sonra fırsat durumu olacak gibi. İlk önemli krizi Haziran 26’da gerçekleşecek Oğlak burcundaki Ay Tutulması tetikleyebilir.

Bu gergin açılar neler getirebilir size?

Kiminiz için, işte olacak ani bir fırsat evle ilgili bir kriz doğurabilir. Kiminiz için, beklenmedik bir iftira, veya dışlayıcı bir tavır sizi şaşırtabilir ve ciddi bir çatışma doğurabilir, bu da iş veya ev koşullarında beklenmedik değişliklere yol açabilir, hazır olmadığınız bir karar alabilirsiniz. Kiminiz de, duygusal bir yanılgıdan sarsıcı bir uyanışla uyanabilirsiniz, bu da sizde kişilik değişimleri başlatabilir. Kiminiz içinse, aile içi bir mesele sizi ciddi bir şekilde uğraştırabilir, olacak ani olaylar sizi sarsar öncelikle, sonra köklü değişimlere yöneltir. Aile içinde üzücü bir olay, bir mesele ani bir şekilde gündeme oturabilir.

Biraz da güzel gelişmelerden bahsedelim…

Bu gergin, kriz yaratıcı yıldız açılarının arasından, sizi destekleyen, ne olursa olsun yepyeni kapılar açacak fırsatlar sunmaya hazır yıldızlar var. Belki de, yanlış sularda dolaşmanıza set çekip, hak ettiğiniz, sağlıklı ve güzel bir yola girmenizi, zamanınızı boşa harcamaktan sizi alıkoyup daha iddialı amaçlarla uğraşmanızı, onlara emek verip, kendinizi bu yönde yetiştirmenizi sağlayacaklar.

Önceliklerinizi belirlemek zorunda bırakacak bu yıldızlar sizi. Sanki, amaçsızca dolaşırken, biri sizin kolunuzdan çekip sizi doğru yola sevk edecek gibi. Şaşkınlığı üzerinizden atıp, dört elle bu güzel yolda size sunulacak güzel fırsatların hakkını vermek için ne gerekiyorsa yapın şimdiden. Hayatınızın olumlu anlamda ve köklü bir şekilde değişmesini istiyorsanız, sezgilerinizi açın iyice, gelen ‘yeni’nin kokusunu alın ve bu yöne doğrultun istikametinizi.

Bu yeni dediğim şey, bekarlar için, bir evlilik sinyali olabilir. Kiminiz için iş yerinde, çabalarla içten içe gelmek istediğiniz bir pozisyon, bir anda işte olan ani değişimlerle elinize geçebilir. Gökte ararken avucunuzun içinde bulabilirsiniz bu fırsatı, hatta daha iyisini.

Sosyal ilişkilerinizde, bazı çekemezlik, kıskançlıklar su yüzüne çıkacak. Bu ay yine ukala olacaksınız sevmediklerinize karşı. Kendinize güveniniz yüksek. Duygusal olarak kendinize güveninizi iyi yansıtacaksınız.

Bu ay aşkta ani bir çarpılma yaşayabilir bazı Koçlar, Venüs Aslana geçince, yani Haziran 15 civarında, hem karşı cinsi cezbedecek bir pozitif elektrik yayacaksınız, daha bir cazibeli olacaksınız, hem de siz aniden kapılabileceksiniz. Yıldırım aşkı olabilir her an.

Koçlar için Haziran son haftası riskli, şartları zorlamayın, olayları germeyin derim.

Boğa Burcu ( 20 Nisan-20 Mayıs )

Epeydir Aslan burcunda gezen Mars’tan kurtuluyorsunuz, Haziran 7’de transit Mars dost burç Başaka geçiyor. İradeniz, gücünüz artacak, almanız gereken kararları cesaretle alabileceksiniz. Üzerinize düşen sorumlulukları da kararlılıkla üstleneceksiniz.

Transit Mars’ın Aslan burcundan gitmesi ile, evde ve işte uzun zamandır devam eden ne olduğu bellisiz muğlak, bulanık havadan ve gerilimli enerjiden kurtulmuş olacaksınız. Yani, iyi veya kötü bir kesin çözüm getireceksiniz bu alanlara.

Bu ay kafanızdaki sorunlara cevaplar netlik kazanacak, inisiyatifle çözümlere yöneleceksiniz. Bu ay eylem ayı Boğalar için!

Öte yandan, aile içinde veya geniş akraba içinden birinin ani sorunu sizin düşüncelerinize pat diye oturacak gibi, endişe yaratacak bir sorun, “şimdi ne yapmalıyım?” sorusunu sormanızı gerektirecek gibi. Bu sorun ne olabilir?

Bir aile büyüğünün beklenmedik bir rahatsızlığı, kriz şeklinde su yüzüne çıkabilir. Yani, mesela bir yüksek tansiyon, epileptik bir sorun ortaya çıkabilir. Bu da sizin ailedeki günlük yaşam aktivitesini değiştirecek etki taşıyabilir.

Kiminiz içinse, bazı fırsatlar önünüze gelecek tam da amaçlarınıza uygun fırsatlar olacak ama bu aynı zamanda bir çıkmazı da düşünmeye sevk edecek. Bulunduğunuz pozisyon olsun, almış olduğunuz önceki kararlar olsun bu yeni fırsatın önünde bir engel teşkil edecek. Şu an kritik kararlar vermek zorunda değilsiniz, biraz daha beklemek iyi olacak, yeni fırsatla ilgili koşulların yavaş yavaş su yüzüne çıkmasını bekleyin, gerekirse eski koşullara göre kararlarınızı verin derim. Akıllı bir karar lazım çünkü. Daha henüz doğmamış çocuğa don biçmek uygun değil çünkü. Gönlünüz bir şeyleri değiştirmek, yeni alanlar yaratmaktan yana, ya da çok istediğiniz bir şeyi gerçekleştirmekten yana, ama henüz tohum yeni filizlendi, bekleyin, ufak ufak çabalara devam edin ve sonuçlarını adım adım görün derim.

Anlaşma, kontrat, resmi başvuru için aslında çok uygun bir ay değil, sanki bazı yeni gelişmeler planları değiştirecek gibi o yüzden çok ciddi değişim yaratacak anlaşma vs imza atmayın derim.

Bazı Boğaları da ilginç gelişmeler bekliyor, yani ciddi kararların ardından yaşayacakları gelişmeler onlarda ruhsal kökenli yeni uyanışlar yaratacak gibi. Kendilerinde garip, beklenmedik duygular keşfedecekler, önce gerginlik yaratsa da bu yeni uyanış ve yeni duygular daha sonra gelişecek olaylarla bunları tahlil etme, sınama imkanı bulacaklar. Nereye gittiklerini, değişen neler olduğunu anlayacaklar.

Kiminiz de, belki zor da olsa ciddi kararları hayata geçirmenin getireceği yeni duygularla baş başa kalacaksınız, bu yeni uyanışların size neler getireceğini yaşayarak görmek isteyeceksiniz. Bunun için, transit Mars size planlarınız çerçevesinde iradeyle hareket etme, planları tek tek uygulama gücü ve imkanı verecek. Ve böylece uzun süre devam eden bir sorumluluk geride kalacak gibi. Bu ay alacağınız ciddi kararların doğruluğunu acele ile sorgulamayın, bunu ancak sonbaharda anlayacaksınız retro yıldız oluşumları vasıtasıyla.

