Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '10

 
Kategori
Astroloji
 

Semavii’den 2010 Şubat ayı burç yorumları

Semavii’den 2010 Şubat ayı burç yorumları
 

Yıldızlar insanların rehberidir ve öncüsüdür... Hem gökte hem yerde...


(Not: Yükselen Burcunuzu da okumayı unutmayın. Gelecek yorumunda yükselen faktörü çok önemlidir.)

Astroloji meraklıları astroloji sitem http://www.yildizfalim.com/ adresini de gezebilir.

Koç Burcu ( 21 Mart-19 Nisan )

Bu ay bir bakıma geçen aya göre daha iyi, olaylar daha net.

Hayaller, dostlar evinizde biriken Kovadaki yıldızlar size gerçekten rehber olacak ve iyi dost olacak yeni kişilerin hayatınıza gireceğini gösteriyor.

Bir hedefiniz, amacınıza doğru adımlarda, bir duraksama, bekleme dönemi başlamış gibi. Bu arada, olasılıklar üzerinde düşünüp, güvendiğiniz kişilere danışarak net fikirler elde edebilirsiniz. Ayrıca, varsa hatalarınız, eksikleriniz telafi etmek için de uygun bir zaman.

Bu ay idari takımla, yönetimle daha iyi ilişkiler kurabileceksiniz, havada dolaşan gergin elektrik dağılıyor çünkü. Kiminiz de aile büyükleriyle daha ılımlı iletişim kurabilecekler.

Öte yandan, aile büyükleri ile veya patron vs ile, para kaynaklı veya başka bir konuda gergin konuşmalar yaşanabilir, bu ciddi bir konu gibi görünüyor. Ve bu konuda yalnızsınız. Çareyi kendiniz üretmek durumundasınız.

Bireysel sorunlarınıza çare bulmak adına, önemli birinden, veya iyi bir yakın, dosttan destek alacaksınız. Biri sizin bir iş bulmanıza, veya işlerinizi halletmeye fiilen destek olacak gibi. Bence, alternatif maddi kaynak arayışı içinde olan Koçlar bu ay fırsat yaratmak için kolları sıvasın, tatmin edici sonuçlar alacakları görüşmeler yapıp kısa sürede maddi kaynakta genişleme yaratacak güzel imkanlar bulabilecekler. Somut destekler sizi bekliyor, elinizi uzatmanız veya sorununuzu birine, ama önemli birine açmanız yeterli olacak gibi.

Aşk konusu, hala ikilemli. Ayın ilk yarısı, keyifli görüşmeler, sosyal ortam içinde duygusal ve düşünsel güzel paylaşımlar söz konusu. Ama ikinci yarısı, karışıklık, hatta bir ihanet riski görüyorum. Belki bu tabir çok abartılı oldu, ama yani, ne olduğu belirsiz durumlar, anlamsız işler var. Gizli bir ayak oyununa karşı dikkatli olmanızı tavsiye ederim kısacası.

Şayet, bu entrika veya gizli bir aşk kaçamağı siz tarafından yapılırsa, belki duyulmaz, dışarı sızmaz ama sanki size de pek bir şey kazandırmaz gibi. Biraz amaçsız bir aşk kaçamağı olur, sizi de yok yere oyalar gibi, üstelik birilerini de gereksiz yere üzersiniz.

Kısacası bu ay aşkta sanki biraz anlamsız, sıra dışı gibi görünmekle beraber, özünde garip bir ilişki var gibi. Aşkta garip bir ruh hali içindesiniz, çılgın bir şeyler yapmak istiyorsunuz. Bunun için bu ay pek uygun değil gibi. Yani, yapacağınız şeyler size pek anlamlı gelmeyecek. Bir süre sonra vazgeçeceksiniz. Çılgınlık için uygun partner lazım ama bu ay o tür bir partner zor, belki gelecek ay…

Bu ay birinin bir sırrını öğrenecek ve şaşıracaksınız.

İşle ilgili bir amaca veya başka bir büyük hedefinize ulaşma, bir yükselme olabilir, sorumluluklar da büyüyecek beraberinde ama sizin uzun vadeli amacınıza hizmet edecek bir gelişme olacağından dolayı aldırmayacaksınız sorumlulukların artmasına.

Kimi Koçlar da uzun süredir üzerinde meşgul oldukları bir takım çalışmasından memnun edici sonuçlar alacak.

Hayaller evinize güzel yıldızlar girmiş durumda. Ruhsal genişleme başlamış içinizde, ve gerçekleşmesini arzuladığınız hayaller kurmak hoşunuza gidecek.

Bu ay sağlık konusunda kendinizi aldatmayın. İlgilenin derim. Varsa bir sorun büyümeden önlemini almak gerekir.

Boğa Burcu ( 20 Nisan-20 Mayıs )

Yıldızlar tepede toplanmış durumda. Gözünüz yukarılarda…

Bu sene genel olarak şansa açık bir sene olacak sizin için. Bunu bu aydan itibaren hissetmeye başlayacaksınız.

Adeta ağzınızdan çıkan bir dilek, bir dua gerçek olacak bir anda. Siz de şaşıracak ve bu senenin sıra dışı bir sene olduğunu anlayacaksınız. Öyle ki, geçen sene uğraşıp da elde edemediğiniz şeyler bu sene ayağınıza gelecek. Gökte ararken yerde bulacaksınız.

Boğalar bu aydan itibaren, bol bol gezmeye, yeni arkadaşlıklar edinmeye, ve eski dostluklarla daha sıkı ilişkiler kurmaya başlıyor. Birlikte hem kültürel anlamda doyurucu hem de mutlu eden güzel aktiviteler içinde olacak, sosyal ortamlarda hoş vakitler geçirecek.

