Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '11

 
Kategori
Astroloji
 

Semavii’den 2011 Temmuz ayı burç yorumları

Semavii’den 2011 Temmuz ayı burç yorumları
 

1 TEMMUZ YENGEÇ BURCUNDA GÜNEŞ TUTULMASI


(Not: Yükselen Burcunuzu okumayı da unutmayın.) 

 

Temmuz ayının en önemli yıldız pozisyonu; 1 Temmuzda Yengeç burcunun 9 derecesinde gerçekleşecek olan hafif çaplı (parçalı) Güneş Tutulmasıdır. 

 

Tutulmadan en çok Öncü grubu burçlar (Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlak), bu burçlarda yıldızları olanlar ve Yükselen burcu bu burçtan olanlar etkilenecektir. 

 

Güneş Tutulması hafif çaplı bir kriz getirecektir ayın gündemine. 

 

Koç Burcu ( 21 Mart-19 Nisan ) 

Temmuz ayı Yengeç burcunda hafif çaplı bir Güneş Tutulması ile başlıyor. Yengeç burcu sizin gibi Öncü bir burç olduğu için haliyle sizi kare açıyla yani sert bir açıyla etkileyecek ve aya bir krizle başlamak durumunda kalacaksınız. 

Tabii tüm Koçlar değil, özellikle 28 Mart-4 Nisan arası doğanları etkiler diyebilirim. 

Tabiri caizse bu kriz geleceği belli olan krizlerden. Neden çünkü burcunuzda bulunan Uranüs, diğer öncü burçlardan Oğlakta seyreden Plüto ve Terazide bulunan Satürn zaten epey zamandır gergin açı oluşturarak çözülmesi için mücadele gerektiren çatışmalı bazı durumlar yaratmış olmalı hayatınızda. Zaman zaman gerginlik yükseldi zaman zaman hafifledi ve şimdi bu ay yine gerginliğin tırmanma sürecine girdiği bir ay olacak. 

Aslında tırmanmadan ziyade bir kitlenmeden bahsedebiliriz. Dört öncü burçta dört önemli yıldız arasında bir büyük kare oluşacak gökyüzünde, bu da ciddi bir kitlenme verir. Yine de bu kitlenme çözüm bulmak adına bir tıkanmadır diyebilirim, artık duvara toslamış vaziyette olan bir mesele, ya çözülecek ya çözülecek.. 

Ancak burcunuzun zıttında bir Satürn olduğunu hatırlatmak isterim. Hem kendinizi olgun ve açık bir tavırla korumanız, kendinizi akılcı bir dille ifade etmeniz hem de empati yapmanız gerekir. Yani, Satürn karşıt etkisinde kestirip atmak kolay iştir. Ama Satürn size kestir at mesajı vermiyor olsa gerek, olumlu açısı olsaydı, sonuna kadar direnin derdim, açı gergin, bu da daha usta ve daha ayakları yere basan kararlar almanız gerekir demektir. Bir karar vermeden önce iki defa düşünmek zamanıdır. 

Yengeç yuva evinizde.. Ve ay boyunca Yengeçe gelecek bazı yıldızlar ay boyunca yuva alanını öne çıkaracaktır. Ev içinde görüşmeler, ziyaretler, evde aile ile birlikte kararlar almak, bazı konularda ailenize düşüncenizi ifade etmek vs yoğun yaşanacak. 

Kanımca Ocak ayında başlayan ve yer yer gerginlik yaratan bir meselenin sonuna geliyorsunuz bu ay. Bu altı aylık süreçte verdiğiniz mücadelenin bir hesabını yapacaksınız, dökümünü çıkaracaksınız. 

Tutulmanın hemen akabinde, yani birkaç gün sonra vereceğiniz karar sizi rahatlatacak ve bu kararınızın güzel meyvelerini çok çabuk almaya başlamanın da tatlı bir şaşkınlığını yaşayacaksınız. En azından tıkanıklığı açan gelişmelerle rahatlayacaksınız öyle veya böyle. Kendinizi adeta hafiflemiş hissettiren bir süreç başlayacak. Özetle tutulma sonucu yapacağınız hesaplaşma, bazı sonuçlara ve ardından kararlara varmanız önünüzde belli bir rota ile yola devam etmenizi sağlayacak. Artık ne istediğinizi de ne yapmanız gerektiğini de bilir olmanın bir netliği kendinize olan güveni artıracak. 

Ayın diğer transitlerine bakarsak.. Mars hala İkizlerde, Venüs 4-28 Temmuz arası Yengeçte, ay sonunda Aslana geçecek, Merkür 2-28 Temmuz arası dost Aslan burcunda. Özellikle Merkür’ün genel itibariyle Aslan burcunda olması sizin için çok önemli olacak. Dost Aslan burcunda zeka ve iletişim yıldızının varlığı bu ayın meselelerini çözecek kilidin iletişim ve iletişim dili, kendinizi ifade etmede özgüven duygunuzun yükselmesi ve ayrıca diplomasi dilinizin gelişecek olmasıdır. Ay boyunca Yengeçteki Güneş ve Venüs yer yer gerginlikler yaratsa da, iletişimin sihirli gücü sizinle olacak. Zekanıza ve dilinize güveneceksiniz. Gerginsiniz ama kendinize de güveniyorsunuz. Bu ay böylece yine gerçek bir Koç burcu olduğunuzu göstereceksiniz. 

Bu ay iletişimin ne kadar önemli ve gerekli olduğunu anlayacağınız bir ay olacak. İletişimin sihrini yaşayacaksınız. 

Gelelim iş konusuna. İşi özellikle reklam, tanıtım, kısa yollar, iletişim ağırlıklı olan Koçlar için çok başarılı geçecek, yoğun, aktif, ve daha önceden belirlediğiniz hedeflere odaklanmış olarak ay boyunca iyi sonuçlar alacağınız bir çalışma temposu içindesiniz. Kimi Koçlar özel hayatındaki bazı sorunlardan uzak durmak için kendini adeta işe verecek, bunun da faydasını görecek. 

İşinde iletişim ağını, müşteri ağını genişletmek isteyenler için son derece verimli ve girişime müsait bir dönem. Zihniniz adeta bilgisayar gibi çalışacak, hızlı çözümler bulacak, çeşitli alternatifler üreteceksiniz ve hemen uygulamaya geçeceksiniz. Özetle bu ay hem kısa süreli hedefler için son derece iyi hem de uzak hedefler adına tohumlar atmak için çok bereketli. 

Hiperaktifisiniz. Enerji fazlanız var. Enerjinizi fiziksel olarak atmanız çok faydalı olacak sizin için. Yoksa güzelim enerji kavgaya sevk edebilir. Kiminiz için tavsiyem kısa yollar yapıp gezmeniz. Hatta kısa bir yurt dışı tatili bile olabilir. 

Sanki kiminiz de bir taşınma arifesinde, taşınmak için koşturacak. 

Aşk bu ayın gergin konularından biri diyebilirim. Yengeçte bir Venüs sizi duygusal gerilime, kırılmaya açık yapacaktır. Aşk konusunda, sert, katı tutum üzücü sonuçlar doğurabilir. Kiminiz sevdiğinizi kiminiz de ailenizi kırmaya eğilimlisiniz, tabii kiminiz de kırılacaksınız. Bu durumlar üzerine direnerek gidilmez ve dediğim gibi ayın pozitif gücü “iletişim”e başvurursanız, ay sonunda Venüs dost Aslana geçince, aşk termometreniz sizden yana çalışmaya başlayacaktır. 

Para bakımından iyi bir sürece girdiniz, şans yıldızı Jüpiter para evinizdeki Boğa burcuna girdiğinden beri. Maddi olarak genişlemek, yeni maddi kaynaklar bulmak ve iş hayatınızda itibarınızı yükselten gelişmeler için iyi bir yol açılmış oldu. 