Bu ay çok önemli bir tanışma yaşayabilir, veya ciddi bir teklif alabilirsiniz. Bu olay tam da sizin planlarınıza, gönlünüzde yatan isteklerinize uygun bir şey gibi. Kararlı bir şekilde yolunuzda ilerliyorsunuz. Dedim ya, bu ay az konuşmak, çok eylem var sizin için.

Evde lüks harcamalar, sevdiklerinizi ağırlamak için artan harcamalar görünüyor. Ayın ortasında sürpriz bir ziyaret sizi şaşırtacak gibi. Kiminiz de, evde ciddi ve önemli bir sırrı konuşacaksınız. Yani, aslında hem şaşırtan hem sevindiren bir konu sırrın ortaya dökülmesi şeklinde konuşulacak gibi.

Parasal olarak güçleniyorsunuz. Gösterdiğiniz çabaların maddi-manevi karşılığını alıyorsunuz. Sizi daha üst basamaklara taşıyacak gelişmelerle beklentilerinize ve geçmiş çabalarınıza uygun sonuçlar alıyorsunuz.

Erkek olan arkadaşlardan destek var, yeni tanışma, yeni arkadaşlıklar hem eğlenme hem de iş olanaklarını beraberinde getirecek gibi. Kafanıza göre insanlarla bir aradasınız bu ay. Yani kendinize ait ortamlarda olmanın tadını çıkaracaksınız.

Aşk ne durumda?

Aşkı yakalamış olan Boğalar planlarını hayata geçirmenin mutluluğu içindeler. Çabalarının sonuç vermesinden gururlular. Hatta evlilik için iyi bir ay sayılır, bazı lüks masraflar söz konusu bu ay. Ve yeni ortamın yepyeni getirileri ile tanışma zamanı.

Kalbi boş olanlar içinse, iş ve sosyal ortam hareketli ve canlı.

Kimi Boğalar da, gizli, gözlerden ırak yürüttükleri aşklarını eve taşıyacak gibi. Yani bir tanıştırma söz konusu gibi. Aile hazır mı değil, ama siz hazırsınız buna.

İkizler Burcu ( 21 Mayıs-21 Haziran )

Bu ay Güneş burcunuzda. Bu da sizi güçlendirecektir, bazı sorunlarınıza güçlü bir enerji ile göğüs gerebileceksiniz, üzücü de olsa sevindirici de olsa, gereken kararları alabileceksiniz.

Öte yandan, Haziran 7’de Başak burcuna girecek olan transit Mars’ın gerginliği tırmandırıcı enerjisinden sakının derim, bu gergin enerji topunu iyi idare etmek zorundasınız, yoksa, bu gerginlikle ya kendinizi ya da çevrenizdekileri yıkarsınız, ezersiniz. Var olan çatışma kavgaya dönüşür. Yani sorun hafifleyecekken artar. Olaylar tırmanır.

Sanki sizin elinizde her şey bu ay, her şey seçiminize bağlı; gerginlik mi istiyorsunuz, olgunca bir yaklaşımla mı görmek ve çözmek istiyorsunuz sorunlarınızı. Nerede durduğunuz bu ay çok önem kazanacak.

Neyse ki, Koça geçen transit Uranüs ve Jüpiter epeydir sizi geren enerji göndermekten uzaklaştı. Şimdi, bu iki gezenin Koça geçmesi, sizi maddi olarak negatif etkileyecek gibi, yani bir para çıkışı, bir büyük mal çıkışı söz konusu olabilir. Yani bir bedel ödeme zamanı gibi. Kiminiz içinse, güzel bir yeni gelişme vesilesiyle eski bir parasal kaynaktan vazgeçmek durumunda kalmak şeklinde bir gelişme söz konusu.

Transit Uranüs ve Jüpiter’in Koçta geçici olarak bulunacağı süre aslında sizin için bir fırsat dönemi. Yeniden asıl ideallerinize sarılmak, onları hatırlamak ve onlar için yepyeni fırsatlar yaratmak, bu vesileyle yeni çevre içine girmek ve ideallerinize hayat vermek şansını yakalamaya başlayacaksınız. Ve ileride yeni hayat alanına dönüşecek bu ideal, amaçlarınız vesilesiyle yapacaklarınız. Bu vesileyle de ihtiyacınız olan sıra dışı çevreyi oluşturmaya başlayacaksınız. Kısacası sorunlar tırmanırken, yeni kapılar da açılmaya başlıyor. Hani gecenin en karanlık olduğu vakit günün ağarmaya başladığı vakittir aynı zamanda…

Sorunlar sizi kendinize, özünüze dönmeye zorluyor, bu da ideallerinize sarılmaya, istediğiniz hayat koşullarını yaratmaya veya eskimiş ideallerinizi sorgulayıp yeni ve özünüze uygun ideallere veya amaçlara sahip çıkmanızı sağlayacak.

Yeni ve güzel dostluklar sürpriz bir şekilde başlayacak bu ay. Bu dostluklar sizi var olan sıkıntılı ortamlardan kurtarıp olaylara uzaktan bakmanızı sağlayacak. Bu arada, kiminiz için en güzel şey iyi bir tatil olur diyeceğim, bir dostun veya aileden bir yakının güzel bir daveti size bir nefes aldıracak bir nimet gibi gelecek.

Sizi öfkelendirecek gizli haberler, dedikodulara bir süre sonra kulak tıkayacaksınız, artık aldırmak istemeyecek, yolunuza bakmak isteyeceksiniz. Kimi İkizler de, evde bir tartışma sonucu bir sırrı öğrenecek gibi. Veya siz bir sırrı paylaşabilirsiniz. Ne olursa olsun sağduyunuzu güçlendiren yıldızlar var, öfkeli, sonu kötü olan çıkışlar yapmayın, gerginliğe rağmen, çok net ve çok akıllı kararlar almanızı sağlayan yıldızları arkanıza alın. Aile içinde önemli kararları çok sağlıklı bir şekilde alma imkanınız var. Öyle ki, ciddi bir soruna sağlıklı bir nokta koymanızı sağlayacak aile içi gelişmeler olacak gibi. Yani gerginlik hat safhada olsa da, garip ve olumlu bir kararlılık, bir olgunluk gelecek üzerinize. Ve bu tavrınızla kafanızdaki bazı önemli sorular cevaplarını bulacak. Sizi geleceğe taşıyan cevaplar olacak.

Parasal olarak ayın ilk yarısı iyi, ikinci yarısı harcama var. Kısa yollar bu ay risk taşıyor, uzun yollar da muğlak ayın ilk yarısı. İkinci yarı yol iyi gelir size, ayrıca beklenmedik ziyaret, beklenmedik yol yapabilirsiniz. Evle uğraşmak size iyi gelir ayrıca.

Aşk konusu, evliler için kritik ama sorunlara sanki kalıcı çözümler de bu ay gelecek gibi. İlginç, hayat dersi veren bir ay olacak sizin için. Bu ay yeni bir döneme gireceğinizi içten hissedeceksiniz, bir şeylerin kesin olarak değişeceğini anlayacaksınız. Krizli ortam size garip bir sağduyu verecek.

