Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '11

 
Kategori
Astroloji
 

Semavii'den 2011 oğlak burcu yıllık yıldız yorumu

Semavii'den 2011 oğlak burcu yıllık yıldız yorumu
 

OĞLAK BURCUNUN ÖZ YILDIZI SATÜRN


2011’DA OĞLAK BURCUNU NELER BEKLİYOR 

(Not: Yükselen Burcunuzu da okumayı unutmayın. Yükselen Burç bazen gelecek yorumunda daha geçerli olur. ) 

 

Oğlak Burcu ( 22 Aralık-19 Ocak )  

 

2010 sizin için zorlu ama önemli aşamaların kat edildiği bir yıl idi. 

 

2011’e bakınca, aslında geçen senenin devamı gibi.. 

 

Hani devamı çekilen filmler vardır; Matrix II…J 

 

Tabii bu senenin yıldızları daha önemli ve daha kritik pozisyon alıyor, özellikle yılın ilk yarısı bu bakımdan çok dikkat çekici. 

 

Transit yıldızlara bakınca, haritanın köşe evlerine yerleştiklerini, yığın yaptıklarını görüyorum. 

 

Bu sene geçen seneye benzer etkiler altındasınız, dediğim gibi geçen sene kariyer alanında, çevre ve kişilik alanında köklü değişimlerin ve dönüşümün başladığı ve bu konularda bazı sonuçlar alınarak bir aşamaya gelindiği yıl oldu. 

 

Şimdi bu durumlar devam ediyor. Ama tabii ki fark var! Hem de önemli bir fark.. 

 

Nedir bu fark derseniz?.. 

 

Yukarıda dediğim gibi, yıldızların köşe evler üzerine yerleşmeleri önemlidir. 

 

Yıldızlar keskinleşiyor, keskin virajları almak üzere haritanın köşe evlerine yerleşiyorlar, önemli bir dönüm noktası söz konusu olacak gibi sizler için. 

 

Detay yoruma geçmeden önce, bu senenin önemli ve değişen transit yıldız pozisyonlarını vereyim. 

 

Bazı çok önemli yıldızlar burç ve ev değiştiriyor bu sene. 

 

Şans yıldızı Jüpiter 22 Ocakta Balıktan çıkıp Koç burcuna girdi bile. 

 

Normalde bir yılda bir burcu dolaşırken, bu sene acelesi var Jüpiter’in, Koça girdikten sonra hızla ilerleyerek 4 Haziranda Boğa burcuna giriyor. 

 

Jüpiter’in Koça girmesi sizin için pek iyi sayılmaz, Koç sizin gibi öncü nitelikli ama ateş grubundan olan ve size gergin, sert enerjiler gönderen bir burçtur. O yüzden Jüpiter’in Koçta olduğu dönemi çok akıllı ve esnek yönetmek gerekir. 

 

Öte yandan 4 Haziranda geçtiği burç, sizin gibi toprak grubundan ve size pozitif enerjiler gönderen Boğa, bu iyi haber. 

 

Özetle, yılın ilk yarısı hayli keskin ve gergin iken, akıllı idare edildiği takdirde yılın ikinci yarısı Boğaya giren şans yıldızı Jüpiter’den şanslı enerjiler gelmeye başlayıp size çabalarınızın ödüllerini vermeye başlayacaktır, ayrıca işlerinizi kolaylaştıran, heves ve moralinizi yükselten, nihayet şansı yanımda hissediyorum, dedirten pozitif bir etki yapmaya başlayacaktır. 

 

Gelelim diğer önemli transitlere.. 

 

Uzun yıllardır Balıkta dolaşan büyük ve ani değişim yıldızı Uranüs bu sene 12 Martta Koça geçiyor. Yaklaşık 7 yıl Koçta kalmak üzere.. 

 

Bu iyi haber mi? 