 

Boğa Burcu ( 20 Nisan-20 Mayıs ) 

Bu ay para işleri öne çıkacak gibi görünüyor. 

Mars İkizlerde para evinizde hesapta olan olmayan harcamalar getirecektir size. Her şeye rağmen planlı programlı olmayı başaracaksınız. 

Sağlık sorunu olanlar çözmek için uygun bir zaman, hatta aşırı stres, bazı acil sorunlarla uğraşmak sağlığınızı biraz hassaslaştırabilir, bu da sağlığınızla ilgilenmek için vesile olacak, düzenli tedavi, bakımın önemini kavrayacaksınız. Sağlıklı yaşam alışkanlığı edinmenin zamanı geldi diye düşünenler için sanırım gelecek ayın başlarında Mars-Neptün arasında oluşacak pozitif enerji ruhsal enerjinizi güçlendirecek, alacağınız kararlarda iradenizi ortaya koyabileceksiniz. Ve hemen bunun faydalarını görmeye başlayacaksınız. 

Ayın stresli konusu kimi Boğalar için eğitim, kısa yollar, ailenin koşturma gerektiren meseleleri. Bu konularla ilgili olarak gündeme oturan yeni gelişmeler çözüm bekleyecek sizden. 

Ayın pozitif ve önemli konusu kariyerle veya yollarla bağlantılı konular. Bu bir aylık bir süreç değil, daha uzun vadeye yayılan hatta hayatınızı etkileyecek ve değiştirecek önemli kararlar alacağınız ve uygulamaya koyacağınız konular. 

Kiminiz bir dönüş, kiminiz bir gidiş, kiminiz de ileride kariyerinizi yükseltecek ve hatta değiştirecek önemli iş planlarınızı hayata geçiriyorsunuz. Zaten bu süreç başladı çoktan kiminiz için. Kiminiz de yeni planlar yapıp eyleme koyacaksınız. Bu bakımdan yıldızlar sizi destekliyor, güç veriyor. Bu ay net olaylar, durumlar. Neyi yapacağınızı, nasıl yapacağınızı iyi bilir olacaksınız. Ne istediğiniz konusunda zihniniz açık ve net. Gelecek sizi umutlandırmaya, içinizde bir güç uyandırmaya başladı. Hayatınıza ivme ve önem kazandıracak kararları uyguladığınızın bilincinde olacaksınız. Önemli ve sıradan bir zamanda olmadığınızı anlıyorsunuz. 

Bu amaçla geçen ay burcunuzda olan Marstan aldığınız güçle mücadele ettiniz. Bu ay önemli hedeflerinize ulaştıracak bu mücadelenin sonuçlarını almaya başlıyorsunuz. 

İş cephesi iyi görünüyor. Planların dahilinde güzel ve sağlam gelişmelerle maddi durumunuzu güçlendirme çabalarınız iyi sonuçlar veriyor. 

Ancak dediğim gibi hesapta olan ve olmayan kısa yol veya sağlık bağlantılı harcamalarınız olacak, bir şekilde üstesinden geleceksiniz çünkü uzun sürecek meseleler değil. 

Temmuzun ilk haftalarında sizi mutlu eden şeyler var. Sanki kiminiz bir dosttan güzel haber alacak, kiminiz kardeşlerle bir araya gelip sevgi paylaşımı yaşayacaksınız, neşeli, keyifli vakit geçireceksiniz. Ayrıca kardeşlerle, dostlarla paylaşılan sorunlara birlikte çözüm yolları bulacaksınız. 

Aşk cephesi iyi görünüyor. Ay sonunda aileyi sevindiren bir mutluluk haberi var. Ya siz ya aileden birinin bir mutluluk haberini paylaşması söz konusu. Yani eğer sizin bir birlikteliğiniz ise bu ki öyle görünüyor, ay sonunda sevindirici ve şaşırtıcı sürpriz gelişmeleri ailenizle paylaşmak isteyeceksiniz. 

Kalbi boş olan Boğalar bu ay gezmek, sevdiklerinizle keyifli vakit geçirmek isteyeceksiniz, sorunlar neşenizi bozamayacak ay boyunca, içinizde kelebekler uçuşacak, sizi mutlu eden bir şeyler yapmak isteyeceksiniz hep. Belki de böyle neşeli bir anınızda birden doğal, kendiliğinden gelişen bir sevgi tohumunun içinize ekildiğini hissedeceksiniz. Belki de kiminizi bu doğal, saf sevgi neşeli kılacak. Giderek sizi heyecanlandıracak bir aşk olacak gibi görünüyor. 

İlişkisi olanlar için zaten çok önemli bir dönem. Jüpiter’in burcunuza girdiği bir süreç, ilişkinizi evliliğe götürmek için yıldızlar sizi alabildiğine destekliyor. Gerisi size kalmış artık. Ve bu olası evliliğin size gerçekten iyi geleceğini, hayatınıza derin anlam, önem ve güç katacağını söyleyebilirim. Yani, bu benim kadersel ilişkim, dedirten güçlü bir birliktelik olacak. 

Kafanızı kurcalayan bir mesele var, ay boyunca sizi zihninizin bir kenarında meşgul edecek, ancak merak etmeyin ay sonunda sevindirici haberlerle derin bir oh çekeceksiniz. 

Sevgili Boğalar, hepiniz için hayat çıtanızı yukarı çıkaracak ve öneminizi, hatta statünüzü artıracak fırsatlar döneminin açıldığını söyleyip hatırlatmak isterim: bu süreci çok iyi değerlendirin, yıldızlar size ne istediğinizi iyi bilmeniz, uzun vadeli gelecek planlarınızı hayata koyma iradesini göstermeniz, bu bakımdan ne yapacağınıza karar vermek için sezginizi yükselttiği önemli bir süreç. Hayatınızın çıtasını sizi bile şaşırtan derecede yukarı çıkaran gelişmeleri iyi değerlendirmeye bakın derim. İçinizden kopan ve çok istediğiniz ve kararlı olduğunuz planlarınızı uygulamak için tereddüt etmeyin, başarı bu yolda.. Yıldızlar sizi güçlendirmek ve yükseltmek istiyor. Tek yapmanız gereken, verdiğiniz sağlam kararları uygulayın sonuna kadar, çekinmeyin, yıldızlar sezginizi, fırsatların kokusunu alma kapasitesinizi alabildiğine açmış durumda. Uzak amacınız belli. Ve bu amaç doğru amaç, asla vazgeçmeden ilerleyin, emin olun o yolda Jüpiter sizi şanslı fırsatlarla size önemli basamaklar atlatacaktır. Yapmanız gereken bir şey daha var; ruhunuzda yeni düşünceler uyanmış. Ruhsal olarak yenilenmeye, hayata bambaşka yeni değerler katmaya başlamış olmalısınız. Bunun için bazı eskimiz değerleri atmaktan çekinmeyin. Yeni-eski çatışmasında iradenizi yeniden yana koyun derim. Sizi artık bir yere taşımayan değer yargılarınızın bilincine vardıkça atın, yeni ve daha sağlam, sizi geleceğe taşıyacak değer yargılarını severek içeri alın. 

 

İkizler Burcu ( 21 Mayıs-21 Haziran ) 

Sizin için önemli bir ay, çünkü Venüs burcunuzda, Mars da burcunuza girdi. Aktif, uyanık ve mücadele içinde olacaksınız demektir. 

Venüs 4 Temmuzda burcunuzdan çıkıp komşu Yengeç burcuna giriyor. 

Ve 1 Temmuzda komşu Yengeçte hafif çaplı bir Güneş Tutulması var. Geçen ay sizin burcunuzda tutulmuştu. 