Bir amacınız üzerine, kardeşlerle veya yakınlarla bol iletişim kuracaksınız.

Bu ay veya gelecek ay bir dileğiniz gerçekleşecek. Mutlu anlaşmalar söz konusu gibi.

Evli olan Boğalar eşleriyle iletişim kurmak için yeni yollarlara başvuracak, yakınların desteğini alacaklar. Ayrıca sorunların biraz olsun dışına çıkma imkanı bulup, olaylara daha sakin bakmaya başlayacaklar.

Güzel gelişmeler, tatlı kıpırdanmalar da pozitif bir ruh hali vererek küçük olayları büyütmemenizi, ve mutlu eden uğraşlara dikkatinizi ve enerjinizi yoğunlaştırmanızı sağlayacak. Daha geçen ay sizi kızdıran bir olaya gülüp geçeceksiniz şimdi. İnsanlar bu pozitif halinize hem şaşıracak hem mutlu olacak.

Güçlenip pozitif bir düşüncel yapıya ulaşmanız iletişim becerinizi de yükseltecek.

Kardeşlerden güzel haberler var. Ayrıca uzak yerden, hatta yurt dışından da bir ziyaretçi söz konusu olabilir. Veya sizin gitmeniz söz konusu olabilir. Hesapta olmayan güzel bir seyahat gibi.

Bekar veya aşk arayan Boğalar sıra dışı gruplar içinde hoş bir karşılaşma olabilir. Bu ay evde oturmak yok eğer bir aşk istiyorsanız. Yıldızlar çok sürprizli. Her an her şey olabilir bir pozisyonda.

Bu arada, bir hobi veya yeteneğini hayata geçirmek isteyen Boğalar için son derece uygun koşullar doğuyor. Değerlendirmek için tam zamanı diyorum.

İkizler Burcu ( 21 Mayıs-21 Haziran )

Aklınız karışık gibi görünüyor. Havada kalan sorular, beklediğiniz şeyler, devam eden sıkıntılar vs düşünce olarak sizi biraz bunaltacak ve sanki kaçmak, gerçeklerden uzaklaşmak isteyeceksiniz.

Bence, bu ayı günlük işlerle, kendinizi meşgul edecek, mutlu edecek tatlı, küçük şeylerle geçirmeye çalışın. Ayrıca, bitmeyen işleri tamamlayın.

İş ortamı pek parlak görünmüyor. Daha doğrusu hem parlak işler var hem tekin olmayan bir zeminde ilerleme söz konusu. İşte her an çıkabilecek aksilikler için temkinli olmanız ve sağduyulu davranmanız gerekir. Ama sağduyulu olmanız da biraz zor gibi görünüyor, sinirlerinize hakim olmakta zorlanabilirsiniz. En iyisi, kritik durumları ve zamanları sezip uzak durmanız olacaktır. Çünkü kontrolünüzü kaybetme, sonradan pişmanlık duyacağınız şeyler yapma olasılığı var.

Kimi İkizler aile sorunları için yorulacak gibi. Sanki bir bıkma, yorulma, enerjinizin yetmemesi söz konusu. Usanmışsınız sorumlulukları yüklenmekten.

Bekar veya kalbi boş İkizler, işte yaşanılacak bir aşk skandalına karşı dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Bu ay, sırların ortaya döküleceği bir ay gibi. İşte, kurallara uygun olmayan davranışlar, asilik de kötü sonuçlar doğurur. Kendinizi işten kovdurmak istiyorsanız isyankar olun ama somut bir kazanım için mücadele etmek istiyorsanız, asilik yapmak yerine, yasal yollara başvurun derim. Bizzat konuşarak, öfkeli, ani çıkışlar yaparak bir yere varmak zor olacak çünkü.

Kimi İkizler de ani gelen bir tanınma, ünün şaşkınlığını yaşayıp dengesiz çıkışlar yapabilir. Bu tür bir davranış geri teper, bir fiyasko kurbanı olabilirsiniz. En iyisi, hazmede hazmede gitmektir.

Evli İkizler maddi veya başka türlü sorunlarına eşin ailesinden destek alacaklar. İhtiyacınız olan destek aile büyüklerinden gelecek.

Ayın ilk yarısı seyahat planı varsa sorun yok ancak ikinci yarısı yol planı ertelenebilir ya da aniden plan değişikliği olur.

Yengeç Burcu ( 22 Haziran-22 Temmuz )

Yengeçler bu ay neler yapacak acaba?..

Yollar var, sürpriz, beklenmedik seyahatler var. Ayın ikinci yarısı yine yollar hareketli ama bu sefer daha başka sanki, yollar vesilesiyle tanıyacağınız yeni insanlarla mutlu görüşmeler olacak gibi. Yani, hesapta olmayan, gittiğinizde karşınıza çıkacak insanlarla yeni yerler görme, ekstra geziler söz konusu olacak.

Bu sene yeni şeyler öğrenmeye ne dersiniz? Tam vakti.

Gerçekten bu aydan itibaren yepyeni tecrübeler edinmeye başlayacaksınız. Kiminiz meslekte ilerlemek, kariyerine katkı sağlamak adına bir kursa vs gidecek. Belki bir yabancı dil öğrenecekler, ki bu sene dil öğrenmek için yıldızlar size destek olup çabuk öğrenmenizi sağlayacak. Kiminiz ise, daha iyi bir yerde çalışmak adına, başka bir yere tayin hesabı yapmaya başlayacak. Ya da geçen sene kafasında yaptığı taşınma, yerleşme planını bu sene hayata koyma imkanı bulacak. Kiminiz de farklı kültürler içine girip, gittiğiniz yerlerde yepyeni bilgiler edineceksiniz değişik insanlar, değişik kültürlerden. Kültürünüz genişleyecek.