Bekarlar ve kalbi boş İkizler ise, sanki platonik bir aşkta aradığını bulmaya çalışacak gibi, ya da kendini avutacak. Ani bir çekim duygusal kıpırtılar yaratacak. Yalnız bu ay fazla hayalcisiniz. Gergin havadan hayaller kurarak kaçmaya meyillisiniz. Sanki birini gözünüzde fazla büyüteceksiniz gibi. Gerçek aşk yakında olacak, biraz daha sabredin derim.

Yengeç Burcu ( 22 Haziran-22 Temmuz )

Yengeçler bu ay gergin de olsa bazı sorunların netlik kazanmasından rahatlık duyacaklar.

Önünüzde yeni, beklemediğiniz bir yol açılıyor. Yani, planladığınız gibi değil, bu da kriz yaratabilir. Ama krizler yeni fırsatları da beraberinde getirir. Mesela, maddi olarak bir genişleme, gelirde artış söz konusu olacak gibi.

Transit Mars’ın 2.ev para evinizden gitmesi ayrıca sizi maddi bakımdan rahatlatacak, Venüs’ün Aslana geçmesiyle ufak veya büyük maddi getiriler söz konusu. Bu ay lüks harcamaya meyilli olacaksınız ayrıca.

Geçen ay hayal kırıklığı yaratan veya gerginlik yaratan olay devam etse de, bir süre sonra işler lehinize dönmeye başlayacak. Bazı duyumlar alacaksınız ve bu sizde önemli keşifler yaratacak, kafanızdaki sorulara ilhamlı cevaplar verdirecek. Kiminiz de gizli elde edeceğiniz önemli bilgilere açık olacaksınız. Bu özellikle Haziran 10’dan sonra gerçekleşmeye başlar. Ancak ne olursa olsun koşulların tam olarak sizden yana dönmesi, bazı önemli şeylerin kesinleşmesi sonbaharı bulur, acele etmeyin, sabırlı olun derim.

Güneş ve Merkür’ün 12.eviniz üzerinde bulunması, biraz geriye çekilme, kafanızı dinleme, kendi başınıza sorgulama arzusu doğuracak. Bu arada, bu ay sanat çalışmalarıyla uğraşanlar ilhamla gelen güzel eserler çıkarabilecek. Kiminiz de gizli görüşme, yazışmalarla yeni şeyler öğreneceksiniz, dediğim gibi ayın 10’undan sonra gelen haberler, bilgiler doğru olabilir, ama ondan öncesi muğlak, kafa karıştırıcı gibi.

Sevgili Yengeçler bir şekilde yaşam tarzınız değişecek. Yani, haritanın en tepesine Koçta transit Uranüs ve Jüpiter’in yerleşmesi sizi hayli ilginç ve hazır olmadığınız bir yaşam tarzına ve çevreye taşıyabilir. Şimdilik belki başlangıçlar atılsa da, sonra, özellikle gelecek sene artık bu yeni yaşantının içinde bulacaksınız kendinizi tam olarak.

Sürpriz gelişecek dış olarak size bambaşka, yeni koşullar, yeni çevre getirecek gibi. Ani sürprizler, değişimleri sevmeyenler önce hayli zorlanacaklar. Ama hayat böyledir, hiçbir şey aynı kalmaz.

Bu ay öfkeli çıkarımlar yapmaya, depresif bakmaya eğilimlisiniz, aslında dıştan sağduyunuz, olgun tavrınız söz konusu ama içte kafanızı kurcalayan meseleler sizi kızdıran türden. Belki de sorunların çözümsüz olması sizi kızdıracak. Bu ay bu tür sorgulamalar dikkatinizi dağıtabilir, bu dalgın kafa ile araç kullanmamanızı tavsiye ederim veya dışarıda yürürken vs dikkatli olmanızı tavsiye ederim.

Haziran 26’da zıt burcunuz Oğlakta Ay Tutulması olacak, bu da duygusal olarak gerecek sizi. Yani, korktuğunuz bir şeyi yaşayabilirsiniz, bu da gerginliğinizi artırır. Bu ne olabilir? Değer verdiğiniz biri ile yol ayrımına gidebilirsiniz. İlişkinizi kesip atmak isteyebilirsiniz. Kiminiz de, isteme istemeye bir ayrılık yaşayabilir. Kiminiz ise, yaşlı bir yakını ile, belki bir akraba ile ilgili sıkıntılı bir haber alabilir.

Bu ay boyunca kulağınız gelecek iyi-kötü haberlerde.

Aşka gelirsek, aşkı düşünecek halde değilsiniz, ama sırf bu gergin havadan kurtulmak adına canınız sıra dışı çapkınlıklar yapmak isteyebilir, kendinize uymayan anlık çılgınlıklar yapmaya meyilli olacaksınız. Bir anda hiç olmadık bir şey isteyecek, sonra vazgeçeceksiniz. İsteklerlerinizde ani git-geller söz konusu.

Şanslı Yengeçler de, Balıktaki Jüpiter’in getirmiş olduğu güzel bir ilişki ile farklı bir ortamda kendini bulmanın şaşkınlığı içinde olacak. Partnerinizle ilgili şaşırtıcı gerçekleri öğrenecek, hem şok olacak hem mutlu olacaksınız.

Aslan Burcu ( 23 Temmuz-22 Ağustos )

Uzun süredir burcunuzda kalan transit Mars Haziran 7’de sizden ayrılıyor.

Mars gibi cesareti artıran, insana güç veren, kısa vadeli hedeflerde kararlı çıkışlarla başarı verebilen yıldızın zıt burcunuz Kovadaki Neptün’den zıt enerji alması, Mars’ın bu güzel özelliklerini yaşamaktan biraz alıkoydu sizi. Neptün gibi muğlak, bulanık hava veren yıldızın Mars ile negatif etkileşimi bir yerde riskli idi, ilaç, gıda zehirlenmesi riski, gaz, elektrikten gelebilecek kaza riski vs sizi biraz tehdit eder pozisyonda idi. Güvenlik ve sağlık sıkıntısı yaratır durumda idi. Ayrıca, muğlak hava kararlarınızı vermekte zorladı, ne istediğinizi anlamakta çok zorlandınız.

Neyse, artık bu gergin atmosferden çıkacaksınız yavaş yavaş.

Tabii her ne kadar negatif etkiler almış olsanız da, yine aynı Mars’ın desteği ile, yaşadığınız sıkıntılardan da mümkün olduğunca daha çabuk kurtuldunuz diye hatırlatmak isterim.

Mars’ın burcunuzdan gitmesi ilişkileriniz üzerindeki bunaltıcı atmosferden de kurtaracak sizi. Ve dikkatinizi ilişkilerden uzaklaştırıp maddi alanlara kaydıracaksınız, maddi olarak güçlenmek amacıyla bazı girişimlerde bulunmak isteyeceksiniz. Kimi Aslanlar, bazı sorunlarını halletmek üzere para harcamak durumunda kalacak. Belki de zamanı gelen borçları ödeyeceksiniz. Parasal hesabınızı güçlendirmek adına iş yerinde yaptığınız ekstra çalışmalar, çabalar yönetimin desteğini almış görünüyor. İş yerinizde kıymetinizi artıracak gelişmeler size ayrı bir güç veriyor.

Bu ayın ortalarında kariyerle ilgili beklentisi olanlara güzel bir sürpriz var gibi.

Sürpriz seyahatlerle mutlu olacaksınız, uzun zamandır kaçan neşeniz sanki yerine gelecek gibi.