 

Dediğim gibi Koç size gergin enerjiler gönderen, işlerinizi yokuşa süren ve aksilikler getiren enerjiler gönderir. İş başa düşer yani.. Ama tabii, bireysel haritasında ateş grubunda yıldızları olanlar daha şanslılar.. Koç Uranüs yine de onlara şanslı gelişmeler verecektir. 

 

Diğer bir ilginç transit pozisyonu ise; uzun yıllar Kovada kalarak, size 2.ev üzerinden yani para eviniz üzerinden zaman zaman kaotik günler geçirten, parasal konularda kafanızı karıştıran, bazen de hayallerinizi gerçekleştirmenize destek olan hayaller yıldızı Neptün kısa bir süreliğine – 4 Nisan-5 Ağustos – Balık burcuna geçiyor. 

 

Aslında Neptün Kovada iken, ekonominizi dış olaylara bağlamış olsa da, bazen şanslı fırsatlarla parasal destekler verdi size, hem kariyer vizyonunuza da destek oldu. Öte yandan dışa bağımlılık, dış olayların getirdiği kaos yorucu ve tüketici ve usandırıcı oldu bazen. 

 

Demem o ki, Neptün’ün Kovada bulunması mı daha iyiydi bulunmaması mı? Olmalı mı olmamalı mı, şarkısını aklıma getirdi... 

 

İşin orasını siz düşünün, ben kısa sürede olsa Nisan-Ağustos arası Neptün Balıka geçince, Neptün Kovanın nimetlerini de belalarını da daha iyi değerlendirme imkanı bulacaksınız diyeyim. Hani bir şey gidince o şeyin hayatımızdaki anlamı, varlığı nedir, daha iyi anlarız ya öyle… 

 

Öte yandan Neptün Balıkta size, yani Güneşinize daha olumlu açılar yapacağı kesin… 

 

Ağustos 5’de Kovaya geri dönecek, bahsettiğim bazen şanslı bazen muğlak etkisini devam ettirecektir. Ta ki 2012 ilk aylarına kadar, ondan sonra uzun yıllar Balıkta kalmak üzere yerleşecek. 

 

Balık sizin 3.evinizde. Burası düşünce evidir her şeyden önce, eğitim, iletişim, anlaşmalar, teknoloji ve medya bağlantılı işler, kardeşlerle, aileyle ilişkiler ve kısa yollar evidir. 

 

Neptün Balıkta sizin vizyonunuzu geliştirecektir, sezginizi de yükseltecektir. Ayrıca mistik konulara ilginizi artıracaktır. Kiminizde telepati yeteneği geliştirecektir. Hayatı ve dünyayı sezgilerinizle, antenlerinizle daha yüksek perdeden algılamanıza destek olacaktır, aklınızın sınırlarını genişletecek, hatta bazen akıl sınırlarının ötesine erişebileceksiniz.. Sizin için ilginç bir deneyim başlayacaktır. 

 

Ayrıca iletişim önem kazanacak, iletişimde düşüncelerin yanında görsel etkiler, vizyonel açılımlar öne çıkacaktır. Kiminiz medya yıldızı olabileceksiniz bu etkide, kiminiz kendinizi düşünceden ziyade hayallerinizle, görsel ögelerle ifade edeceksiniz. 

 

Neyse bu Balık Neptün transiti kısa sürecek, gelecek sene bu dediklerim daha görünür olmaya başlayacak, o yüzden daha önemli yıldızlara bakalım.. 

 

Bu yılın en önemli transitleri Koçta gerçekleşenler; Uranüs Koç ve Jüpiter Koç. 

 

Koç burcu sizin 4.evinizde; yani, yuva, aile, kimi zaman ev koşullarını direkt etkileyen iş koşulları vs temsil eder. 

 

Tam tepenizde de Koçun zıt burcu Teraziye geçen Temmuzda yerleşen ve 2012 Ekime kadar orada kalacak olan disiplin ve kısıtlama yıldızı Satürn var. Satürn sizin öz yıldızınızdır bu arada.. 