Bu arada, bekar veya kalbi boş Yengeçler kalbini gittikleri yerde bırakabilirler.. Benden söylemesi.. Hiç akılda olmayan, farklı bir kültürden birine aşık olma ihtimaliniz var.

Yengeçler, parasal beklentilerinin gerçekleşmeye başladığını görüp memnun olacak. Bu sene zaten beklenen ya da beklenmeyen para elde etme şansınız iyi olacak. Ve kafanızda geçen sene kurduğunuz planları uygulama imkanı elde edeceksiniz.

Öte yandan, evde sorumluluklar artıyor. Yani, ya bir sağlık sorunu, bu sizin sağlık sorununuz olabilir, veya bir aile üyesinin, özellikle de aile büyüğünün sağlığı sizi fiilen sorumluluk almaya itebilir, hatta ev koşulları buna göre de değişebilir. Kimi Yengeçler ise, uzak veya yakın akrabalardan biraz üzücü sağlık haberi alabilir.

Sağlık genel olarak ihmal edilmemesi gereken konu.

Bu ay ayrıca bireysel ilişkilerinizde bazı gergin konuşmalar, sözler tansiyonu yükseltebilir. Yüz yüze görüşmelerinizde sözel tartışmalar, inatlaşmalar ortamı gerer. Ya da, söyleyemediğiniz sözler sinirinizi bozabilir. En iyisi, kafanızda planladığınız konuşmayı erteleyin, yeniden bir tahlil yapın, kendi içinizde bir sağlıklı sonuca varın ve ondan sonra ilgili kişiyle konuşmaya karar verin. Sanki demlenmemiş, iyi tahlil edilmemiş sözler birden havayı soğutabilir çünkü.

Uzaktan bir yakınınızın sürpriz sevinçli gelişmeleri veya yasal işlerle ilgili müjdeli bir haber gelecek.. Belki beklediğiniz ama pek ihtimal vermediğiniz bir haber…

Aslan Burcu ( 23 Temmuz-22 Ağustos )

Aslan burcu yoğun gündemli bir ay geçirecek.

Bu ay ego çatışmalarını yoğun olarak yaşayabilirsiniz. Biraz daha geride durmanız, daha olgun tavır almanız gerekiyor. Kafanızı şişirecek kadar fazla konuşma, dedikodu, şikayet duymaktan bunalacaksınız ve kendinizi dışarı atmak isteyeceksiniz kaçmak için.

Kimi Aslanlar alacakları iltifatlarla mutlu olacak, hatta beklenmedik kişilerden gelen iltifatla şaşırıp mutlu olacak.

Bekar olan veya aşk arayan Aslanlar yakınlarla gittikleri sosyal ortamda, birilerinin beğenisiyle karşılaşacaksınız, birilerinin başını döndüreceksiniz. Siz de kalbinizi kaptırabilirsiniz. Yani ava giderken avlanma olabilir. Ama bireysel haritanız uygun değilse, tatlı çapkınlık olarak kalacak bu beğeniler.

Parasal işlerinizi bu aydan itibaren daha bir yoluna koyacaksınız. Beklediğiniz bazı paralar gelecek gibi. Borçları olanlar ödemelerini düzene koyup bir an evvel ödeyip kurtulmaya bakacaklar. Sanki parasal olarak bir aile büyüğünün beklemediğiniz bir yardımını da görüp mutlu olacaksınız.

Aslanlar pek karşılıksız aşkı sevmez, böyle bir şeye zaman ayırmaz ama sanki bazı Aslanlar ya olmayacak bir ilişki içinde ya da gerçekten bir karşılıksız aşkın peşinde. Aşk konusu havada kısacası. Bireysel haritanız uygun değilse, sonuçsuz kalacak bir şey. Hatta bu aşk suistimal edilebilir. Duygularınız kullanılabilir, buna karşı uyanık olun derim.

Kimi Aslanlar da, sanki işte olan bir hedefine ulaşmak için veya bir sorununa çözüm ararken yanlış yerlere başvuracak gibi. Hatta böyle bir hata yapılmış gibi, şimdi onun analizi yapılıyor ve yeni yollar üzerinde düşünülüyor gibi. Beklediğiniz destek ya eski bir yakından gelir ya da beklemeniz gerekir yeni bir alternatif için. Sorununuzu net ve açık ifade etmeniz gerekir destek istediğiniz kişiden, sizi yanlış anlama riski var çünkü.

İş veya staj dolayısıyla çantasını alıp güzel bir seyahate çıkacak Aslanlar mutlu görünüyor.

Bu ay tüm Aslanlar için, eski dostlarla görüşmeler hesapta olmayan güzel haberler getirecek veya güzel bir teklif getirecek gibi görünüyor. Ne varsa eskilerde var, dedirten güzel bir görüşme veya görüşmeler olacak.

Başak Burcu ( 23 Ağustos-22 Eylül )

Başaklar Satürn’ün geçici bir süre Teraziye geçmesiyle, biraz olsun onun sıkı disiplini, kısıtlaması, baskısından kurtuldu ve şimdi 7. ev ilişkiler evindeki Balıktaki Uranüs serbest kaldı, geçen ay yanına bir de genişleme ve şans yıldızı Jüpiter eklendi ki, artık daha çok özgürlükten bahseder olmaya başladınız. Belki biraz rahatladınız da.