Yengeçteki tutulma para işlerinize dikkatinizi vermek durumunda bırakacak sizi. Bir taraftan parasal bakımdan güçlenme var öte yandan bu konuda arıza çıkaran durumlar var. Kiminiz kağıt üzerinde kazançlara imza atacaksınız, paranın gelmesi zaman alacak gibi, kiminiz bütçenizin üzerinde harcama yapmak durumunda kalacaksınız, belki de zorunlu bir harcama bu. Sosyal ortamda güçlü ve dik olmak adına yapılacak harcamalar gibi sanki. Hani dosta-düşmana karşı dik olmak adına.. 

Aylık fatura ödemelerinizi ihmal etmeyin derim. Evle ilgili ekstra ödemeler canınızı sıksa da yapacak bir şey yok, mecburen ödeyeceksiniz. Kiminizin de sanki hesapta olmayan bir ev değişikliğinden dolayı canınız sıkılacak. Ancak merak etmeyin çözümlerini bulmanız, destek almanız uzun sürmez. Çünkü Yengeç burcuna girecek Venüs imdadınıza yetişecektir. Size ufak da olsa destek paralar getirecektir Venüs’ün tatlı gücü. 

Bu ay bir ilginç gelişme var gibi. Sanki daha önce planladığınız hatta bu ay mücadele ettiğiniz bir planınız birden hiç beklemediğiniz bir dış gelişme ardından gerçekleşecek gibi. Evet, bu planladığınız bir şey, niyet ettiğiniz bir şey ama oluş şekli hiç aklınıza gelmeyen türden bir şey gibi. Belki işten çıkacak birinin yerine siz düşünüleceksiniz birden. Belki otorite takımından daha önce destek görmeyen bir talebinizin birden kabul edilmesi söz konusu olabilir. Bir şekilde size işte bir kapı açılacak pat diye. Hani bir kapıyı zorlar dakikalarca ter dökeriz açmak için açılmaz ama bir an gelir birden küçük bir hareketle pat diye açılır ya öyle bir gelişme bu. 

Kimi İkizler bu ilginç gelişmeyi aşk cephesinde yaşayacak gibi. 

Mars burcunuzda iken bir yerde sabit durmak istemeyeceksiniz, kendinizi ortamlara atacaksınız. Ama amaçsızca değil, Mars sizi bazı hedeflerinize ulaşmak adına koşturmak istiyor çünkü. Geçen aylarda düşünüp de harekete geçmek için zamanını beklediğiniz hedefler için eylem üzerinde olacaksınız ay boyunca. Girişken olacaksınız, canlı enerjinizle girdiğiniz ortamlarda kabul göreceksiniz. Özellikle ay sonunda dostlardan, yakınlardan göreceğiniz destekle, hatta sürpriz haberlerle sevineceksiniz. 

Ay sonunda sürprizler var. Hem sürpriz haberler hem sürpriz seyahatler. 

Bu ay öyle veya böyle her şey ortada, belli, sadece sizin karar verip harekete geçmenizi bekliyor. Ne yapacağınız ve şimdilik ne kadar ileri gideceğiniz de belli. Elinizden geleni yapmak için çabalayacaksınız. Sonuçlarını akışa bırakacaksınız. Sürprizlerini ise ay sonunda yaşayamaya başlayacaksınız. 

Bu arada, kimi İkizler sürpriz hediyeler alabilir. Sevdikleri tarafından şımartılmak hoşlarına gidecek. 

Aşk cephesine bakarsak, bu ay kalbi boş olan ve yeni bir aşk isteyen İkizlere sürpriz bir aşk çıkabilir piyangodan, özellikle ay sonunda. Ay boyunca hem kalbi boş olan hem ilişkisi olan İkizler aşk için yoğun emek verecek ancak kimi zaman bir küçük şeyden dolayı yanlış anlaşılabilecek, kimi zaman kafasını karıştıracak veya üzecek durumlar olacaktır. Yıldızların dağınık halleri duygularınıza ve duygusal ilişkilerinize de yansıyacak adeta ama rotanızın belli olması, en azından neye ihtiyacınız olduğunu bilmeniz dağınık durumlardan çabuk sıyrılmanızı ve yanlış anlaşılmaları çabuk gidermeniz için güç verecektir. Ve sanırım ay sonunda nihayet istediğiniz yola girecek duygusal işleriniz. 

Bazı İkizler ise sanki iki tercih arasında kalacak gibi. Beklenmedik durumlar bu tür bir sonuca götürebilecek sizi. Kimi seçmeniz gerektiğini anlamanız da kanımca ay sonunda mümkün olacak. 

İş konusunda sıkıntı yaşayan İkizler ay sonunda aileyle paylaşacağınız güzel bir haberiniz olacak gibi. 

 

Yengeç Burcu ( 22 Haziran-22 Temmuz ) 

Sevgili Yengeçler 1 Temmuzda burcunuzda hafif çaplı bir Güneş Tutulması olacak. Bu özellikle burcun ilk çeyreğinde doğanları etkileyecektir. 

Küçük bir aksilik planlarınızda bazı değişiklikler yapmaya aday gibi. 

Belki de bir şeyi geride bırakmanın zamanı geldiğini düşüneceksiniz. Sizi uğraştıran ve artık uğraşmanın bir anlamı olmadığını düşündüğünüz bir meseleyi geride bırakıp yolunuza devam etmek isteyeceksiniz. Direnme, çabalama, zorlama, nereye kadar?.. İşte bu düşünce gelecek planlarınızda bazı değişiklikler yapmaya sevk edecek sizi, önceliklerinizde hafif bir değişikliğe başvuracaksınız. 

Kiminiz de bazı şeyleri çözmenin mümkün olmadığını, en iyisi kabul etmek gerektiğini düşüneceksiniz. 

Kiminiz de sanki kafasında kurduğu bir düşünceyi eyleme dökmek isteyecek ama zamanının henüz gelmediğini anlayıp erteleyecek. Veyahut kimi Yengeçler ise, tam kendi düşüncesini eyleme koymaya niyetlenirken, birden başkalarının düşüncesini onaylamak, kararlı duruşu nedeniyle, onların planına ortak olmak, destek vermek durumunda kalacak. Özetle, el elden üstündür, sözünü yaşatacak bir gelişme olacak gibi. 

Kırgın olduğunuz bazı kişiler var gibi. Bu ay bu durum biraz daha belirgin hal alacak anlaşılan. Bir uzaklaşma, soğuma yaşamanız mümkün. Öncü burç olarak lafınızın dinlenmemesi sizde umursanmadığınız duygusu yaratıyor ama siz de biliyorsunuz ki, başka insanların da kendine ait fikirleri, planları var, onlar da kendi düşüncelerine değer verilmesini istiyor. İşi gurur, ego çatışmasına dönüştürmek size de karşınızdaki kişilere de zarar verir. Adım atmadan önce iyi düşünmek zorundasınız. Bunu bu ay anlamak için yeterince gelişme olacaktır. Yıkıcı değil yapıcı olmanın önemini kavrayacaksınız. Doğruyu dosdoğru söylemenin bazen işe yaramadığını, doğruyu söylemenin biçimleri olduğunu anlayacaksınız gibi. 

Kiminiz de tam tersi çevrenizdeki insanların doğrularının dayatılmasına maruz kalacak ve siz tepki vereceksiniz söylem biçiminin yanlış ve kırıcı olmasından dolayı. Bir şekilde ya siz ya bazı yakınlarınız ilişkiler adına derslerle dolu bir ay yaşayacak. 

Aşk mümkün mü bu ay? Evet, mümkün, Balıktaki duygusal Neptün size saf bir sevginin doğuşunu müjdeleyecek adeta, burcunuza giren Venüs’le beraber. Ancak bu sevgi dediğim gibi hassas bir sevgi, “ama”ları kaldıramayacak bir sevgi. Seviyorsan, her şeyimle sevmelisin, dedirten bir sevgi. Tıpkı yeni doğan bir bebek gibi bakılması, gözetilmesi gereken, size değer yargılarınızda tıkanmış noktaları gösterecek, kendinize bir çeki düzen vermek için fırsat tanıyacak türden bir sevginin doğuşu gibi görünüyor. 