 

Ve 2007 sonlarında burcunuza geçen ve daha uzun yıllar sizde kalacak olan evrim/dönüşüm yıldızı Plüto.. 

 

İşte, Koç-Oğlak-Terazi arasında bu sene hayli gergin, sert açılar oluşacak zaman zaman ve bunlar hayatınızı, kariyer ve yaşam tarzı koşullarınızı sarsacak, taşları yerinden oynatacak ve sizi köklü değişimlere ve açık mücadelelere sevk edecektir. 

 

Kiminiz bu etkiyle adalet arayacaksınız, kiminiz kariyerde savaş silahlarınızı çıkarıp keskin mücadeleye gireceksiniz, kiminiz kariyer ve yaşam tarzında köklü değişimleri başarmak için mücadele tarzınız, yönteminizde köklü değimler yapacaksınız. Öyle veya böyle başarmak hırsı ile dolacaksınız. Sizi durduran, engel olan şartlar sinirlerinizi daha fazla gerebilir, engelleri yıkmak arzusunu kontrol etmeniz zorlaşabilir. Bazen beklemek yerine saldırmak, harekete geçmek iyidir ama Jüpiter Koçta iken harekete geçeceğiniz zamanı belirlemek zor olabilir. 

 

Allahtan Satürn tepenizde size her şeye rağmen aklıselim verecektir. Hele geçen seneden büyük kariyer hedefinizi belirlemiş ve bunun için kariyer yoluna girmişseniz.. İşte, o büyük kariyer amacınız sizin en büyük yol rehberiniz. Kimsenin ve hiçbir şeyin bu amacı saptırmasına, bozmasına izin vermeyin. Hedefinizi, amacınızı değiştirmeyin. Her zamankinden daha fazla sağlam durun derim. 

 

Size kariyer, mevki eviniz üzerinde bulunan transit Satürn ve çevre ve kişilik değişimi veren 1.ev üzerinde burcunuzda bulunan transit Plüto’nun anlamı ile ilgili geçen sene yazdığım yorumlardan alıntı yapmak istiyorum, aynısını tekrar yazmaya gerek yok, hala geçerli durumlar çünkü.. 

 

Evet, geçen sene şöyle demiştim: 

 

“Yıldız pozisyonları sizin hayata geçirilen planlarınızın önemli bir testten geçirileceğine işaret ediyor. Yani, bir sınavdan geçeceksiniz.” 

 

“Bazı şeyler aksi giderse dert etmeyin, yüksek beklentilerinizi yeniden gözden geçirin, hedefi küçültün demiyorum, beklentileri gerçekçi boyuta çekin. Bu sizi daha hırslı yapar ve olayları daha net bir kafa ile idare etmenizi sağlar.” 

 

“Oğlaklara önemli bir başarı görüyorum.. Gene zoru başarmak düşüyor kısmetinize.”  

 

“Ne yapıp edip tepede kalmanın, istediğiniz kariyeri sağlamlaştırmanın yolunu bulacaksınız.” 

 

“Plüton evrim, dönüşüm yıldızıdır, olayları yavaş ilerletir ve bir an gelir, pat diye bir değişim olur ve hayatımızın yönü geriye dönmemecesine değişir. Plüton sizin kendi kurduğunuz hayat, çevre ve özellikle de kişiliğiniz üzerinde yer yer baskılar yaparak, hayatınızı yenilemenizi istiyor.  

 

Bu dönüşümü Oğlak burcunun başlarında doğanlar ilk elden yaşamaktadırlar. Plüton etkisinde iken, esnek olmak gerek, yeniliğe açık olmak gerek ve çevrenizde, hayatınızda ve kendinizde olup bitenlere karşı zihnen ve kalben açık olup iyi tahlil etmek gerek.  