Geçen sene Jüpiter Kovada ve sizin 6.evinizde iken, iş durumlarını ve sağlık durumlarını rayına oturtmak, sağlığa veya işe veya özel sorumluluklarınıza göre günlük hayatınızı düzene koymak ile meşguldünüz, bunu da Jüpiter’in işleri kolaylaştırıcı desteği ile başardınız. Şimdi, 6.evde Kovada Neptün ve Şiron kaldı, Jüpiter 7.evinize geçti ve Balık burcuna girdi.

Yıldızların bu ev ve burç değiştirmelerinin etkisini şimdiden hissetmeye başlamışsınızdır. Bu aydan itibaren her tür ikili ilişkilerinizde bir açılma, bir genişleme ve özgürlük arzusu yaşayacaksınız, özellikle de evlilik ve aşta.

Sevgili Başaklar, atacağınız yeni adımların bedelleri var, maalesef yıldızlar sizi hala gözlemekte, sorumluluklardan kurtarmaya niyetli görünmemekte hala. O yüzden, bu özgürlük, açılma vs yine iyi düşünerek yapın derim.

Uranüs Jüpiter’den de alacağı güçle, sizi tahammülsüz ve sabırsız yapabilir, isyanlarınızı yüksek sesle seslendirmeye başlayabilirsiniz. Açık konuşmak, içinizi dökmek ihtiyacınız adeta içinizden patlayıp çıkacak gibi.

Bu yıldızlar da fazla oldu ama, değil mi? Yani, başka burçları rahat bıraktılar ama hala sizin üzerinizde oynuyorlar. Ne yapalım, yıldızların dediği olur, dinlemek zorundayız.. Bir bildikleri vardır herhalde, yıldızlar insanları hep bugüne ve geleceğe hazırlarlar, yaptıkları şeyler de bunun içindir. Ona göre, neden ben bunu yaşıyorumu sorun kendinize? Yıldızlar size cevap verir. Ve bu sene tekrar tekrar sormanız gereken şey; ben ne istiyorum gerçekten? Bu sorular size kafanız karıştığı anlarda rehber olacaktır.

Bu ay yine günlük hayat koşturmaca içinde, çok yoğunsunuz. Gerek iş, gerek sağlık için koşturmalar olacak gibi. 12.evde Kovanın zıttında duran Aslandaki Mars Kovada birikmiş yıldızlara biraz sert açılar göndermekte, böyle bir zamanda, sağlık sorunlarını hemen halletmek zor olur, hatta iyi teşhis veya iyi hastane bulmak zor olur, bence sağlık konusunda iki defa düşünün öyle karar verin, yani emin olun teşhisin vs doğruluğuna ve ona göre adım atın derim.

Mars Aslandan zıt açı gönderse de, geri pozisyonda olması ile bazı aksaklıkları
yaşatıp, hızınızı keser ve sizi iki defa düşünmeye zorlar zaten, neden engel var, niye hemen işim hallolmuyor diye sorun, cevabı yanlış yerde deva arıyorsunuz, olabilir… Bireysel haritasında hava grubunda yıldızı olanlar daha şanslı, çareyi bulma şansları daha yüksek.

Bu arada, unutmayın, Neptün 6.evde iken, insana evham, stres kaynaklı rahatsızlıklar verir. O yüzden önce, kendinizi düşünmeyi öğrenin, rahat ve sakin olun, büyütmeyin yaşadıklarınızı. Yani, belki de hiç sağlık sorununuz yok, tamamen evham olabilir…

Neyse, sağlık konusunu uzattım fazla. Gelelim aşk olaylarına, bu ay bekar Başaklar evlilik tekliflerine ve jet hızıyla evliliğe hazır olun derim, ve ayrıca yanlış bir ilişkinin de jet hızıyla bitmesine hazır olun. Her an her şey olabilir tarzı bir ilişki grafiği olacak sene boyunca. Yani, öyle ki, birden iyi gitmeyen bir ilişkiyi pat diye bitirirsiniz yeni biriyle çıkarsınız ama sonra birden eskisine dönersiniz, ya da yeni ile pat diye evliliğe kalkışırsınız. Bu sene aşkta ne yapacağınız belli değil, siz bile şaşıracaksınız yaptıklarınıza. En iyisi aylık yorumları takip edin, acele ve yanlış adımlar konusunda önceden uyarıları dinleyin derim.

Bu ay ne olursa olsun, aşk konusunda olsun, diğer arkadaşlık, iş vs ilişkilerinde olsun, kendi sezgilerinizi dinleyin derim. Kafanız çok karışır başkalarını dinlerseniz. Yalnız, yine de birkaç güvenilir dosta da kulak verin derim. Onlar size ayna olacaktır, zaten Jüpiter 7.evde iken, kendinizi dostların karşısında aynada bulursunuz sık sık.

Bu kadar kafa karıştırıcı, hızlı olaylar arasından sıyrılıp biraz olsun nefes almak için yeni bir beceri öğrenmeye ne dersiniz?

Mesela, bir dil öğrenin, spor yapın veya tiyatro kursuna gidin… Bakarsınız böyle bir uğraşı içinizde kalan bir yeteneğinizi uyandırır, ne dersiniz? Bu sene kendini geliştirme senesi, unutmayın. Aşk senesi de diyeceğim ama gerçekten sıra dışı, unutulmaz bir aşk için süper bir yıl olmakla beraber, aşk için zemin hiç tekin değil, ne olacağını tahmin etmek zor, ya olağan üstü bir aşk ve süper bir evlilik olur ya da her şey bir anda suya düşer…

Yine de, bekar Başaklar bu sene aşka hayır diyemeyeceksiniz, en iyisi aşkın güzelliğine hazırlayın kendinizi, gerisi Allah kerim..