Bu ay kimi Aslanlar gerçekten bir amacına, dileğine ulaşacak. Bir dost veya önemli bir ahbabın vasıtasıyla gerçekleşecek bir dilek olabilir. Yalnız bu durum, maddi durumunuzu aşan gelişmelere sebep olabilir. Yani şartları maddi olarak biraz zorlayacak gibisiniz. Kimi Aslanlar ise, tam tersi bir durum yaşayabilir, tam istediğiniz bir şeyi elde edecekken, bir dost veya yakın darbesi yiyebilirsiniz, istediğiniz şeye ulaşmanızı engelleyebilir bu da.

Bu ay para konusunda ketum, eli sıkı olmanızı tavsiye ederim. Ne olur ne olmaz diyelim.

Transit Uranüs ve Jüpiter’in Koça geçmesi ile, yeni ufuklar belirecek önünüzde. Yeni gelişmeler kariyerinizle veya yaşadığınız mekanla ilgili bazı değişimler doğuracak gibi. Bu yeni gelişmeler henüz kafada düşünce olarak doğabilir, birden farklı şeyler istemeye başlayabilirsiniz, yeni bir şeyler katmak isteği doğabilir içinizde veya bir şekilde, belki bir haber, belki bir yerde rastlayacağınız bir iş ilanı, veya yetkili biri ile görüşme sonucu olabilir, bir şekilde, yeni, taze fikirler, umutlar dolacak içinizde. Bu uyanışlar kendini şimdilik fikir olarak gösterebilir, asıl somut gelişmeler arkasından gelebilir, kiminizde ise, beklenmedik fırsat veya teklif ardından yeni istekler, yeni umutlar doğabilir. İlginç bir dönemin başlangıçları atılacak gibi.

Aşk konusuna gelirsek, Aslan burcunun başında doğanlar için sürpriz, yıldırım aşkı söz konusu olabilir her an. Venüs’ün burcunuzda kalacak olması, çekicilik ve sıcaklığınızı artıracak, içten tavırlarınızla, sıcak yaklaşımlarınızla insanları çekeceksiniz. Kimi Aslanlar sevdiklerinden gelecek sürpriz haberle sevinecek.

Başak Burcu ( 23 Ağustos-22 Eylül )

Sevgili Başaklar zıt burcunuz Balıktaki transit Uranüs ve Jüpiter’in yarattığı olumsuz olaylarından, negatif, gergin enerjiyi büyüten etkisinden şimdilik kurtulmuş olacaksınız. Bu da içinizde kontrol etmekte zorlandığınız duygu ve düşünceleriniz üzerindeki baskın enerjiden uzaklaşmanızı ve biraz nefes almanızı sağlar. Şimdi, olup bitenleri daha iyi tahlil edebilecek, yönünüzü daha iyi tayin edebileceksiniz. Abartılı düşüncelerden de kurtulmak, olayları daha gerçekçi bakmaya sevk edecek.

Gerek kendi atmış olduğunuz adımları gerekse çevrenizdeki insanların tavırlarını, adımlarını veya yaptıklarını daha net sorgulayabileceksiniz. Kısacası aklınız baskın düşüncelerden, abartılı bakıştan kurtulacak. Kafanızdaki bazı önemli sorulara net cevaplar belirecek adeta. Sanki bir rüzgar esecek, arkasından bulutlar dağılıp manzara net bir şekilde karşınızda görünecek. Karşınıza çıkacak manzara sizi mutlu eder mi, etmez mi, bilemem ama gerçek ortaya çıkacak. Neyse onu kabul etmek de size düşecek.

Merkür’ün ayın 10’nuna kadar Boğada olması gerçekten iradenizi artıracak, sağlıklı ve olgun, gerçekçi düşünmenize yardım edecek, çok ciddi sorulara doğru cevaplar bulabileceksiniz. Yani, daha geçen ay hem gergin hem ne yapacağınızı bilmez halde iken, bu ay ne yapacağınızı bilir olabileceksiniz.

Kimi Başaklara güzel bir iş teklifi veya kariyerine katkı sağlayacak bir resmi görüşme var gibi. Kiminiz ise, yasal yoldan hakkınızı aramaya yöneleceksiniz gibi. Bu daha önce olan bir meselenin yasal çerçeveden halledilmesi şeklinde olabilir. Yani, yasalar lehinizde gibi görünüyor bu ay.

Beklemediğiniz bir yerden sürpriz maddi getiri var gibi, bu sizi şaşırtacağa benziyor.

Uzun süredir 12.ev ruhsal dünya, gizli düşman evinizde seyreden Aslandaki transit Mars’tan da bu ay kurtulacaksınız. Ayın 7’sine kadar temkinli gidin, ondan sonra burcunuza geçecek olan Mars’tan bu sefer güç almaya başlayacaksınız. Tabii Mars size güç ve kararlılık, zihin açıklığı ve düşüncede cesaret verecek, ancak Güneşin İkizlerde olması sizi açık bir çatışma, tartışmaya sevk edebilir. Hele geçmiş aylar içinde arkanızdan gizli işler çeviren birilerinin ortaya çıkması ve sizi öfkelendirmesi söz konusu iken.

Yani birilerinin maskesi düşecek bu ay, ve siz ona karşı açık cephe alacaksınız gibi. Bana sorarsanız ne yapacağınızı, bu ay güç sizde her şeye rağmen, haklı olduğunuz konuda ileri gidebilirsiniz derim. Ama önce somut doneleri avucunuza alın öyle harekete geçin derim. Yani hakkınızı korumak için yeterince yıldız sizden yana, ancak bazı çıkarlar meselenizi çözmede yalnız hareket etmenize neden olabilir. Kısacası kimseye değil, kendinize güvenin ve yasal haklılığınıza. Bu ay yasal veya somut düzeyde birilerine gol atmanız mümkün görünüyor.

Kimi Başaklar için yurt dışı veya içi seyahat söz konusu gibi. Bu iş bağlantılı da olabilir. Veya epeydir düşündüğünüz bir seyahat de olabilir.

Aşk ne durumda?..

Evli veya sevgilisi olanlar bu ay gözlerden ırak bir yerlerde veya evde romantizm arayışında olacaklar. Ayrıca eşinizle beraber sanki dostlarla beraber olmak isteyecek, onlardan pozitif enerji, destek almak isteyeceksiniz. Sevgili veya eşinizle dost grubu içinde hoş ve dinlendirici vakit geçirmeye yöneleceksiniz. Özellikle su kenarında olmaya ihtiyaç duyacaksınız bu ay.

Kalbi boş olanlar eskiye keskin bir şekilde set çekip yeni aşka yönelmek isteyecek. Hayal kırıklığının izlerini silmek isteyecekler. Bunun için dikkatleri çevrelerine yönelecek gibi. Bu ay sevgi kıpırtıları bir süre sonra ciddi kararlara sevk ederse şaşırmayın derim. Çünkü o kadar sıkıntıya rağmen, sevgi bir umut gibi doğacak bu ay ama bunu anlamanız belki biraz zamanınızı alacak.

Terazi Burcu ( 23 Eylül-22 Ekim )

Teraziler zıt burçları Koça geçen transit Uranüs ve Jüpiter’le bir anda bir silkinme, bir uyanış yaşayacaklar. Özellikle Terazinin başında doğanlar bu uyanışı, yeni bir şeyler yapma arzusunu içlerinde derinden hissedecekler.

