Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '10

 
Kategori
Astroloji
 

Semavii’den 2010 terazi burcu yıllık yıldız yorumu

Semavii’den 2010 terazi burcu yıllık yıldız yorumu
 

Terazi Erkeği yakışıklı ve asi olur deyince=Tarık Akan


(Not: Yükselen Burcunuzu da okumayı unutmayın. Yükselen Burç bazen gelecek yorumunda daha geçerli olur. )

Terazi Burcu ( 23 Eylül-22 Ekim )

Bu sene Teraziler için hayatlarına çeki düzen verecekleri, hayatlarını netleştirecekleri ve daha anlamlı bir hale getirmeye çalışacakları bir sene olacak.

Çünkü disiplin ve kısıtlama gezegeni Satürn burcunuza yerleşiyor ve yaklaşık 2.5 sene sizde kalacak. Bu, hayatınızın sorumluluklarını tam olarak elinize almanız gerekiyor demektir ve hayatınıza kalıcı ve anlamlı bir şeyler katmak için, her zamankinden daha fazla inisiyatif ve irade göstermeniz gerekiyor demektir.

Aslında Satürn şu ara burcunuzda, ama geçici bir süreliğine, 7 Nisanda Başak burcuna geri dönecek ve 21 Temmuzdan itibaren burcunuza tam olarak yerleşecek.

Geçen sene Jüpiter’in şans rüzgarından yararlanamayanlar için hala şanslı enerji devam ediyor bir dereceye kadar. Treni kaçırmadan, gerçekten bundan sonra nasıl bir hayat istediğinizi sorgulayın kapsamlı olarak ve netleştirin beklentilerinizi, isteklerinizi. Ve yaz deyince somut adımlar atmak için kolları sıvayın.

Satürn hayatınıza yeniyi katmak, daha ciddi bir şeylerin sahibi olmak için, öncelikle eskilerden kurtarmanız gerektiğini söylüyor.

Düşünün bir; hayatınızda bıktığınız, artık bir kambur gibi taşıdığınızı düşündüğünüz veya bozuk plak misali aynı hataları yaptığınız hayat alanı nedir? Ve kişiliğinizde bu hataları tekrar etmenize neden olan ve biraz çiğ kalmış özellikleriniz nelerdir? Özellikle kendi çevrenizi kurmak, kendi şahsi hayatınıza somut şeyler katmak için ayağınıza bağ olan şeyler nedir? Bilmiyorsanız, öğrenmeye hazır olun derim. Biliyorsanız çok iyi, bunlardan kurtulmak, daha huzurlu ve mutlu olmak için neler yapmanız gerektiğini de anlamışsınızdır. O halde, yapmanız gerekenleri yapmak için başlayın eylemlerinize.

Geçen seneden beri söylüyorum size. Aşkı ve anlamlı bir ilişkiyi yakalamak için çok iyi bir zaman dilimindesiniz. Ancak, sizin katı veya dar kalan, sizi hata yapmaya sevk eden yanlarınızı düzeltmeniz gerekiyor. Yeni ve daha olgun ve kararlı yaklaşmanız gerekiyor duruma. Çok istemeniz yetmiyor, iyi düşünmeniz de gerekiyor.

Geçen sene aşk ve evliliği yakalayamayan Teraziler için bu sene şans kesinlikle var. Hem de bu sefer ani gelen olaylar sizi birden aşk, evlilik konularına itecek gibi. Yalnız bu sefer de, eski kafa ile yürütmeye kalkmayın ilişkinizi, adım adım ilerleyin ve olgun tavır içinde olun, ne istediğinizi iyi bilin ve iyi anlatın karşınızdaki kişiye. Karşınızdakini de iyi tanıyın.

Korkular veya geçici tutkular ile değil, aklınız ile karar verin. Duygularınızla sevin, aklınızla düşünün ve ondan sonra ilişkinin geleceğine karar verin.