Terazi Burcu ( 23 Eylül-22 Ekim )

Sevgili şımarık Teraziler, bu ay sizi neler bekliyor bakalım? Şımarık dememe umarım kızmadınız, şımarıklık en çok size yakışıyor çünkü.

Ama epeydir, önce ruhunuzda ve şimdi de ufak ufak kişiliğiniz üzerinde bir ağırlık hissediyorsunuzdur. Ne yapalım hayatın kuralı bu; bir gün herkes büyür, çünkü büyümezse küçülür… Şimdi, sizin büyüme vaktiniz geldi… Kader çarkı sizi buna hazırlıyor..

Önceleri bir oyun parkında sallanmak sizi mutlu etmeye yetiyordu veya birilerinin hayranlığını toplamak sizi sevinçten uçuruyordu ama şimdi, yetmiyor değil mi?

Kalıcı şeyler istiyorsunuz artık, ayaklarınızı yere bastıran maddi ve manevi kalıcı kazanımlar istiyorsunuz, bir dikili ağacım olsun diyorsunuz.. Belki bir çocuk, belki bir evlilik, belki bir önemli ödül, belki bir terfi.

Bir tarafınız kanatlanıp uçmak istiyor, bir tarafınız yerde kalıp adam akılı bir şeyler yapmak istiyor. Gerçi siz kirli çıkısınızdır, hesabınızı bilirsiniz, ama, yine de uçarı yanlarınız sizi bazı dünyevi ve kalıcı olan şeylerden uzak tutuyor. İşte, şimdi, bu dünyevi, her insanın sahip olduğu şeyleri yapmak istiyorsunuz artık. Belki de, normal, sıradan insanlara özeniyor, hatta kıskanıyorsunuzdur bu ara. Onlar gibi, basit ama insana huzur veren, insana bir yere ait olduğu duygusu veren şeyler, basit ama elzem şeyler istiyorsunuz. Basit şeyleri görmeye başladınız, burun kıvırdığınız şeylerin aslında önemli olduğunu anlamaya başladınız, hayat aslında basit şeylerle anlamlı demeye başladınız belki de…

Bu kadar felsefeden sonra, bu ay sizi neler bekliyor bakalım?..

Bu ay bozulan ilişkileri düzeltme ayınız, ayrıca bazı bozulan ilişkiler üzerinde de düşünme ayınız. Artık kavga istemiyorsunuz, mutlu olmak, sizi mutlu edecek basit ama anlamlı şeyler yapmak istiyorsunuz.

Bu aydan itibaren sağlığınız sizi daha çok diyet yapmaya, gündelik hayatınızı sağlığınıza ve huzurunuza göre ayarlamaya sevk edecek. Biraz da rahatınız için çalışacaksınız artık. Günlük hayatta uyum ve huzur arayışı başlamış kafanızda…

Aşk için hala güzel enerjiler var havada. Beğeni toplayacaksınız yine. Ayrıca, sizin de dikkatinizi çekecek birileri çıkacak gibi. Belki sosyal bir ortamda, belki iş vesilesiyle bir yemek vs davetinde hoşunuza gidecek biriyle karşılaşma söz konusu. Zaten siz de aşık olmaya, en azından bir gönül macerasına hazırsınız. Birilerinin sizi aramasını, birinin beğenisini çekmek isteği var kalbinizde.

Evli Teraziler, ya çocukları ya da eşi vesilesiyle bir mutluluk yaşayacaklar gibi. Öte yandan aile büyükleri sanki pek rahat vermiyor hala.

Evde bir dönüşüm başlamış durumda, artık ev yaşantısı bambaşka bir yöne kayacak, hatta kiminizde dönüşüm olmuş, devam etmekte. Evde eski koşullar yavaş yavaş gidip yerini yeni düzene bırakacak gibi. Bunu özellikle Terazinin başında doğanlar hissedecekler derinden. Bu düzen değişikliği evde yalnız kalmaya da sevk edebilir kiminizi.

Bir eski aşktan haber gelebilir size veya siz onu arayabilirsiniz bu ay. Sizi mutlu edecek bir şey gibi.

Akrep Burcu ( 23 Ekim-21 Kasım )

Sevgili Akrepler, geçen ay şans ve genişleme yıldızı Jüpiter dost Balık burcuna girdi. Bu sene artık ne dilerseniz olacak. Şimdiden neşenizin yükseldiğini hissedecek ve mutlu olacaksınız.

Geçen sene ev işleriyle meşgul oldunuz genelde, aile ile ilgilendiniz, artık kendinize zaman ayırmanın vakti geldi. Daha sosyal, daha canlı ve daha şanslı bir seneye hazır olun.

Bu sene bir dileğinizin gerçekleşeceğini bilmenin sevincini, hayaliniz daha gerçekleşmeden hissedeceksiniz. Dışa açılmak, neşeli ortamlarda bulunmak, insanların arasına karışmak isteyeceksiniz. Bunlar güzel gelişmelerin, hayalleri gerçekleştirmenin sizdeki ayak izleridir..