Bazı Yengeçler için beklenmedik bir sürpriz var, hesapta olmayan bir fikrin aklınıza girmesine neden olacak bir gelişme olacak. Sanki planda olmayan bir taşınmaya yol açacak bir gelişme bu. Belki bir tayin, belki yeni iş vesilesiyle bir yer değiştirmenin kapısını aralıyor. Yeni işte ortam yeni, sizin için oldukça farklı olacak ama umut vadeden, size ruhsal olarak güç ve ilham verecek bir işe benziyor. 

Kiminiz de, yaşadığınız mekana birinin gelmesiyle hayata bakışınızı değiştiren, hayata daha mistik, duygusal cepheden bakmayı öğretecek bir tanışmanın arifesindesiniz. Gelen kişi hayata bakışınızı değiştirmeye aday. Belki de aradığınız anlamı yakalamak için uzun zamandır özlemini çektiğiniz bir tanışma olacak. 

Kimi Yengeçler ise bu ay yaşacağı gelişmelerle adeta zihninde bir üçüncü göz açılacak. Bazı noktalarda ne kadar hatalı davrandığını anlayacak. Bu vesileyle var olan ilişkisini ya da kaybettiği ilişkisini yeniden sorgulayacak ve belki ayın getirdiği fırsatlardan faydalanıp yeniden farklı bir bakış açısıyla ve sevgi dolu bir iletişim kanalı açarak eski ilişkisini kazanmak şansı elde edecek. Bilemiyorum, belki sizsiniz hatasını anlayıp dönecek kişi belki sevgiliniz… Ama öyle veya böyle duygusal anlamda bazı bilinç sıçramaları ve uyanışları yaratan gelişmeler var. 

Dönüşüm yıldızı Plüton ilişkiler evinizde ve tam sizin zıt burcunuzda konaklarken ve uzunca zaman burada kalacakken, ilişkiler adına çok derin tecrübeler edineceksiniz. Kaybetmenin ne kadar kolay olduğunu, kazanmanın zor ama ne kadar değerli olduğunu anlatacak derin tecrübeler. Bu ay da böyle derin tecrübeler yaşayacağınız bir ay olmaya aday. 

Sağlık sorunu yaşayan Yengeçler bu konuda kararını netleştirecek. Kiminiz bu ay belki bir operasyon geçireceksiniz kiminiz de bunun için karar alacaksınız. Bu bakımdan yıldızların desteği iyi görünüyor. Bir sağlık sorunundan kurtulmanız için hem gerekli hem uygun bir zaman. 

Ay sonu sürpriz ve güzel bir haberle hafifleyecek ve mutlu olacaksınız. 

 

Aslan Burcu ( 23 Temmuz-22 Ağustos ) 

1 Temmuzda 12.evinizde Yengeç burcunda hafif çaplı bir Güneş Tutulması var. Geçen ay da İkizlerde olmuştu, sizin burcunuzda değil ama komşu burçlarda olması sizi de bir şekilde etkilemekte. 

Ay boyunca öne çıkan alan dostlardan gelen destek ve işbirliği. Kiminiz mesleki olarak birlikte planladığınız işlerin rayında gitmesinden memnun, kiminiz de meslek arkadaşlarınızla paylaştığınız, kabul gören bir iş için gayretle çalışmalarınıza devam etmektesiniz. Özetle planların beklediğiniz gibi işlemesi sizi memnun etmekte. 

Öte yandan ruhunuzu sıkıştıran bir şeyler de yok değil. Perde arkasında, gözlerden ırak ve gerilimli bir mesele var, adeta kesip atmak istediğiniz, ayağınıza bağ olan bir sorun olsa gerek bu. Geçmişe takılıp kalmanıza neden olan bir mesele. Bu meseleyi yaratan ya başkaları ya sizsiniz. Sizseniz eğer, Uranüs’ün 9.evinize girmesiyle başlayan düşüncede yeni uyanışlar yaratan şaşırtıcı olaylar, size şimdiden hayata farklı ve taze bir pencereden bakmayı öğretmeye başlamış durumda. Geleceğe dair taze umutlar yeşermiş ve özgür olma isteğiniz yükselmiş durumda. Ancak henüz atamadığınız eski düşünce kalıpları, eski yaşam alışkanlıklarınız var. Ya da sizi eski alışkanlıklara bağlayan mevcut koşullar var. 

Eğer meseleyi yaratan başkaları ise, siz yeniye açıksınız, Uranüs’le beraber düşüncenizde uyanan taze fikir, taze umut ve yeni ufukları eyleme koymanızı engelleyen bir şeyler var. Bu dediğim gibi ya bitmeyen bir eski mesele ya da hayatı paylaştığınız kişilerin eski alışkanlıkları ayağınıza bağ. 

Sözün özü, bu böyle gitmez durumu ruhsal bir krizin eşiğine getiriyor sizi. 

Bazı gelişmelerin bir beklentinizi, bir hayalinizi suya düşürmesi de söz konusu. 

Ancak bu durum uzun sürmeyecek, kısa sürede bir çözüm bulunacağınız, kriz yaratan ve hayatınızı kitleyen sorunun çabuk çözülmesi mümkün görünüyor. Çünkü çatışma, direnme ne size ne etrafınızdaki insanlara yaramıyor. 

Üstelik içinizde adeta iki kişi oluşmuş durumda, biri kazandığı ödüllerin, başarı veya statünün nimetlerinden faydalanmak isteyen, bunda aşırıya kaçarsa lüksün, başarının şımarıklığından dolayı yapacağı hatalarla bir süre sonra çuvallayıp gözden düşebilecek bir yola sevk eden, diğeri de kazandığı güçle beraber yeniliklere açık ve hazır olan bir yanınız. İşte doğru olan yanınız bu. Yeniliklerin statü veya gücünüzde yapacağı değişiklikler kaçınılmaz. Kendinizi korumaya alır, var olana sıkı sarılırsanız kayıp olur, her şeye rağmen yeniliğe açar ve yenilikleri yönetmeyi bilirseniz, değişecek durumların sizi daha çok özgürleştireceğini ve hatta statünüzde yapacağı değişimleri eski statüye göre daha çok seveceğinizi söyleyebilirim. 

Özetle, bu ay eski-yeni, var olan statü-yeni ufuklar ve olası yeni güç arasında git-gel yaşıyorsunuz. Aslanlar istikrarı sevse de, yeniliğe de açıktır genelde. Zaten yeniliğe ve özgürlüğe kapıyı kitlemenin de imkansızlığını bir süre sonra görüp anlayacaksınız. 

Sevgili Aslanlar, size bu ay da uzak vadeli olaylarla ilgili olarak, geriye dönüp resmin bütününü görmeye yönelik analiz yaptım. Çünkü gerçekten önemli bir dönemece girmiş olduğunuzu, adeta geleceğinizin altına imzanızı atacağınız hassas ve bir o kadar da önemli bir dönemeçte olduğunuzu görüyorum. Bu ay alacağınız kararların en az bir 5-6 yılınızı etkileyeceğini ve onun için seçimlerinizi, tercihlerinizi ortaya açık ve net ve uzak görüşlü bir bakış açısıyla koymanız gerektiğini söylüyorum. Özetle, fırsatlar var hem da gelecek vadeden taze fırsatlar, hayat tarzınızı değiştirecek ve hayat çıtanızı adeta yukarı sıçratacak fırsatlar, yaşam alanınızı genişletecek fırsatlar, sizi özgürleştirecek fırsatlar. Ama eskide direnirseniz, elde ettiklerinizin rahatlığının şehvetine kapılırsanız bu fırsatlar gelir geçer, sizi de bir süre sonra geriye iter. Karar sizin. 