Satürn burcunuza geçince, Temmuz sonunda, tüm Teraziler için yeni bir dönem başlıyor. Kimi Teraziler yalnız kalmayı seçecek, kiminiz yalnız kalmaya mecbur olacaksınız, kiminiz olan ve iyi gitmeyen bir ilişkiye nokta koyup özgürlüğünü ilan edecek, kiminiz evleneceksiniz.

Yaşacağınız olaylar ne olursa olsun, hayata ve ilişkilere farklı ve daha olgun bir bakış açısı ile bakmayı öğreneceksiniz.

Bu sene sağlık sorunlarınızla daha fazla ilgilenmeniz gerekecek ayrıca. Yazdan itibaren daha somut ve sağlıklı çözümler bulabileceksiniz. Sağlığınıza göre kiminiz diyete girecek kiminiz de, günlük yaşam alışkanlıklarınızı düzenleyeceksiniz. Sağlık sorununuzu ihmale gelmez noktaya getirmeden ilgilenin derim. Bir ameliyat bile gerekebilir.

İş yerinde de, sürpriz değişiklikler görünüyor sene boyunca.

Transit Mars Aslan burcunda ve sizin 11.ev ideal, amaçlar ve dostlar evinizde. Marsın tam zıttında Kova burcunda Neptün var hala. Bu iki gezegenin zıt enerjisi sizi idealleriniz ve dostluklar konusunda zaman zaman ikilemlere sevk edebilir. Kafanız karışabilir bu konularda ama bu geçici bir durum. Başka gezegenlerin destek açıları oluştukça kafanızdaki amacınıza yönelik düşünceler ve dostluk ilişkileriniz netlik kazanacak. Özellikle Marsın burcunuza geçeceği Ağustos-Eylül ayı düşüncelerinizi netleştirip gerekli adımlar için harekete geçeceksiniz.

Ancak bundan önce, Mars Başak burcunda iken, yaşadıklarınız sizi hayli bunaltacak, ruhsal sıkıntıya sevk edecek. Bu dönemde, hayatı sakin yaşayın, sizi sıkan konulardan ve kişilerden biraz olsun uzaklaşın ve dikkatinizi huzur veren şeylere yöneltin derim. Aksi taktirde ilişkilerinizde çok gergin ve keskin bir sürece girersiniz, pişman olacağınız şeyler yapabilirsiniz.

Yakın akraba, veya geniş aile içinde hareketli olaylar olacak gibi. Birileri hakkında aniden gelen haberler sizi heyecanlandıracak; kimi haber üzecek kimi mutlu edecek gibi.

Bu yıl yaşanacak olaylar sizi açık ve net bir karar almaya sevk edecek kesin olarak. İkilemde kalma, kararsız kalma lüksünüz yok. Bir yola, yeni bir yola giriyorsunuz.

Ağustos gibi bir hedefiniz için çok aktif, kararlı olacaksınız ve istediğinizi elde etmek için mücadele edecek ve kazanacaksınız. Kararlılığınız ve cesaretiniz göz dolduracak, önemli kişilerin desteğini alacaksınız.

Jüpiter ve Uranüs geçici bir süre, yazın bir-iki ay, Koç burcuna geçecekler. Bu periyod kimi Teraziler için kritik bir zamana işaret etmekte, iki olay arasında kalma riski var onlar için. Kimi Teraziler için ise, hedefe ulaşma çabasından önce, kararlarına ışık tutacak ani olayların gelişmesine işaret etmekte. Bu beklenmedik bir olay, bir gelişme. Ve kararlarını etkileyecek türden bir şey.

Bu sene kimi Teraziler, aşk ve evlilik için, kiminiz önemli bir terfi veya tayin için, kiminiz bir yeteneğini toplum karşısında gösterip ün kazanmak için, kiminiz çocuğunun geleceği veya eğitimi için çok çabalayacaksınız. Olgun ve kararlı davranırsanız, neyi nasıl halledeceğinizi bilirseniz ve gerçekçi olursanız sonuç sizi tatmin edecek. Tabii mücadele öncesi çıkacak olası krizi iyi idare etmeniz de gerekiyor ayrıca. Sevdiklerinizden destek almaktan çekinmeyin, ben hallederim tavrını bırakın.