Aşka gelirsek; artık bu seneki yıldız açıları da sizi evlendirmezse, suçu kendinizde arayın derim. Balıktaki Jüpiter gibi aşk veren, şansı açan bir gezegen size süper enerjiler gönderirken, aşık olmanız, sevip sevilmemeniz içten bile değil. Bu yıl hayalinizdeki gibi bir düğün yapmak, bir evliliğe adım atmak üzeresiniz.

Bu ayın önemli olaylarına bakınca, en çok sosyal ortamlara çıkma, açılma arzusunun yükselmesi dikkatimi çekiyor. Yakın çevrenizden ya biri uzaklaşacak, ya da siz uzaklaştınız. Şimdi, daha farklı, tam size göre bir çevre edinmek için iyi bir zaman. Bu ay hem yeni hem eski, sevdiğiniz kişilerle görüşüp eğlenceli ortamlarda bulunacaksınız.

İşle ilgili bir beklentisi olanlar, yaptıkları mücadelede sanki bir mola vermiş gibi, yani, ya geriye dönük bir hesap yapma gereği duymuş olmalı, ya da otorite takımında beklenmeyen gelişmeler sizi durdurmuş olmalı ama bu bir mola unutmayın, bu arada, kararlarınızı yeniden gözden geçirin ve uygun atılım için zamanı bekleyin derim. İşle ilgili beklentinizin gerçekleşmesi biraz zaman alacak, duraksama, aksaklıklar uzun sürecek ama aksaklıklar bitti mi her şey hızla gelişecek. Ve beklentilerinizin ötesinde güzel kazanımlar elde edeceksiniz gibi.

Belki de planlarınızı değiştirdiniz, şimdi ona göre yeniden hesaplar yapmakla meşgulsünüz, merak etmeyin, beklentilerinizi karşılayacak güzel şanslı fırsatlar elinize geçecek, siz çabalamaya devam edin. Yıldızlar bu sene size mutlak bir güzel mutluluk vermek istiyor kesinlikle. Yıldızlar sizi unutmadıklarını gösterecekler.

İşiyle veya bir yeteneğiyle sahne önünde olan veya olmak isteyen Akrepler, bu sene göz önünden olmak için güzel fırsatlar yakalayacaklar ve sene bitti mi, bir güzel ödülün sahibi olacaklar gibi. atılımlarınıza başlayın şimdiden derim. Hele bu ayın ikinci yarısı son derece verimli, hızlı yürüyen işler sizi daha umutlu kılacak görünüyor.

Aşk isteyen Akrepler, ayın ikinci yarısı çok elverişli aşk bulmak için. Var olan ilişkisini daha ciddi bir noktaya taşımak isteyenler de, sevgilisinden beklenmedik güzel bir çıkış görebilir. Sürpriz bir teklif alabilir veya teklif yapabilir.

Bu ay bütün Akrepler için sosyal hayata yönelme, dışarıda eğlenceli ortamlara katılma ayı. Sürpriz gezi de çıkabilir piyangodan.

Yay Burcu ( 22 Kasım-21 Aralık )

Yakın çevre, kardeşlerle diyalog yoğun görünüyor. Ve güzel gelişmelerin haberleriyle sevineceksiniz.

Belki yakın çevrede bir gezi yapar, stres atarsınız, farklı ve doğal, hoş bir mekanda bulunmanın ferahlığı ile rahatlarsınız. Böyle bir şeye ihtiyacınız var aslında. Hep işe dalmak, kafanızı işten kaldıramamak sizi sıkmış gibi görünüyor.

Kimi Yaylar da gene ev meselesiyle meşguller. Aslında evle meşgul olmak Yayları sıkar, daha doğrusu bu denli meşgul olmak sıkar, ama bazı mecburiyetler sizi alıkoyuyor, yapacak bir şey yok, ilgiye devam şart.

Evde bazı sürpriz durumlar ayın ikinci yarısı ev düzeninizi biraz sarsacak gibi görünüyor. Sanki bir misafir, beklenmedik bir konuk var gibi, tam da yoğun iş temposunda bir misafir kaldırmanız zor olacak ama olan olmuş deyip ilgilenmek durumunda kalacaksınız gibi. Veya belki haberiniz olacak ama aniden olacağı için bir an afallama yaşarsınız yine de.

Evde bir genişleme başlayacak gibi. Belki evle ilgili yeni şeyler yapmak isteyeceksiniz, belki mobilyayı değiştirmek vs için kolları sıvayacaksınız. Ama sanki biraz zamansız şeyler yapacaksınız gibi, ya gereğinden fazla masrafla halledersiniz işinizi, ya da aldığınız eşya her ne ise kısa bir süre sonra pişman olursunuz. Sanki biraz aceleye gelecek veya iyi bir ruh halinde değilken yapılacak ve sonra canınız sıkılacak gibi.

Kimi Yayları, özellikle evli Yayları evde tartışma konusunda uyarmak isterim. Bir kızgınlık anında söylenecek abuk subuk bir söz, veya bir sırrın pat diye ortaya dökülmesi şok etkisi yaratabilir. Bence, kızgınken evde olmayın, ya da tartışmaya girmeyin, evde her an hoş olmayan sözler sarf edilebilir. Sıkılmışsınız ama her şeyin bir zamanı var, o zaman da bu ay değil en azından bence. Balık burcunda biriken yıldızlar ayın ikinci yarısı sizi garip, uçarı, asi bir ruh haline sürükleyecek, sağduyunuz zayıflayacak, böyle bir zamanda ne ciddi bir karar verin, ne de ciddi bir tartışmaya girmeyin derim.