Epeydir ruhsal dünyanızda sıkışıp kalmıştınız, bu ay birden sosyal ortamlarda ortaya çıkıvereceksiniz. Yeniden içinizde güzel yaşam sevinçlerinin canlandığını hissetmek mutlu edecek sizi.

Ancak sıkıntılar tam olarak bitmiş sayılmaz, sadece yıldızlar size yeni bir döneme girmeden önce bir nefes alma, bir mola imkanı tanıdı gibi. Maalesef yıldızların uzunca bir süre daha sizi rahat bırakmaya niyeti yok. Hem iyi hem kötü açıdan, seçimlerinize bağlı olarak…

Yıldızların sizden istediği nedir?..

Bunu iyi düşünmeniz lazım, yıldızlar yeni bir sayfa açmanızı isterken, nelerden fedakarlık yapmanız gerektiğini, neleri hayatınızdan çıkaracağınızı veya düzelteceğinizi, ne gibi bedeller ödeyebileceğinizi ve ne gibi şanslar elde edebileceğinizi iyi tahlil etmek için, içinize bakmanız, hayatınızda yapmanız gereken köklü yenilikleri, iyileştirmeleri, almanız gereken yeni sorumlulukları doğru anlamanız ve hayatınızın iplerini sıkıca elinize alıp kolları sıvamanız gerekiyor.

İçinize dönmeniz gerekir derken, inzivada kalın demiyorum zaten epeydir inzivada kalmaktan bunaldınız, şimdi tam tersi, dışarı çıkın ve kendi hayatınıza uzaktan bakın derim. Ruhsal sıkışmışlık içinde neler yaşadığınızı, nerede durduğunuzu algılamayabilirsiniz, en iyisi kendinizin dışına çıkmaktır derim. İşte, transit Uranüs ve Jüpiter size bu imkanı verecek bir-iki ay boyunca.

Bir süre sonra ayrıca yıldızlar sizi eski ile yeni arasında sıkıştıracak. Önce ruhsal olarak sıkıştırdı, eski ile hesaplaşmanızdan önce bulanım yaratıcı eski düzenin sıkıntılarını su yüzüne çıkartarak geçmiş kararlarınızın hatalarını somut olarak gösterdi. Yukarıda bahsettiğim gibi size bir nefeslik zaman veriyor bu ay yıldızlar, sonra ruhsal dünyanızda ve eski düzen içinde sıkışmalarınızın yerini yeni düzen yaratma çabası veya zorunluluğu ile eskide kalma/kurtulma arasında git-geller yaşamak alacak.

Bu ay transit Mars 12.ev ruhsal evinizde, içten bir şeyler yapma arzusu, sabırsızlığı verecektir size. Zamanı boşa harcamak istemeyeceksiniz, telaşlı ve sabırsız ruh hali içinde olacaksınız.

Kimi Teraziler için bir yasal sorun gündemde olabilir, belki yasal bir sorundan geçici olarak kurtulacaksınız ama henüz bitmemesinin içten içe öfkesini duyacaksınız, hele de haksız bir muameleyle karşı karşıya geldiyseniz..

Çok yakında ciddi bir sorundan, yükümlülükten, veya badireden kurtulma, bir anda sıyrılma şansınız olacak gibi. Beklemediğiniz bir olay ile bir anda geçmiş bir sıkıntıyı kökten koparıp atacaksınız gibi. Siz bile şaşıracaksınız. Arkanızdan dönen dolap varsa, veya birileri arkanızdan pek de hayrınıza işler yapmıyorsa, ki bu ay bu tür olaylara maruz bir haldesiniz yıldızlara göre, işte, bu tür can sıkan olaylar bir süre sonra tersine dönecek, siz bir anda kendi lehinize alacağınız tavırla, bütün bu sıkıntılardan kurtulacaksınız. Yani bir şekilde bir kopuş var. Sanki hastalıklı parçayı kesip atmak gibi..

Yıldızlar sizi güçlendirmeye, irade ve kararlılığınızı güçlendirmeye başlayacak, siz de yıldızların uzatacağı bu eli tutmalısınız, korkularınızın, endişelerinizin size bir faydası yok çünkü.

Aşk ne durumda?

Sanırım tatlı bir aşk kaçamağı, ya da bir anda gelecek ve hoşunuza gidecek bir gönül macerası sizi kendinize getirecek güzel gelişmelerin başında geliyor. Hem sosyal ortamda keyifli vakitler geçireceksiniz, hem böyle bir anda kalbinizi kıpırdatan tatlı duygular veren bir ilişki olasılığı ile umut ve yaşam sevinciniz parlayacak.

Akrep Burcu ( 23 Ekim-21 Kasım )

Sevgili Akrepler bir taraftan çok iyi diğer taraftan bir süre sonra üzerinizde ciddi baskı yaratabilecek yeni bir gelişmenin eşiğindesiniz.

Sanki ilerisi için vereceğiniz bir karar ardından sizi giderek psikolojik bir çember içine alacak, ruhunuzu daraltıp ciddi bunalıma sokabilecek. Bu karar ne olabilir?..

Bir tayin kararı olabilir, tayin ile, aile yakınına yerleşmek kararı verebilirsiniz. Aile sizin için başta iyi gelirken, sonra onlardan gelecek sıkıntılarla bunalma olasılığı var. Yani, sizin için yenilik olacağını düşündüğünüz ve bir mekan değişimine sevk eden kararın ardından yaşayacaklarınızı iyi hesap edin derim.

Bahsettiğim karar tayin değil de, evlilik olabilir. Kiminiz de bebek bekliyor olabilirsiniz, yani anne/baba olmanın sevincini yaşamaya hazırlanıyor olmalısınız. Veya olmuş da olabilir. İşte, her neyse, bu yenilik, sizi bir süre çok mutlu ederken, ardından bunaltmaya başlayacak. Aşırı sorumluluklar, aile ile zorunlu olarak ilgilenmek durumunda kalmak, veya aileden biriyle özellikle yakından ilgilenmek durumunda kalmak, anne/baba olmak, veya işte bazı beklenmedik sorunların ortaya çıkması vs sizi ruhsal bir çember içine alacak gibi ileride... Henüz değil, bu ay sadece bunun işaretlerini almaya başlayacaksınız yavaş yavaş. Daha yolun başındayken, siz siz olun önlemlerini alın, kurallarınızı koyun ve çevrenize de bu kuralları açık ve kararlı ifade edin derim, yoksa elinizi verdiniz mi kolunuzu alacaklar gibi. Benden söylemesi.

Kimi Akrepler ise, sağlıklarıyla ilgilenmek zorunda kalabilecek. Var olan bir sağlık sorunu sinyal verebilir. Ya da bir anda bir rahatsızlık çıkabilir. Bu sağlık sorununuzla ilgilenmek için iyi bir zaman, özellikle ayın ikinci yarısı.

Bu ay köklü, eski bir dostunuzun, özellikle itibarlı birinin bir iyiliğini görebilirsiniz. Onun çok özel bir tavsiyesi size çok önemli bir ışık tutabilir. Ya da somut bir desteği çok önemli bir işinizi halletmenizi sağlayabilir.