Bu kadar uyarı yeter.. 

Dediğim gibi bu kritik ve krizli ayın düğümlerinin çabuk çözüleceğini, eskide diretmeyeceğinizi tahmin ediyorum. Kapıyı özgürlüğe ve yeniliğe açacak sizsiniz. 

Merkür 2 Temmuzda burcunuza giriyor, bu size bir müjdeyi getirecektir. 

Ayın diğer gelişmelerine bakınca gayet iyi görünüyor. Sanırım ayın 3.haftasından itibaren sürpriz ve güzel yolculuklar olacak. Hem keyif alacağınız, hem size faydalı olacak güzel seyahatler. Gittiğiniz yerlerde ilginç ve özel insanlarla tanışacaksınız. Kiminiz içinse sürpriz konuklar var. Uzun yol trafiği hayli yoğun olacak gibi. 

Aşk bakımından oldukça güzel bir ay gibi. yalnız ayın geneli gergin geçecek ama sonra birden sevinçli ve mutlu gelişmelere ivme kıracak aşk hayatınız. Ay sonu kalbi boş Aslanlara sürpriz ve hızlı bir aşk görünüyor. Bu yollardan gelecek bir aşk gibi veya girdiğiniz ortamlarda birden karşınıza çıkacak gibi. Kiminiz için ise belki geçen ay başlayan ama bu ay birden hızlanan bir aşk var. Evli olanlar, sevgilisi olan ve yeni aşk arayan tüm Aslanlar aşk cephesinde çok keyifli ve mutlu olacak. 

Sağlık cephesinde biraz hassas durumlar olabilir. Bir aile büyüğünün var olan bir sağlık sorununun büyümesi ve daha ciddi bir müdahalenin şart olduğu bir noktaya gelebilir. Bu durum ay boyunca sizi üzecek biraz ancak merak etmeyin ay sonu rahatlatan haberler alacaksınız bu konuda. Kendiyle ilgili bir sağlık sorunu yaşayanlar ise, bu ay daha iyiler. Belki tam tatmin etmeyen bir sonuç alabilirler başta, ancak daha iyi olmaları morallerini yükseltecektir. 

 

Başak Burcu ( 23 Ağustos-22 Eylül ) 

Sevgili Başaklar, 9.evinize yerleşen şans yıldızı Jüpiter size yepyeni umut, heyecanlar vermeye başlamıştır eminim. Eski kalıpları atın yenililerini hevesle içeri alın, ufkunuzu açan ve size bol ve yepyeni tecrübeler yaşatacak olan fırsatlara alabildiğine açın kendinizi. Bunun için kiminiz bol seyahat edeceksiniz, hem iş hem gezi ikisi bir arada seyahatler size iyi gelecektir. 

Bazı planladığınız ve otorite takımına sunduğunuz ya da sunmak üzere olduğunuz talepleriniz, istekleriniz var gibi. Bunlar haklı ve kanımca doğru beklentiler. Ve bu bakımdan Satürn’ün vereceği irade, sabır bu plan veya isteklerinizin arkasında görünüyor. Ancak fikirlerine önem verdiğiniz kişilerce hoş görülmeyen bazı hususlar olsa gerek. Başka açıdan bakınca, sözüne önem vermek zorunda olduğunuz ama sizin de önünüzü tıkayan kişiler bunlar. Kiminiz için de bu engel kişi değil, yapmak zorunda olduğunuz, bir şekilde üstlendiğiniz sorumluluklar. Kiminiz için de bu engel maddi veya yasal kökenli bir engel. 

Bu engeller aşılabilecek mi? Bence aşılacak. Çünkü dost Oğlak burcunda bulunan dönüşüm ve güç yıldızı Plüton sizden yana. Bu gücün önünde duracak irade veya engel bir süre sonra altta kalır. Demem o ki, planlarınızı, programlarınızı ve girişimlerinizi çekinmeden uygulamaya koyun, uzak vadeli ve iyi hesap ettiğiniz taleplerinizde haklı iseniz, kazanan siz olursunuz bir süre sonra. Zaten Jüpiter’in getireceği şanslı, güç ve öneminizi artıran gelişmeler ve fırsatlar olacaktır. Doğru yoldan ilerleyenler gittikçe önemlerini, itibarlarını artıracak bir noktaya ilerleyecektir. Ona buna bakmayın, planlarınızda şaşmayın derim. Çünkü yıldızlar sezgi kanallarınızı, uzak vadeli ve geleceği şekillendiren ve hayatınıza güç katacak planları görme yetinizi alabildiğine güçlendirmekte. Bu bakımdan doğruları en iyi analiz etme gücü sizde. Başkalarını değil, kendinizi dinleyin ve kendinize inanın derim. 

Bu ay yapmanız gereken şey, İkizlerdeki Mars’tan gelen gergin enerjiyi iyi yönetmenizdir. Bu durum bu aya mahsus bir şey. Yani uzun sürecek bir gerginlik olmasa gerek. İşte kendinizi kabul ettirmek adına biraz strese girmekten bir şey çıkmaz. Taleplerinizi, isteklerinizi söylemekten çekinmeyin, bunun için gerekli mücadeleyi üstlenmekten çekinmeyin, gerisi gelecektir. 

Neptün zıt burcunuz Balıkta iken, sizi yanlış yönlendiren kişiler olabilir. İyi niyetli olsalar da olaylara yanlış yargı ile bakmanın sonucu hatalı nasihatler verebilirler. Kimisinin de niyeti bozuk olabilir, sizi kandırmak isteyebilir. Ama bu ay kanacak göz yok sizde!.. 

Bu ay Güneş 11.evinizde ağırlıklı olarak ve 1 Temmuzda Yengeçte hafif çaplı bir Güneş Tutulması yaşanacak. 11.ev bir idealin, hayalin gerçekleştiği alandır. Evet, bu ay bir istek, bir hayaliniz gerçekleşecek. Ancak tutulmanın etkisiyle, ya sizi epey zorlayacak, ya da beklentinizin altında bir gerçekleşme olması mümkün. Kiminiz için ise, evet, hayaliniz gerçekleşiyor, ama yukarıda bahsettiğim ve size engel olan durum veya şahısların yolunuzu tıkaması ile hayalinizin tadına varmakta zorlanabilirsiniz. Ve bu engel denen şeyle ilgilenmenin zamanı geldi diye düşünebilirsiniz. Ama ben derim ki henüz erken, sonbaharı bekleyin derim. Her şeyin bir zamanı var. Şimdilik önünüzdeki işlerle ilgilenmeye bakın. 

Para durumlarına gelirsek, istediğiniz bazı şeyleri almak için kesenin ağzını açmak zorundasınız ama bunun bir faturası olacaktır gelecek ay. Siz siz olun hesabı yine de kontrollü aşın derim. Öte yandan işte maddi bakımdan sağlam görünüyorsunuz. Özellikle iş sahibi olanlar, girişimlerinin hayat bulması, yolunda gitmesinden umutlu ve güven duyguları sağlam görünüyor. Beklediğiniz veya beklemediğiniz güzel teklif veya fırsatlar da olacaktır merak etmeyin. Özellikle ay sonuna sarkan bir iş görüşmesi, bir teklif veya işbirliği hayli iddialı gibi. Önemli ve olumlu bir işin altına imza atmanız mümkün. 

Aşka bakarsak, bu ay dostlarla hoş sohbetler, birlikte sanat, eğlence ortamlarında bulunmak için iyi bir ay. Belki bir dostla bir sırrınızı paylaşmanız ya da onun sırrını öğrenmeniz mümkün. Kafadaki soru işaretlerinin ay sonunda güzel gelişmelerle çözülebilecek olması kanımca olası endişeleri giderecektir. 