Bu ay yapacağınız en iyi şey, bence, meslek veya bir hobi vs grubu ile yapacağınız görüşmeler, onlarla bir arada olmak olur gibi. Ve kardeşlerle yapılan güzel görüşmeler, onlardan alacağınız güzel haberlerle meşgul olun, mutlu eden şeylere dikkatinizi yoğunlaştırın.

Bir hedefiniz var, önemli bir hedef. Onun üzerinde bu ay ciddi çalışmalar yapacak ve güçlü, tecrübe sahibi dostların da desteğini göreceksiniz. Kafanızdakileri önemli saydığınız, hatırı sayılır insanlara anlatın derim. Ama güvenilir olmaları kaydıyla tabii. Onların bir sözü, bir önerisi size güzel bir ışık olacaktır.

Aşk ne durumda sizin için?.. Bence, bu ay somut bir şey olmaz gibi. Ama yılın gerisinde şanslı enerjiler oluşacak aşk için, o zamanlara hazırlayın kendinizi.

Kimi Yayları uyarmak isterim, bir dost darbesi yeme olasılığına karşı. Bir yakınla veya dostla parasal bir ilişki ardından ciddi bir küslüğü getirebilir. Dikkatli olun derim.

Oğlak Burcu ( 22 Aralık-19 Ocak )

Dikkatiniz para işlerinde, ve para ile ilgili uzak hedeflerde, hayallerde.

Bu arada, beklediğiniz paralar varsa, bu ay alabilme imkanı bulacaksınız.

İşle ilgili yeni planlar kafanızda doğmaya başlamış, belki daha önce planladığınız ama henüz zaman veya fırsat bulmadığınız için bir kenarda beklettiğiniz planlar bunlar ve şimdi, raftan çıkıp hayat bulmak üzere kafanızda dönmeye başlamış gibi.

İşte otorite ile veya takım arkadaşlarınızla aranızdaki ayrım giderek netleşmiş gibi. Sanki, bir yol ayrımı aşamasındasınız veya görev ayrımı. Kendi başınıza ve daha farklı işler yapmak istiyorsunuz, işinizi zenginleştirecek, geliştirecek türden şeyler. Bence iş konusunda ciddi kararları almadan evvel iki defa düşünün…

Oğlaklar yakınlar, kardeşlerle ilgili güzel gelişmelerle sevinecek. Sürpriz haberler var yakınlardan.

Öte yandan, ihmal ettiğiniz sağlık sorununuz varsa, sizi rahatsız edecek duruma gelmeden ilgilenseniz iyi olur. Özellikle genital rahatsızlıklar sizi meşgul edecek gibi. Ve mikrobik rahatsızlıklar da dikkat edilmesi gereken bir başka sorun.

Bu ay kendiniz için alışveriş yapmak, kendinizi daha iyi hissettirecek. Maddi olarak güçlü olmak yetmiyor, güçlü ve hali vakti yerinde görünmek de gerekli diye düşüneceksiniz. Ayrıca, sanki epeydir takip etmediğiniz modaya uygun bir şeyler alıp gardırobunuzu yenilemek isteyeceksiniz.

Hem sağlık hem giyim kuşam için harcama yapacaksınız.

Aşk arayan Oğlaklar, bireysel haritanız da uygun ise, ziyarete gelen sürpriz bir konuğunuz olabilir. Belki eski bir sevgili, belki yeni tanıdığınız biri aniden çıkıp gelebilir. Veya yakın çevrenizden biri sizi bir tanıdığı ile tanıştırmak isteyebilir, bence hayır demeyin.

Kova Burcu ( 20 Ocak-18 Şubat )

Gözler üzerinizde toplanacak gibi. Havanızla, hoş tavırlarınızla ilgi odağı olacaksınız. Kendinizi mutlu ve canlı hissedeceksiniz. İçiniz kıpır kıpır olacak, adeta evde oturmak istemeyeceksiniz. Dışarıya atacaksınız kendinizi.

Kariyerle ilgili planları veya beklentileri olan Kovalar, bu ay önemli kişilerle konu üzerinde ciddi görüşmeler yapacaklar, onların desteğini alacaklar. Ama verilen sözler bir süre sona değişebilir, o yüzden hemen güvenip ona göre hayal kurmayın derim. Asıl plan için biraz daha beklemek gerekir diye düşünüyorum çünkü bir süre sonra koşullar değişecek.

Ay boyunca dikkatiniz para konularına da yönelecek. Parasal genişleme umudunuzu yükseltecek. Bu ay ayrıca küçüklü büyüklü ekstra para gelmesi söz konusu gibi, gelirinizi artırmak sizi rahatlatacak.

Evli Kovalar, eşin ailesi veya kendi aile büyüklerinizden gelecek maddi destekle sevinecekler.

Aile büyükleri ile, veya yaşça büyük bir akraba ile bir konuşma ve ardından ilişkiyi düzeltme, sorunu halletme söz konusu ayrıca. Kısacası, yaşça büyük bir yakını ile sorun yaşamış olan Kovalar bu ay durumu düzeltme imkanı bulacaklar.

Kafanızda dolaşan, ve canınızı sıkan konular var. Bu ay en azından bir sorununuza cevap bulacaksınız.

İlişkilerde tansiyonu yükselten Mars Aslan burcunda hala ama şu ara geri pozisyonda, sizi daha temkinli olmaya sevk ediyor.

Aşk konusu biraz karışık görünüyor bu ay detaylı baktığımda gördüğüm gerçek bu yönde. Sanki, sizi etkilemeyen ama sizden etkilenecek kişiler çıkacak karşınıza ve belki de bu hoşunuza gidip, olayı bir oyuna dönüştüreceksiniz. Göz kamaştırdığınızın farkında olup bunun tadını çıkaracaksınız gibi.