Ayın ilk yarısı ile ikinci yarısı hayli farklı gibi. İkinci yarı ilk yarıda atılan adımlarla ilgili koşturmacalar yaşatacak gibi görünüyor. Bazı sert yıldız açılarına rağmen, bir-iki sağlam olumlu açı size önemli kazanımlar sunacak gibi.

Birincisi, yukarıda bahsettiğim bir iş olabilir. Önemli bir şeye imza atabilirsiniz, saygın, itibarlı dostunuzun da desteği ile. Bu önemli bir gelişme, beklediğiniz, hazırlandığınız bir şey gibi. Bugüne kadar halledilmediyse, transit Mars’ın Aslandaki muhalif açısından dolayı idi veya hazır değildiniz bu işe. Şimdi, bu ay hazır olduğunuzu anlayacaksınız, ayrıca, şartlar da olgunlaşmış olacak.

İkinci önemli açı ise, maddi yatırımla alakalı güzel bir gelişme. Sanki bir hayaliniz gerçekleşecek gibi. Ama bu henüz oluşmamış kanımca, bence, ileriki aylarda elde edebileceğiniz yatırımla alakalı bir güzel gelişme var. Üstelik ilerleyen aylarda bu konu ile ilgili olarak ne istediğinizi daha iyi bilir olacaksınız.

Yollar keyifli ve müjdeli bu ay. Sanki çevreniz de yavaş yavaş değişiyor, bir dönüşüm başlamış gibi. Daha doğrusu evvelden başlayan bu dönüşüm bu ay biraz görünür olacak, siz de anlayacaksınız çevrenizin değiştiğini ve değişmekte olduğunu.

Bu ay Haziran 7’ye kadar gerek evde gerek işte, küçük kazalara karşı dikkatli olun derim. Koruyucu yıldızlar kesinlikle var, ancak tedbir almak da akıllıca olur. Yani, su ile, elektrik veya gazla ilgili bir sorunu hafifsemeyin, hemen ilgilenin derim. Ayrıca ilaçlar ve yiyeceğiniz gıdalara dikkat edin derim.

Aşk var mı acaba bu ay?

Aslında tüm burçlar bu ay biraz flörtçü olacak gibi, Uranus-Venüs olumlu açısı ile, tatlı kaçamaklar, tatlı bakışmalar ile kalplerinizi ısıtan, duygularınızı canlandıran kısa süreli ilişkiler olası. Daha evvelden güzel bir ilişki yakalamış olanlar, ki bu çok mümkün idi, bu ilişki vesilesiyle girecekleri ortamlar üzerine şaşkınlık yaşayabilir. Bu çok hoş bir şaşkınlık da olabilir, beklenmedik bir sorumluluğun habercisi niteliğinde olaylarla da şaşırabilirler. Yani, sevgilinizle ilişki kuracağınızı sanırken, belki onun ailesiyle de yakından ilgilenmek zorunda kalma olasılığını gösterecek gelişmeler olacak gibi. Onun için evlenmeden önce iyi düşünün derim.

Aşkta kafası karışık olanlar veya kalbi boş olanlar hiç üzülmesinler, sonbahar onlar için göz kırpıyor.

Yay Burcu ( 22 Kasım-21 Aralık )

Sevgili Yaylar, gerginliğiniz tırmanmış durumda, kiminizin iyi vesilelerle kiminizin kötü vesilelerle.

Kötüden başlayım önce.. Evde ve işte sizi isyana sevk eden koşullar artık raydan çıkmış durumda. Ya ciddi bir bıkkınlık içindesiniz, kaçmak istiyorsunuz bir yerlere, ya da isyan edip kavga çıkarmak üzeresiniz, ya da çıkardınız. Bu tür bir sorun yaşayanlar için, en sağlıklı çözüm ya sosyal ortamlara girmektir ya da seyahat.

Transit Mars Aslan burcundan seyahatleri destekleyen enerjiler göndermekte hala. İstediğiniz, sizi mutlu edecek güzel bir yolculuk üzerinizden epey stresi alır gibi. İşin güzel yanı, gideceğiniz yerde sürpriz, hoş mutluluklar da yaşacaksınız bu ay. Tahmin ettiğinizden de hoş bir tatil olacak sizin için.

Yaylar için bu ay bol bol sürprizli geziler gündemde olacak. Aslana geçecek olan Venüs size küçük-büyük mutluluklar yaşatacak yolculuklar vesilesiyle.

Kimi Yaylar ise, kültürel ortamlarda hoş vakit geçirme imkanı bulacak. Tam ruhunuza, gönlünüze uygun insanlarla karşılaşacaksınız, insanlar tarafından sevgi ile kabul göreceksiniz ve yaşadığınız sıkıntılardan uzaklaşacak, adeta zamanı unutacaksınız.

Bu seyahat ve tatil yorumum tüm Yaylar için geçerli. Gerçekten seyahat ve ayrıca kültürel ortam, aktiviteler size iyi gelecek ve sürpriz sevinçler yaşatacak gibi ay boyunca.

İyi vesile ile gerginliği tırmananlar ise, beklenmedik bir iş, kariyer fırsatı ile mutlu olacaklar, hatta olmuş da olabilirler. Çünkü Uranüs geçen ay sonunda Koça geçti.

Dediğim gibi hazır olmadıkları bir kariyer veya iş teklifi ile karşılaşmanın şaşkınlığı ve sevinci var. Siz siz olun bir an evvel hazırlıklarınızı yapın, bu kariyeri içinize bir an evvel sindirin, hakkını verin derim.

Transit Jüpiter Balıkta iken hala, size akıl veren çok olur. Jüpiter Balıkta sizin burca sert açılı, bu da her kafadan bir ses çıkmasına, kimi kıskançlıkların nasihat verme şeklinde ortaya dökülmesine neden olur. Tabii Jüpiter’in sert açısının vermiş olacağı hazır olunmayan güzel pozisyon durumu da bu nasihatleri haklı çıkarır gibi görünür.

Neyse ki, Haziran 6’da bir süreliğine de olsa, transit Jüpiter de Koça geçecek, Koçta Uranüs ile kavuşum yapacak. Biliyorsunuz Koç sizin dost burcunuzdur. Yani, bu süre zarfında bu iki yıldız eksiklerinizi hızla tamamlama şansı, hızla adapte olma şansı verecektir ve gerekli yenilikleri de zekice ve hızla başarmanıza yardım edecektir. Ayrıca tavrınızdaki güven ve sürprizli yanınız insanların nasihatlerini kesmesini sağlayacaktır. Zaten, bu sene mutlaka kimseyi değil, kendinizi, kendi sezginizi dinleyin derim. Özellikle, transit Uranus ve Jüpiter ilerleyen aylarda Balıka geri döneceği zaman. Sağduyunuz ve sezginiz rehberiniz olmalıdır o zaman.

Nasihatlerin bir kısmı çok iyi niyetli de olabilir, ama dediğim gibi özellikle Jüpiter sert açılı iken, insanların yanlış yönlendirmesine maruz kalma durumu olasıdır. Jüpiter Koça geçince, bir nefes alacaksınız, bu da olayları daha iyi tahlil etmek için size zaman kazandıracaktır.