 

Plüton kişiyi yeni bir düzene doğru sevk ederken, bazı şeyler elinizden kayıp gitmeye başlar. Yeniye yer açmak için eskilerden vazgeçmek gerekir. O yüzden, bir şeyler elinizden gidiyorsa, durun ve düşünün, gitmesi gereken bir şey ise, bırakın gitsin, izin verin ki, yeni girebilsin hayatınıza. Üzülmeyin, yeni eskisinden daha iyi olacaktır.  

 

Bu giden eski dediğim şey ne olabilir? 

 

İşiniz, oturduğunuz kent, yaşadığınız mekan, bazı arkadaşlarınız, bazı huylarınız vs.”  

 

“Bu sene kariyer alanında bulunan Satürn gezegeni, kariyer için son derece önemli bir zamanda olduğunuzu gösteriyor. Kiminiz bir sınavla kazandığı veya kazanacağı bir terfi, kiminiz işte gerçekleşen köklü bir sistem değişikliği nedeniyle, kariyerinizi yeniden tanımlamak durumunda kalacaksınız. Bir devlet işinde çalışanlara kariyerini yükseltip başka bir kuruma veya aynı kurumda başka bir statüye geçme durumu var veya kapıda, iş sahibi olan Oğlaklar da, işte bazı köklü projeleri hayata geçirme aşamasında.”  

 

Hesaplar iyi yapılmalı, dikkatli gidilmeli. Bu takdirde, Satürn Terazide iken, yeni projelerinizin veya kariyerinizin sağlamlığı ve sürdürülebilirliğini test etmeye başlayacaksınız. Başarınız işinizdeki kalıcılığınızı belirleyecektir. Tabii, yeni bir şeyleri denemenin veya yeni bir kariyere adım atmanın acemiliklerini yaşayacaksınız haliyle. Bazı zamanlar sizi bazı kişiler veya olaylar zor duruma sokacaktır, bu olaylar ile mücadele etmeniz hem tecrübenizi artıracaktır hem de işteki kalıcılığınızı garanti edecektir. Zor olacak ama başaracaksınız.” 

 

Evet, geçen sene sizin yıllık yorumunuzda Satürn ve Plüto ile dediklerim hala geçerliğini korumakta.. 

 

Kiminiz kariyer yolunda önemli bir dönemece çoktan girdiğiniz, o yolda zaman zaman önemli virajlar alacaksınız bu sene Uranüs ve Jüpiter’in Koça girmesiyle, kiminiz de yeni kariyer edinme veya kariyeri genişletme ve sağlamlaştırma sürecine yeni girdi. 

 

İster geçen sene ister bu sene kariyer edinme, yükseltme adına yapılan çabalarınızın tamamı hayatınızın tüm alanına dokunacak, o alanları da etkisi altına alacaktır, kariyer değişimi, mücadelesi hem kişiliğinizi, hem yaşam biçiminizi hem ev, yuva ve çevre ilişkilerinizi domino etkisiyle değiştirip dönüştürecektir. 

 

Ve bu mücadelenin zaman zaman küçük bazen de büyük zaferleri olacaktır. Yenilgiler de olması olasılığını aklımızda tutarak… Hele bu sene yenilgi riski daha fazla iken.. 

 

Kariyer yükseltme yolunda akıllı, istikrarlı ve kararlı gidenlere yılın ikinci yarısında onları mutlu edecek, belki de önemli bir sonuç olacak bir zafer görünmekte. 

 

Yani, şans yıldızı Jüpiter’in dost Boğa burcuna girmesiyle beraber, burcunuzda bulunan dönüşüm yıldızı Plüto olumlu enerjiler almaya başlayacak. Ve hem mücadeleniz kazanıma, olası bir önemli zafere yönelmeye başlayacak hem kadersel çarklar sizden yana dönecek ve o zamandan sonra tabiri caizse “hiçbir şey eskisi gibi olmayacak”. 