Ayın ikinci yarısı alışverişe heveslenip tarzınızdan farklı şeyler alacaksınız.

Balık Burcu ( 19 Şubat-20 Mart )

Nihayet şans yüzünüze gülecek. Geçen ay şans yıldızı Jüpiter Kovadan çıkıp sizin burcunuza geçmiş durumda.

Tabii bu sene her şey süper demek isterdim sizin için ama bunu demek için erken bir bakıma. Çünkü disiplin ve kısıtlama yıldızı şu ara geçici bir süre sizi rahat bıraktı, bir süre sonra yeniden Başak burcuna dönerek sizin yeni ve ani atılımlarınızı, girişimlerinizi denetleyecek.

Uzun süredir burcunuzda kalan ani ve büyük değişim yıldızı Uranüs var biliyorsunuz ve bunun yanına verimli ve şansı açan ve üstelik de sizin öz yıldızınız olan Jüpiter geldi şimdi.. Satürn gerçeğini görmesem, onu bir kenarda bıraksam, Uranüs ve Jüpiter’in kavuşumu olağan üstü bir şans derdim, bu kavuşum insanı uçurur, aklınıza bile gelmeyen süper yeni şanslar gelir elinize, hatta belki dünya çapında işlere adım atarsınız, adınızı çok geniş bir kitleye duyurursunuz derdim. Veya, ne bileyim, hayallerinizden daha büyük şanslara hazır olun derdim. Kısacası, ortada Satürn varken, bunu diyemiyorum.

Satürn varken, şans faktörü yetmez. Hatalar şansı şanssızlığa dönüştürür, büyük bir onur beklerken, payınıza bir fiyasko düşebilir, veya iki alternatif arasında kalırsınız ve yanlış ata oynamanız, o güzelim süper ötesi şansı heba etmek olur ki, böyle bir şans insanın hayatında bir kere gelir dersem, kaçırma olasılığı olan şansınızın ne olduğunu daha iyi anlarsınız.

Yıla bu gerçeğin farkında olarak devam edin ki, elinize geçecek fırsatları akıl süzgecinden iyi geçirmeyi ihmal etmeden kararlarınızı verebilesiniz. Evet, şansınız büyük ama hata yapma olasılığınız da büyük, çünkü Uranüs ve Jüpiter insanı ruhen uçurur. İçinizde hiç olmadığı kadar bir enerji, bir güç duyarsınız ve bir değişim ve özgürlük arzusu ve sabırsızlığı…

Yani, şöyle tarif edeyim. Bir genç düşünün, dahi olsun ama tecrübeden yoksun ve üstelik okumayı, çalışmayı sevmiyor ve kimseyi dinlemiyor. Ne olur bu kişi? O zekanın yüksek enerjisi kişiyi ya deli eder, ya çılgın, serseri ya da hasta eder. Kullanılamayan enerji veya iyi ve doğru kullanılmayan enerji döner kişiyi yıkar. Şimdi, sizde de böyle yüksek bir enerji var, bunu iyi bilin ve ona göre hareket edin derim. Enerjinizi doğru ve iyi kullanın, doğru kanala yönlendirin derim.

Yani, bir de 12. evinizde Kovada Neptün var ve 6.evinizde Aslanda Mars var. Bunlar düşünce ve ruhu etkileyen ve ruhsal ve fiziksel sağlığı direkt etkileyen evlerdir. Kendinizi kandırmaya meyilli dönemler olacak, ciddi kararları kafanız karışıkken veya işler muğlakken vermeyin derim.

İşte, kıskançlıklar yaşayacaksınız, bu sizin arkanızdan dolap çevrilmesine neden olabilir veya tam tersi siz birilerinin arkasından işler çevirebilirsiniz. Ne olursa olsun, bu işler gizli kalmaz, en geç yazın ortaya çıkar. Entrikalı işler, ortamlardan uzak durun diyeceğim. Ayrıca ruhsal yapınızı bozacak, depresyona sevk edecek anlamsız kişilerden, veya işlerden uzak durun diyeceğim. Kafanızda sebepli sebepsiz kuruntular yaratmayın ayrıca…

Bu ay güzel şeyler yazacağımı sandım sizin için ama yıldız pozisyonlarına dikkatli baktıkça, uyarılarda bulunmak zorunda hissettim kendimi.

Ayın ikinci yarısı kendinizi mutlu edecek ve rahatlatacak ortamlar bulabileceksiniz. Bu arada, ayın sonlarında aşkta bir dedikodunun ortaya çıkması söz konusu gibi. Ya da ne bileyim, belki de ilişkisi olanlar duygularını seslendirme imkanı bulacaklar. İyi tarafıyla alırsak, aşkı daha açıkta yaşama imkanınız olacak. Ve ilişkisi olanlar ilişkiyi daha ciddi boyuta taşımak şansı bulacaklar ve bir süre sonra evlilik planı yapmaya yönelecekler gibi. Ama tabii, ilişkisi iyi gidenler için geçerli bu dediğim. Jüpiter 1.eve geçince, devam eden ilişki evliliğe gider çünkü.

Bu ay içinizde taşacak enerjiyle dışa dönük olacaksınız, farklı davranışlarınızla insanları şaşırtacaksınız iyi veya kötü anlamda…

 
Toplam blog
: 103
: 8825
Kayıt tarihi
: 18.10.08
 
 

İngilizce Öğretmeniyim. Ek olarak makale, kitap çevirisi yapıyorum. Antalyanın bir yerel gazetesinde..