Sene sonunda çabalarınız hayatınıza bir netlik kazandıracak başta, gelecekte neler yapmak istediğinizi tam anlamış ve bunları adım adım hayatınıza katmaya başlamış olacaksınız. Ve gerek kişisel çevrenizi gerekse yaşam tarzınızı değiştirmeye başlamış olacaksınız.

Bu sene aldığınız kararlar ve attığınız adımlarla maddi gücünüzü daha iyi bir noktaya yükseltme ve sağlamlaştırma imkanınız var. Hatta ticaretle uğraşan veya işlerinde gelişme isteyen Terazilerin önlerine ekonomik standartlarını çok daha fazla yükseltebilecekleri yeni imkanlar çıkacak. Ve bir süre sonra başka insanlarla, daha geniş çaplı işler yapıyor olacaksınız ve vizyonunuz giderek genişleyecek. Sene sonunda yurt dışına açılma, hedef kitleyi genişletme şansınız giderek artacak.

Aşk için söylenecek başka sözler neler olabilir?..

Aşk ve mutluluk evinde bulunan Neptün gezegeni doğru partner seçimini destekleyen ve aşkla, evlilikle ilgili hayalinizi gerçekleştirme şansı veren bir yıldız.

Ancak, tabii dediğim gibi bu konuda olgunluk gerekiyor. Sevmek yetmez, bunu bu sene daha iyi anlayacaksınız. Bu sene Terazilerin karşısına uygun olmayan kişiler de çıkabilir, hatta başta ayaklarınız havada olabilir, aşk bu dersiniz, her şey dört dörtlük gibidir ama yanlış partner ise, bu ilişki kısa sürede tepetaklak olur.

Aşk konusunda Ağustosa kadar kafanız muğlak olacak, duyguları birbirine karıştırma riskiniz var ve prensiplerinizi bir kenara atma riski var. Ama Satürn burcunuza geçince, böyle bir şeye izin vermez, yanlış ilişkiyi küçük bir fırtınada alaşağı eder. Sanırım, zaten Satürn’ün ayak seslerini şimdiden ruhunuzda hissediyorken, tatmin etmeyen, yarım kalacak aşklara prim vermezsiniz gibi. Yani, yanlışı anladığınızda hemen geri çekileceksiniz gibi.

Kimi Teraziler için eski aşkın geri dönmesi söz konusu. Belki de tesadüf bir karşılaşma olacak. Ama ona karşı duygularınız ne olur bilemem.

Yeni aşk, sanki bir hobi veya bir amaç etrafında bir araya gelen arkadaş grubu içinden çıkacak. Belki meslektaşlarınızla belli etkinlikler çerçevesinde bir araya gelince, biri ile başta arkadaş olarak sonra duygusal noktaya taşınan bir ilişki olabilir. Veya resmi biri işinizi halletmek için gittiğiniz bir kurumda karşılaşabilirsiniz.

Son olarak, Terazileri küçük veya büyük kazalara karşı uyarmak isterim. Bu sene küçük kazalar riski nerdeyse tüm burçlar için olası görünüyor maalesef, o yüzden dikkat edersek, hem kendimizi hem de başkalarını korumuş oluruz. Sizin için özellikle Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos daha dikkatli olmanız gereken bir zaman gibi görünüyor. Evde veya dışarıda acele hareket etmeyelim, varsa bir sorun, elektrik vs ihmal etmeyelim derim.

Ve negatif, karamsar düşünceden uzak duralım. Bir süre sonra unutacağınız şeylere gereğinden fazla üzülmek sağlığınızı bozmaktan başka bir işe yaramaz.

 
Toplam blog
: 103
: 8825
Kayıt tarihi
: 18.10.08
 
 

İngilizce Öğretmeniyim. Ek olarak makale, kitap çevirisi yapıyorum. Antalyanın bir yerel gazetesinde..