Transit Satürn haritanızın en tepesinde iken, yani kariyer yıldızı Satürn tam da haritanın en üstteki mesleki konum, kariyer evinde iken, elde ettiğiniz veya edeceğiniz kariyer fırsatı kaçırılmayacak kadar önemli olur. Siz siz olun, çok çalışın ve yenilikleri kararlıca hayatınıza, işinize yerleştirmek için tavizsiz olun. Yıldızlar da ilginç bir pozisyona geçiyor bu aydan itibaren, galiba yıldızlar bu kariyeri kalıcı olarak hak etmenizi istiyor, sizden yanalar bu bakımdan. Neden? Çünkü Uranüs ve Jüpiter’in sert açısından bu ay kurtuluyorsunuz, Satürn’ün de sert açısından gelecek ay kurtulacaksınız, bu demektir ki, yıldızlar sizden yana olmak istiyor, siz de artık gerekli sorumlulukları yerine getirirsiniz bu kariyerin kalıcı olması ve başarılı olmanız için. Satürn’ün, sert açılı olsa da, kariyer evinde olması son derece önemlidir. Kıymetini bilmek gerekir, bu size gerekli hırsı ve azmi verecektir.

Para durumlarına bakacak olursak, yapacağınız kariyer mücadelesi ayrıca maddi güçlenme de getirecektir size. Para evinde transit Plüto sizin maddi şartlarınızda dönüşüm başlatmış durumda, yeni kaynaklar elinize geçebilir bu ay transit Mars Başak burcuna geçince. Çok çalışıp mücadele edeceksiniz, bunun da karşılığını alacaksınız.

Kiminiz de belki bir emeklilik vesilesiyle toplu bir para alma imkanı bulacak. Bir şekilde bu ay az veya çok ekstra bir maddi kazanım elde edeceksiniz. Yatırım düşünenler bence sonbaharı beklese iyi olur gibi.

Aşk hayatına gelirsek?..

Yollarla bağlantılı sürpriz aşklar söz konusu. Devam eden ilişkisi olanlar ise, aşklarını sürpriz gelişmeler vesilesiyle farklı bir boyuta taşıyabilecekler.

Kötü giden bir ilişkiyi bitirmek için de gerekli gücü içinizde bulacaksınız.

Oğlak Burcu ( 22 Aralık-19 Ocak )

Planlarınızı, kararlarınızı hayata geçirmek için iyi bir ay sevgili Oğlaklar.

Uzun süredir üzerinde durduğunuz, çabaladığınız işlerin meyvesini almak ve çabalarınız ve kararlılığınızla işlerinizi ilerletmek imkanı bulacaksınız. Çalışmalarınızla göz dolduracaksınız, takdir kazanacaksınız.

Tayin veya terfi düşünen Oğlaklar ise, bu ay beklediği fırsatı elde edecek. Şu an durum bu konuda net değil gibi veya beklediğiniz ölçüde parlak değil gibi ama ayın 7’sinden sonra, transit Mars dost Başak burcuna geçince, beklediğiniz ölçüde iyi bir kariyer veya terfi fırsatı olduğunu anlayacaksınız. Yani peşin hükümlü olmayın derim.

İşlerle beraber uzun yollar, uzak mesafeden veya yurt dışından kişilerle iletişim yoğunluk kazanacak.

Bu ay çok önemli bir işe, bir anlaşmaya imza atacaksınız. Bu sizin hem kariyerinizde hem de sosyal yaşam çıtanızda köklü bir değişim yaratacak gibi. Çok önemli bir ay gerçekten bu bakımdan. Bu tür bir anlaşma çabuk ele geçecek türden değil. Yani, kiminiz önemli bir iş anlaşmasına, kiminiz, önemli bir mekan değişimi kararına, kiminiz yasal bir davaya çok olumlu gelişmeler getirecek ve hayatınızda köklü iyileşmeler ve değişimler yaratacak şekilde imzayı atacaksınız. Bu hak ettiğiniz, geçmiş başarıların bir ödülü gibi bir şey.

Yaratıcı çalışma ile veya yazı ile veya bilimle uğraşan Oğlaklar ise, hayatlarının eserini ortaya koyacak adeta. Bu eser beklediğinizin üstünde bir ses getirebilir. Adınızı tarihe geçenler arasına yerleştirebilir. Çok sağlam açı pozisyonları var gerçekten bu bakımdan.

Kimi Oğlaklar alacağı köklü kararların ardından ev, mekan değişimini gündemine taşımak durumunda kalacak. Belki istediğiniz bir değişim olmayacak bu ama sanırım zorunlu hale gelecek bir süre sonra.

Çok önemli bir ay, iyi değerlendirin derim. Gelecek ay transit Satürn sert açı yapacak Terazi burcuna geçince. O yüzden geçmeden önce, atacağınız her sağlam adımın ileride, gergin zamanlarda faydasını göreceksiniz.

Transit Mars Haziran 7’sine kadar Aslandan parasal konularınızda muğlak havayı devam ettiriyor. Ayrıca, sağlık sorununuz varsa, ilgilenmeyi ihmal etmeyin. Aşırı çalışma ve yorgunluk bağışıklık sisteminizi zorlayabilir, kalbinizi zorlayabilir. Mars Başaka geçince rahatlarsınız.

Bir yakınızın sağlık sorunu için yol yapmanız gerekebilir. Veya bir aile büyüğünün sağlık sorunu hastanede tedavi gerektirebilir.

Aşk konusuna gelince, kısa yollardan, yakın çevre arasından çıkabilecek yeni aşklar söz konusu olabilir. Bu arada kimi Oğlaklar sorunlu giden veya acılı biten bir ilişkiyi unutmak isteyecek, bunun için kendini zorlayacak. Kiminiz de, uzaklardan gelen bir çağrıya cevap verip özel bir görüşme yapabilirsiniz. Bu görüşme ardından sanki bir şeyler kesin olarak netleşir gibi.

Bu ay mirasla ilgili sürpriz gelişmeler olabilir. Bir anda sevindiren parasal bir gelişme sizi mutlu edecek gibi.

Kova Burcu ( 20 Ocak-18 Şubat )

Uzun zamandır zıt burcunuz Aslanda bulunan transit Mars’tan bu ay kurtulacaksınız.

Mars ilişkilerde zaman zaman kavgaları, tartışmaları körükleyen etkiler verdi, kimi zaman bazı kişiler hakkında kafanızı karıştırdı, belki kıskançlıkları veya geçmiş kökenli kini, kırgınlığı su yüzüne çıkardı. Anlaşmazlıklar iyice su yüzüne çıktı. Bununla baş etmek için çok enerji sarf ettiniz.

Ayın 7’sinden itibaren transit Mars Başak burcuna geçiyor ve sizi 8.ev yatırım, borç evinden etkilemeye başlayacak. Bu süre zarfında borçlarınızı zamanında ödemeniz, hesap-kitap işleriyle yoğun olarak ilgilenmeniz gerekebilecek.

Para, yatırım açısından yıldızların bir kısmı çok iyi görünmekle beraber, bu ay sanki ekstra borçlar ile karşılaşacaksınız gibi. Evli iseniz, eşten kaynaklanan veya çocuğunuzdan kaynaklanan borçlarla uğraşmak durumunda kalabilirsiniz mesela. Yani, bu konuda aileniz size pek destek olmuyor gibi, siz ne kadar düzenli olmaya çalışsanız da, beklenmedik borçlarla sizi bunaltıyorlar. Bu kadar sorumluluk sahibi olmak da iyi değil bir yerde…

Bu ay başlayacağınız bir işi ay sonunda tamamlayacaksınız. Ayın başında aklınızdaki bir niyetle harekete geçiyorsunuz, bunu tamamlamak ayın sonunu buluyor. Belki daha sonraya da sarkabilir tamamlanması..