Bir ahbap veya bir dostla ilgili üzen bir gelişme olabilir. Ya da şöyle söyleyim, sizde hayal kırıklığı yaratan ama görünürde mutlu bir gelişme var gibi. Yani belki de ayrılan bir çiftin yeniden bir araya gelmesi falan gibi bir gelişme olabilir, hani, yeniden bir araya gelmeleri mümkün değilmiş gibi olup yeniden birleşmeleri hafif bir şaşkınlık yaratır ya öyle bir gelişme. 

Aşk cephesinde ne var bakalım… 

İlişkisi olan Başakların daha umutlu ve kafalarında planların oluşmaya başladığı bir ay olacak. Birlikte baş başa gezmek isteyecekler, daha sakin, huzur veren ortamları paylaşmak isteyecekler. Öte yandan kimi Başak çiftler de ay sonunda bir çılgınlık yapıp kısa bir yurt dışı seyahati yapabilirler. Bu ay bazı gelişmeler ilişkinize dair beklentilerinizi daha gerçekçi ve farklı bir boyuta taşıyacaktır. En azından beklentilerinizin 2 günde gerçekleşmeyeceğini öğreneceksiniz. 

Kalbi boş olan Başaklar için enteresan gelişmeler var gibi. Sevgi arayışının yükseleceği bir sürecin işareti. Güzel, çıkarsız bir sevgiye özlemin artacağı belli. Peki bu bu ay mümkün mü dersiniz? Burcunuzdaki tutulma sanki bir takım engelleri olan bir sevgiyi karşınıza çıkaracak gibi. Yani bir takım dış koşullar bu aşkı gölgeleyebilir ama belli olmaz bir süre sonra koşullar değişip sizi bir araya getirebilir. Kiminiz için ay sonu gizli bir aşk var gibi. Kiminiz için gizlenen, kendinize sakladığınız bir duygusal heyecan var gibi. Bütün bunlar gel geç gibi görünüp bir süre sonra hayatınızı meşgul eden bir aşka dönüşebilir. Bu ay şaşırtıcı tanışmaların ayı olacak gibi sizin için. 

 

Terazi Burcu ( 23 Eylül-22 Ekim ) 

1 Temmuzda Yengeç burcunda hafif çaplı bir Güneş Tutulması gerçekleşecek. Bu sizi niçin ilgilendiriyor? Çünkü Yengeç sizin gibi öncü burçtan biri ve ayrıca haritanızın en tepesinde, 10.evinizde yer alır. Haritanın en önemli evidir diyebilirim burası. Hayatınızı etkileyen şahsi girişimler, dış gelişmelerin bol yaşanacağı bir ay olacak demektir. Genelde kontrolü zor olaylardır bu ev etkisinde yaşananlar, yüksek irade, bilinç ve kararlılık gerektirir. Tabii havayı iyi koklayan bir burun da lazım, tepede esen rüzgarın yönünü anlamak ve doğru yöne yönelmek için. 

Açıkcası bu ay tepeye hafif çaplı bir kriz oturuyor. Kurmaya çalıştığınız yeni düzeni zora sokan dış gelişmeler ay boyunca sizi meşgul edebilir. 

Kimi Teraziler iş yerinde otorite takımından birinin alacağı karardan etkilenebilir, kimi yönetimden biriyle ilgili ani gelişen bir durumdan dolayı iş yerinde zor durumda kalabilir ya da iş yerini etkileyen ani gelişme sizi de etkileyebilir. Kısacası bir şekilde işin tepe grubunda gelişen olaylar iş yerini ve sizi etkileyecektir. 

Ne gibi dış gelişmeler olabilir derseniz? Belki bir patronun aniden rahatsızlanması söz konusu olabilir, kiminiz yönetimde bir konuda anlaşmazlığa varabilirsiniz. Kiminiz için de, yönetimin alacağı bir kararla iş yerinde buz gibi bir havanın esmesi mümkündür. Biraz dayatmacı ve uygulanması zor bir karar gibi görünüyor. Kiminiz de işyeriyle yolları ayırmaya hazırlanmaktasınız gibi. Belki bir tayin, taşınma, belki bir yasal konuda haklı olup da bazı hususlarda yönetimle çatışma yaşayabilirsiniz. 

Yönetimle aranızı bozmak isteyenler olabilir. Bu ay olası bir skandala karşı sizi uyarmak isterim. Bence dikkatli olun ve bir komplonun parçası olmayın derim. Her ne kadar yasal zemin, yetkili dostlar cephesi çok sağlam dursa da, sizi bir kötü olayın içine dahil etmek yasal bazda zor olsa da, birilerinin aklını karıştırıp ortamı bozmak isteyen kişilerin de rahat duracağı yok. 

Kimi Teraziler ise aile temelli bir sorunla meşgul olmak durumunda. Bir aile büyüğünün veya aileden birinin, kanımca bir bayanın sağlık sorunu ciddi bir şekilde sizi meşgul edebilir, üzebilir. Belki birkaç gün sonra, bilemedin ay sonu oluşacak bazı olumlu transitlerin etkisiyle iyi haberi alabilirsiniz ama yine de bu sağlık sorunu yakın zamanda bitecek gibi görünmüyor. 

Ayın transit yıldızlarına baktıkça, ay sonuna kadar sizi gergin günlerin beklediğini görüyorum. Bu ayın tek güzel yanı yasal konular, yollar, tayin ve yetkili kişilerle yapılan görüşmeler ve iş konusunda yapılan girişimler. Bunlar umut vadeden türden ve yasal olarak da planlandığı gibi güzel işleyen bir süreçte. Gerçekten güzel insanların desteği arkanızda adeta. Sağlam dostlukların ne kadar değerli olduğunu bir kez daha anlayacaksınız. Hatta bu ay bu önemli dostlardan birinden güzel bir teklif de gelebilir. 

Ayın bir diğer güzel yanı ay sonlarında Aslana geçecek olan Venüs’ün Uranüs’le yapacağı tatlı açının etkisiyle birden hayatınıza sürpriz gibi girecek bir aşk! 

Kiminize de sanki yıldızlar aşk değil para vermek istiyor, belki sürpriz bir miras olabilir bu. Beklediğiniz bir şey değil ve sizi şaşırtan bir meblağ gibi. Bu bir tazminat falan da olabilir kimi için. 

Bu arada, aşk için ay sonu sürpriz bir ışık görünüyor dedim ama ay sonuna kadar o kadar kaygan zeminde ilerliyor ki yıldızlar, size tavsiyem esnek olun ve olur olmaz kişilerin aklına uymayın, olası bir aşk skandalına adınızı yok yere karıştırmayın derim. 

Boşanmayı düşünen Teraziler için üzücü ama uygun bir ay, yasal işlerin çabuk halledildiği ve hakkınızı alabileceğiniz bir süreç. İlişkisi iyi olan Teraziler baş başa bir ev vs büyük bir yatırım için kolları sıvamış durumda. Bu ay almanız çok mümkün. 

Yalnızlıktan sıkılan Teraziler, artık ay sonu gelişen sürprizli aşk size yeniden bir heyecan katacaktır. Siz sevgi olmadan yaşayamazsınız, kelebek gibi uçmak, şımartılmak istersiniz. İşte, tam da böyle bir aşk gelecek gibi görünüyor size. Hem bazı üzüntüleri unutmanız, günü mutlu yaşamanız için size ilaç gibi gelecektir bu aşk. Uzun sürer mi, orasını gelecek aya bırakın derim. 

Para konusunda şansınızın genişlemeye başladığı bir süreçtesiniz. Bu ay bazı sıkıntıları attıktan sonra istediğiniz gibi lüks alışveriş için zaman ayırıp gönlünüze göre alışveriş yapabileceksiniz. Kiminiz alışveriş için kendini yurt dışına atacak. 

Ayın ikinci yarısında güzel bir tatili hak ediyorsunuz. Birden karar vereceksiniz tatile, belki bir yakının, bir dostun ani ve güzel bir davetine hayır diyemeyeceksiniz. İyi de gelecektir size bu ani gelişen ve her şeyi bir kenara bırakıp felekten 5-10 gün çalmanız. 