 

Jüpiter-Plüto yılın ilk yarısında ciddi derecede sert açılı, yılın ikinci yarısında dikkati çekecek derece olumlu ve her iki açı da kadersel etkiye sahip. Dış olayların yönetimi söz konusu yani. 

 

Bu durumda, ne sert etki altında ne olumlu etki altında dış, sizin kontrolünüz dışındaki olayları fazla manupule etmeye kalkışmayın, kontrol edemediğiniz gelişmeleri önce gözleyin, olan biteni ve onun arkasından gelecek olanı anlamaya çalışın. Tabii ki gerekli mücadeleyi verin ama çok zorlamaya kalmayın, sert açılı iken gardınızı alın, olumlu açılı iken gelen nimetlere hoş geldin deyin. 

 

Transit Jüpiter Koçta yuvada bazı gelişmelerle meşgul edecek sizi. Belki bir ev alıp taşınacaksınız. Belki eve geçici süre biri gelip kalacak. Belki yaz deyince, bir çocuk isteyeceksiniz. Kiminizde evde lüks harcamalara yöneleceksiniz. Yılın ilk yarısı harcamaları kontrol etmekte zorlanacaksınız. Zaman zaman bu durum evde hararetli tartışmalar yaratacaktır. 

 

Kiminiz de sanki ani gelişen bir olayla mekan hatta ülke bile değiştireceksiniz gibi. Geçen sene daha yavaş daha kontrollü giden ev, yuva olayları bu sene hızlanıyor, dış şartlar sizi ani kararlar almaya sevk ediyor. Ama şu da var, ani kararlar ardından pişmanlık doğurabilir. O yüzden yıldızlar Şubat ortasından sonra hızlanmadan önce, kararlarınızı, istek ve hedeflerinizi masaya yatırın ve ailenizle, yuva ve ev mekanı gibi konuları ayrıntılı konuşun, artıları-eksileri ortaya çıkarın. 

 

Buna rağmen, yıldızlar sizi aldığınız kararların zıttında eylemlere sevk edebilir. İçinizde doğacak baskı ve genişleme, bir yerlere kaçma arzusu kararlarınızın tam tersi eylemelere zorlayabilir sizi. Sonradan pişman olmamak için, bu sene gelişmeler hızlı aksa da, iki defa düşünün derim. Kendinizi tutamazsanız eğer, geçici olarak tatile çıkın, arada bir mola verin. Kararlar vermeyi erteleyin. Eyleme geçmeyin, mola verin derim. 

 

İyi hesap edilmiş kararların dış gelişmelerle hızla hayata geçirilmesinde sakınca yok ama kararlarınızın zıttında bir şeylere adım atmak, bazı gemileri yakmak bu yıldız etkisinde pişmanlığı getirir. 

 

Üstelik yanlış kararlar ve yönlendirmeler kariyer planlarınızı da zora sokar. Bir işten iki iş çıkar.. 

 

Köklü kararların uygulanması için en iyi zaman bence yılın ikinci yarısı, Hazirandan sonra.. Belki Mayıs deyince, dost Boğa burcunda toplanan yıldızların size güçlü desteğiyle iradeniz kuvvetlenecek, kendinizi ve olayları daha akıllıca idare edeceksiniz. Yani, bence en erken Mayıs diyelim.. 

 

Hatta bazıları için Mayıs son derece önemli. Akıllı gidenler ve biraz da şanslı olanlar Mayısta bol bol bunların nimetlerinden faydalanacaktır. Mayısta öneminizi ve itibarınızı artıran gelişmeler olacaktır. Sosyal hayat canlanacak, dışa açılacaksınız, zor dönemi başarıya dönüştürmenin tadını çıkarmaya başlayacaksınız. 

 

Şubat da bu bakımdan fena değil gibi. Şubat ayı parada önemli gelişmelerin yaşanacağı ay gibi. Ve bazı istikrarlı kararların alınacağı dönem para kaynaklarıyla ilgili. 