Bir şeyler almak istiyorsunuz ama maddi engel var kapıda. Hesaplar size engel oluyor. Acil ve ekstra ödemelerden sıra gelmiyor gibi. Bunun için de biraz daha beklemeniz gerekebilir.

Bu ay kendi başınıza çözümlemeler yapmak, yazmak, kendinizle ilgili bir şeyleri keşfetmek için iyi bir ay. Buna da sanki ihtiyacınız var. Henüz ortada gezmek, tatil gibi bir olasılık da yokken, kendi başınıza kalmanın tadını çıkaracaksınız gibi.

Sağlıkla ilgili bir sorun bir ameliyat gerektirebilir, bu belki sizin bir sağlık sorununuz olabilir veya bir yakınız için olabilir. Kafanız karışıkken, çözüm bir anda gelebilir. Zaten korktuğunuz gibi bir şey de olmaz. Yani, sizi veya yakınınızı devam eden bir sıkıntıdan kurtarır gelecek çözüm.

İlginç bir ay olacak sizin için de. Yaratıcı çalışmalarla kendini göstermek isteyen Kovalar, güzel çalışmalar yapacak, çok güzel ilhamlar alacak, yoğun ve üretken bir çalışma içine girecekler, ancak kendilerini ve eserlerini tanıtmak, göstermek daha sonraki zamanlarda olabilecek gibi. Ama bu zaman çok uzak değil…

Bu tür çalışmalar size iyi gelecek çünkü bir şekilde bir rahatlama, bir meditasyon, ruhsal hafifleme, arınma ihtiyacınız var. Burcunuzda bulunan transit Neptün hem gizem ve çekiciliğinizi artırmakta hem de bir ruhsal hafifleme ihtiyacı doğurmakta. Tabii sevdiklerinizden alacağınız bol sevgi en güzeli olur.

Aşk konusuna gelirsek, zıt burcunuz Aslana geçecek olan Venüs gireceğiniz ortamlarda bazı çekimler olmasını sağlayabilir, ancak sanki sizin beğeneceğiniz size bakmayacak, sizi beğenenlere de siz bakmayacaksınız gibi. Ancak duygusal olarak yelkenleri suya indirme eğilimi içindesiniz. Belki de sizden hoşlanan birine evet diyebilirsiniz. İlgiye ihtiyacınız var gibi çünkü.

Balık Burcu ( 19 Şubat-20 Mart )

Muhteşem iki yıldız burcunuzdan uzaklaşmaya başladı. Bunlardan transit Uranüs geçen ayın sonlarında ayrıldı, Jüpiter ise Haziran 6’da ayrılacak, o da Koça yerleşecek.

Üzülmeyin hemen, bir süre sonra yeniden burcunuza dönecekler. Ancak bunun uyarı olduğunu da söyleyim size.. Bu olağanüstü iki gezegen burcunuzdan tamamen ayrılmadan önce, onların vereceği veya verdiği sıra dışı fırsatlara iyi sahiplenin derim. Hakkını verin elinize geçen veya geçmiş fırsatların. Bu tür sıra dışı fırsatlar nadir geçer insanın eline.

Tabii bu iki yıldız her şeyden önce kişiliğinizde köklü değişimler yarattı veya yaratmaya başladı. Adeta taşları yerinden oynattı, artık siz eski siz değilsiniz, içten, derinden gelen büyük dalgalar misali kişiliğinizde eskimiş, sizi yıpratan, bir işinize yaramayan, engel olan kişilik özelliklerini söküp atıp yerine yenilerini koymanız gerekti veya gerekiyor hala.

Uranus ve Jüpiter burcunuzdan bir süreliğine gidince, sanki geriye çekilen deniz misali, denizin kıyıya bıraktıkları gün yüzüne çıkacak. Bunlar iyi mi, kötü mü bilemem, çünkü seçimleriniz çok önemliydi. Siz eski alışkanlıklarınızda ne kadar direndiyseniz o kadar kötü ne kadar çabuk değişime adapte olduysanız, değişim rüzgarını ne kadar arkanıza aldıysanız o derece iyi olacak bence.

Bazı Balık okurlarım bana soruyor; şans yıldızı Jüpiter ve değişim yıldızı Uranüs’ün bir faydasını görmedim daha, neden diye. Ben de şöyle cevaplıyorum: siz değişmediyseniz, yıldızlar size değişim fırsatı, kendinize, özünüze sahip çıkma fırsatı verip de değerlendirmediyseniz, eskide direndiyseniz, eski düzende, eski alışkanlıklarda ısrar ettiyseniz, yıldızlar ne yapsın?..

Sevgili Balıklar, Uranus ve Jüpiter’in size neler bıraktığını bu bir-iki ayda daha iyi anlayacaksınız, hani değerli bir şey insandan uzaklaşınca kıymetli olur ya öyle göreceksiniz, bu yıldızlardan aldığınız güçle, neleri değiştirdiğinizi veya değiştirmeniz için ne tür sıra dışı fırsatlar verdiğini ve aynı zamanda nerelerde hata yaptıysanız onlar da gün yüzüne çıkacak.

Hatalar, tereddütlü kararların sonuçları da sanki bu ay net bir şekilde gün yüzüne çıkacak.

Ve sağlam bir sorgulama yapın, şapkayı önünüze koyun, geçmiş aylarda kaçırdığınız fırsatları hatırlayın, neler yapmanız gerektiğini bulun, ondan sonra sonbaharda Uranus ve Jüpiter burcunuza geri döneceği zaman, yeniden karşınıza çıkacak fırsatları yakalamak, hatalarınızı telafi edecek imkanları değerlendirmek için gözünüzü dört açın derim.

Bu ay sanki gidişler veya bir ayrılık ayı gibi. Ya siz gidiyorsunuz bir yerlere, ya da bir yakınınız. Bir taraftan bir gizli dileğinizin gerçekleşmesi, diğer taraftan bir hüzün var gibi. Belki de kafanızdaki beklentiler çatışma halinde. Eğer böyle ise, çatışmaları yaratan beklentilerinizi sorgulamanız gerekli. Yeni bir döneme, yepyeni koşullar, çevreye girmeye hazır olmayı öğrenmek gerekir. Olaylara gergin, baskılı düşüncelerle bakmayın. Gün doğmadan neler doğar…

Aşka gelirsek, bu ay sevgi alma-verme ayınız. Ay sonu gibi sizi bu bakımdan daha mutlu ve neşeli görüyorum. Ay sonu gerçekten bazı Balıklar için hoş, sevindirici başka gelişmeler de olabilir. Belki var olan ilişkiyle ilgili sıkıntılar bu ay su yüzüne çıkar ama paylaşmanın, biz olmanın ne demek olduğunu öğrenmenin zamanı gelmiştir, ne dersiniz?..

Semavii

 
Toplam blog
: 103
: 8825
Kayıt tarihi
: 18.10.08
 
 

İngilizce Öğretmeniyim. Ek olarak makale, kitap çevirisi yapıyorum. Antalyanın bir yerel gazetesinde..