 

 

Akrep Burcu ( 23 Ekim-21 Kasım ) 

Bakalım bu ay sizi neler bekliyor sevgili Akrepler?.. 

Uzaktan beklediğiniz sizi hem mutlu eden hem biraz burkan bir gelişme var gibi. Kiminiz için ise önceki planlarınızı bozacak gibi görünen bir haber var. 

Bu ay sanki maddi konular, banka işleri, yasal para işleri, ortak hesaplar ve yasal bazı işler gündemde. 

Ruhsal evinizde size epey depresyon yaşatan, dar alana sıkıştıran sorunlarınıza çözüm buldukça bir rahatlama sürecine giriyorsunuz, bu ay özellikle maddi kökenli ve yasal kökenli sorunları halletmenin rahatlığı hakim. Özellikle maddi işlerin planlandığı gibi gitmesi önünüzü net görmenizi sağlıyor. Parasal işlerin hal yoluna girmesi güçlü hissettiriyor. Ancak hesapta olmayan başka gelişmeler sizi yine hafif çaplı bir çatışmaya sevk edecek gibi. 

Kiminiz sanki bir aile büyüğü ile ilgili biraz can sıkan bir haber alabilirsiniz. Kiminiz de aileyle can sıkan bir görüşme yapabilir. Bunlar belki uzun sürmez ama yine de bir süre sizi meşgul edecek, düşündürecek. Yani uzakta bulunan aile ile ilgili bazı aksi durumlarla ilgilenmek durumundasınız. Ancak merak etmeyin bir orta yol bulunacak ve iş korktuğunuz gibi olmayacak. 

Planlanan bazı şeylere bazı engeller var… Ya resmi engeller ya da destek aradığınız kişilerden umduğunuzu bulamamak ve belki de başınızın çaresine bakmak gibi bir durum.. Bu sizin inisiyatifinizi kullanarak çözülebilecek, çok ciddi bir engel olmasa gerek. Kiminiz de belki planda olmayan kısa bir ayrılık yaşayacaksınız sevdiklerinizden. 

Sanırım bazı Akrepler bir hasta ziyaretine gidecek gibi. 

Jüpiter’in zıt burcunuz Boğada ilerleyerek bir hedefinizi gerçekleştirmede size yardımcı olacak gibi. Bu hedef sizin çevresel koşullarınızı iyileştirecek, çevrenizde öneminizi artıracak bir gelişme olsa gerek. Belki de bir teklif veya işle ilgili güzel bir gelişme olabilir bu. Çevrenizle daha iyi anlaşmanızı sağlayan ve çevre içinde değerinizi artıran bir gelişme özetle. Aslında beklediğiniz bir şey değil, ama belki umduğunuz, içinizden geçen bir şey. 

Yönetimde, iş yerinin tepesinde ay sonunda sürpriz gelişmeler olacak. Bu sizin rutinde bazı değişikliklere yol açacak gibi fakat ne zamandır beklediğiniz, hayatınıza hareket getirecek bir şey. Özetle, sizi birden öne çıkaran ve itibarınızı yükselten şanslı gelişmeler bekleyin derim, gerek size yapılan bireysel teklifler gerekse işin tepesinde olan yeni gelişmelerden dolayı. 

Bazı Akrepler sanki ay sonunda bir anlaşmanın altına imza atıyor. Kiminiz için bu bir kurs çalışması kiminiz için mesleğinizi ilgilendiren bir anlaşma. Kanımca var olan tecrübelerinizi daha üst seviyeye taşıma imkanı tanıyacak ve sosyal çıtanızı yükselten bir şey. 

Para konusuna bakarsak, planlı ve programlı giden hayat alanınız para işleriniz. Beklentileriniz ölçüsünde para işlerinizi düzene koyuyorsunuz ancak dediğim gibi uzaklardan gelen bir haber veya gelişme maddi olarak size beklenmedik bir harcama çıkaracak gibi. Sanırım bir yakına maddi destek söz konusu olacak. Belki bir borç vermek durumunda kalabilirsiniz. Sizi ikilemde koyacak bir şey, tam planladığınız bir şeyler varken… 

Bu ay Akrepleri iş yerinde en tepedeki kişiler değil ama ondan sonra gelen yetkililer konusunda uyarmak isterim. Biriyle her an takışabilirsiniz. Veya ikinci derecede bir yetkilinin haksız bir tavrına, hatta kiminiz bir iftirasına maruz kalabilir. 

Aşk cephesine bakarsak, sevgilinizle belki bir tatil yapma imkanı bulacaksınız. Uzakta sevgilisi olanlar, onun bir sürpriziyle sevinebilir. Birlikte güzel vakit geçirmek için iyi bir zaman ama onunla ilgili bir sorun sizi de üzecek gibi. Sanırım ailesiyle alakalı bir sorun kafasını hayli meşgul etmekte. Evli Akrepler de eşin ailesiyle ilgili bir sorundan dolayı biraz canı sıkılacak. 

Bu ay daha çok sakin, doğal ve kültürel aktivitelerin olduğu ortamlara girmek, sevgilinizle bu tür mekanlarda gezmek isteyeceksiniz. Belki bir sahil kenarında birkaç gün kalmak iyi gelecek. 

Kalbi boş olanlar için ilginç bir durum var. Sanki ay sonunda gireceğiniz hoş ve itibarlı bir ortamda size beklemediğiniz birinin ilgisi ya da sizin birinden birden hoşlanmanız söz konusu. Sosyal çıta olarak sizden yüksek olan biri olsa gerek. Zaten ay sonunda sosyal tırmanıcı olmak, racona uymak eğiliminde olmaya başlayacaksınız. İnsanların egosu canınızı sıkınca, siz de hava atmak isteyeceksiniz. Bunun için süse epey para dökeceksiniz. 

 

Yay Burcu ( 22 Kasım-21 Aralık ) 

Bu ay neler olacak bakalım sizin cephenizde sevgili Yaylar?.. 

Geçen aydan beri devam eden süreç Marsın zıt burcunuz İkizlere girmesiyle hızlanmış görünüyor. Mars ilişkiler ve girişimler evinizde bu tür konuların planlarınız çerçevesinde ilerlemesine imkan tanımakta, hızla size destek olacak kişilerin bireysel desteğini almaktasınız. Bu bakımdan güzel görünüyor iş ve girişimler alanı. 

Öte yandan 1 Temmuzda Yengeç burcunda olacak hafif çaplı Güneş Tutulmasının 8.evinizde gerçekleşmesi ortak kararlar, ortak hesaplar, ödemeler konularının ay boyunca sizi uğraştıracağı kesin gibi. Beklediğinizin ötesinde ödemeler sizi sıkıştıracak. Evet bir hedefiniz için harcama var ama sanki beklediğinizi almakta gecikeceksiniz ya da ortak hesaplarınızda ya siz ya da muhatabınız olan yakınınızın bir sorunu hesapları karıştıracak gibi. Yine de merak etmeyin derim ay sonunda buna çözümler hızla geliyor. 

Yıldızlar dost Aslan burcuna yığıldıkça sorunlardan hızla sıyrılmanızın yolları açılacaktır. Ay sonu gerçekten iyi bir iş anlaşmasına imza atmanız mümkün. Umut vadeden gelişmeler ayın ilk yarısında yaşayacağınızı sıkıntıları unutturacak türden olacak gibi. 

Bu bakımdan ayın ilk yarısıyla ikinci yarısını ayırmak mümkün. Gerçekten ilk yarı oldukça stresli ama ikinci yarı tam tersi neşeli, keyifli ve umut vadeden ve sevinçli müjdeleri de getiren türden enerjilerle dolu. 