 

Bu sene en çok dikkat etmeniz gereken ay Nisan ayıdır. Nisanda çok esnek, çok uyanık ve çok iradeli olmak ve sinirlere de hakim olmak gerekir. 

 

Bir de Jüpiter-Plüto sert açısının ve Plüto-Uranüs sert açısının yaşanacağı dönemlere dikkat derim. Mesela, Şubat ayı ve Martın ilk yarısı, Ağustos ve Eylül dikkat gerektiren bir ay bu bakımdan. Şubat parasal olarak iyi ama ilişkiler ve aile konuları gergin. 

 

Nisan biraz da kontrol dışı bir dönem. Belki de sıra dışı güzel gelişmeler olacak, öyle garip bir dönem. Gergin açılar hat safhada ama bu gerginlik kiminize bir yol ayrımı riski, kiminize bir kayıp getirebilecekken, kiminiz için de süper bir gelişmenin ardından uzunca sürdürdüğünüz bir hayat tarzına veda etmek demek olabilir. 

 

Mars’ın size destek verdiği diğer aylara bakarsak; bence, Mars’ın Kasım 11de dost Başak burcuna geçip bir süre sonra geri pozisyon alarak yaklaşık 6 ay burada kalacak olduğu uzun dönem sizin lehinize.. Bu dönem eylemleriniz için önemli yol arkadaşlarının, önemli yetkili kişilerin desteği söz konusu. Eski dostluklar ve yeni gelişen dostlukların faydasını göreceksiniz. Ve bu dönemde bol bol romantizm ve tutku var payınıza.. Hareketli ve bereketli bir dönem, iyi değerlendirin derim. 

 

Mars’ın zıt burcunuz Yengeçte size gergin açı yapacağı Ağustos-Eylül dönemi de dikkat ve özen gerektirir. Özellikle bireysel ilişkilerde yani evlilik, aşk, yakın ve iş ilişkilerinde. Bu dönem gergin açıda kopma, kalp kırma, kırılma riski vardır. Söylenen sözlerin yanlış anlaşılması, sözlerin keskinliği geri dönüşü zor durumlar yaratabilir. 

 

Ayarıca kaza, hastalık gibi konularda dikkat etmeniz gereken aylar; özellikle Ağustos-Eylüle dikkat derim, ayrıca Mart risk taşıyabilir ve Nisan önemli. 

 

Aşka bakarsak, Mars’ın Başakta kalacağı uzun dönem boyunca aşk ve gönül işleri iyi gidecek gibi görünmekte. Mars ya yeni ilişki verir hızla gelişen ya da eski ilişkiyi kuvvetlendirir. Mars ve Venüs’ün Boğada olacağı Mayıs dönemi de son derece romantik olabilir, birlikte sevgiliniz/eşinizle gezme imkanı bulabilirsiniz bol bol, sosyal ortamlarda eğlenmek ve romantizm için bol imkanlar elde edersiniz. İlişkiyi daha sıcak bir boyuta taşımak, arada var olan gerginlik, küskünlükleri gidermek, barışmak vs için de uygun bir dönem. 

 

Boğa Jüpiter-Oğlak Plüto açısının sizi mutlu edeceği ve kadersel diyebileceğim türden bir sürprizi olsa gerek aşkta. Derin bir aşka yelken açmak için iyi bir zaman. Evlilerin de geride bıraktıkları sorunların ardından daha sıkı kenetlenmesi söz konusu. Tabii daha önceden gemiler yakılmazsa… 

 

Parlak şans yıldızı sizinle olsun. 

 

Semavii  

 
Toplam blog
: 103
: 8825
Kayıt tarihi
: 18.10.08
 
 

İngilizce Öğretmeniyim. Ek olarak makale, kitap çevirisi yapıyorum. Antalyanın bir yerel gazetesinde..