Bu ay stresin kaynağı dediğim gibi tutulma ile yoğunlaşan Yengeç burcunda biriken yıldızların yaratacağı gelişmeler. 8.ev toplu ödemeler, ortak hesaplar, yatırımlar, gizli düşmanlıklar, gizli çıkar hesapları, beklemediğiniz kişilerin çıkar hesapları ve bu tür durumların sizin planlarınızı bozma ihtimali. Kiminiz de çıkar vs türü sorundan ziyade, gelişen bir yeni durum dolayısıyla ekstra ödeme yapmak durumunda kalacaksınız. Kiminiz bir banka görevlisiyle tartışacaksınız. Kiminiz haksızlık yapan biriyle tartışacaksınız. 

Evli Yaylar için sanki eşten kaynaklanan ve hayal kırıklığı yaratan maddi konulu bir sorun gündemde olabilir. Yani eşin olur olmaz harcaması canınızı sıkabilir. 

Kiminiz de dost kazığı yeme riskine açıksınız. Hani çok önemli olmayan ay sonunda unutacağınız sorun diyorum ama az da değil sorun aslında. Size bir hayat dersi verecek, bir yaşıma daha girdim dedirtecek derecede bir sorun yaşamanız da mümkün. 

Resmi alanda sorun yaşayanlar olacak gibi ayrıca. Bu tür sorunu olanlar sürpriz ve mutlu eden gelişmeyi ay sonunda alacaktır. Sevindirici müjdeli haber ay sonuna saklanmış yıldızlar tarafından. Anlaşılan yıldızlar size takılacak bir süre, sonra kıyamayacak yine. 

Dostların da düşmanın da açık belli olduğu, bazı şeylerin en azından sizin cephenizde açık konuşulduğu, dillendirildiği bir ay. Sonuçta gizli hesapları olanların da hesaplarının ay sonunda bozulacağı bir süreç. O yüzden rahat olun ve koyduğunuz hedeflere yürümeye devam edin derim. Mars’ın İkizlerde Satürn’le yaptığı güzel açı, hedeflerinizde isabetli olduğunuzu ve bu yüzden dost kişilerin açık desteğini aldığınızı gösteriyor. Bırakın başkaları telaşlansın siz ne istediğinizi iyi biliyorsunuz. 

Yalnız stresli koşturmacalar sağlığınızı bozabilir. Buna dikkat edin derim. Tansiyon, kalp gibi ani gerilimli sağlık sorunu yaşayabilirsiniz. İlaç kullanıyorsanız düzenli almaya dikkat edin derim. 

Jüpiter Boğa burcuna sizin 6.evinize girmişti geçen ay. Gündelik hayatınıza düzen, özgürlük, konfor, rahatlık katmak isteyeceksiniz. Hem işte hem evde barış ve güzellik arayacaksınız. Çevrenizdeki insanların daha kültürlü olmasına özen göstereceksiniz. Bu arada, kendinize özen göstermek isteyecek bunun için bakıma yöneleceksiniz. Belki bir imaj değişikliği fena olmaz bu arada. Bakımlı ve güçlü görünmek isteyeceksiniz. Ay sonlarından itibaren sosyal çıtası yüksek, hoş insanlarla görüşmeler yapacaksınız. Kafanızda planlar var, bunun için ön hazırlıklar yapacaksınız her bakımdan. 

İmaj değişikliğiyle insanları şaşırtmak hoşunuza gidecek. Beğeni toplamak gurunuzu okşayacak. 

Ay sonu sürpriz misafirleriniz olacak, ayrıca uzun yoldan sürpriz yapıp gelenler var gibi. Ay sonu enerjileri gerçekten başka, sizi adeta var olan sıkıntılardan bir anda uzaklaştıran ve bir anda inanılmaz pozitif bir enerjiyle dolduran mutlu olaylar var. Ayın ilk günleri o kadar gergin ki siz bile inanamayacaksınız ay sonunun bu kadar sürprizli ve mutlu geçeceğine. İçinizdeki müthiş neşenin tavan yapacağı bir süreç adeta. Kiminiz de kanımca uzak bir yola hatta yurt dışına uçmak isteyeceksiniz. Ay sonu içinizde oluşan maceraperest yanınız her an sürpriz şeyler yapmaya sevk edecek sizi. Etrafa neşe saçacaksınız ayrıca. 

Aşk cephesine bakarsak; aşk da ay sonunda sürprizli ve mutlu eden, hatta sizi havalara uçuran sevinçli bir gelişmeye açık. 

Ancak şunu da belirtmeliyim ki; Venüs’ün Yengeçte kalacağı sürede aşk cephesi pek parlak görünmüyor özellikle evli olanlar veya sevgilisi olanlar için. Yani partnerinizle ya parasal konuda bir sorun yaşayacaksınız ya da açıkcası sizi huylandıran bazı durumlar olabilecek. Kimi Yaylar ise, kanımca yasal sıkıntısı olan bir aşkın içinde bulacak kendini birden, yani evli biri ile ilişki söz konusu olabilir. Bu tür sorunların aşılması ay sonunda. Yani partnerinden şüphelenen kişiler ay sonunda belki yanıldıklarını görecek ve sevgilisiyle mutlu anlar paylaşacak ve derin bir oh çekecek, ya da yanlış gittiğini düşündüğü ilişkiye bir anda nokta koyup hiç beklemediği bir anda kısa sürede yeni ve mutlu bir aşka yelken açacak. Hayır diyemeyeceği bir aşk bu. Özetle aşkta hızlı gelişmeler var. Şüpheler var, ama ya şüpheler boş çıkacak ya da ay sonu deyince birden sizi de şaşırtan bir hızla yeni birini hayatınıza alacaksınız. 

Para işleri bu ay tutulma etkisiyle ortaya çıkan ekstra ödemeler haricinde, işteki gelişmelerle beraber artan bir maddi gelir trendi söz konusu. İşte hem itibarınız hem maaşınızın arttığı bir süreçtesiniz. Farklı maddi kaynaklara yönelen ve bu amaçla çalışanların da bu amaçlarında önemli bir çıtayı yakalayacakları bir süreç. Özellikle ay sonunda Başak burcuna geçen Merkür güzel bir anlaşmanın kapısını aralayabilir. 

Tanıdığınız bir meslek büyüğünüzün sağlık durumu haberi sizi üzebilir. Sağlık sorunu yaşayan sizseniz önce yüreğinizi hoplatan ama sonra güzel gelişen bir süreçte sağlık durumunuz. 

 

Oğlak Burcu ( 22 Aralık-19 Ocak ) 

Evet sevgili Oğlaklar, zıt burcunuz Yengeçte 1 Temmuzda hafif çaplı bir Güneş Tutulması var. Bu sizi etkileyecek haliyle neden çünkü Yengeç bireysel her tür ilişki, evlilik, aşk ve resmi ilişkiler, açık dostluk ve düşmanlık cephesinde. Sizi ay boyunca bu konulardan biri meşgul edecek gibi görünüyor. 

Zıt burcunuz Yengeçte hayli yıldız var ama Mars’ın hala İkizlerde olması, henüz bir sonraki burç olan Yengeçe geçmemesi sanki sizin için bir avantaj gibi geliyor bana. Özetle, zıt burcunuzda bir tutulma var ve üstüne üstlük bir de Mars burada olsaydı, herhalde güçlü rakiplerle mücadele etmek durumunda kalırdınız. 

Tabii Güneş ve Ay da sizi sert etkiyecektir. Bazı kişilerle hoş olmayan ilişkileriniz iyice açığa çıkacaktır, hatta bir güç gösterisi yapmak isteyebilirler, size bir taleplerini dayatmak isteyebilirler ancak tutulma sanki onların iradesini zayıflatacak gibi! Yani size istedikleri ölçüde zarar veremeyecekler. En başta yasal temelde şartlar onların karşısında çünkü Satürn Terazide Yengeç yıldızlarına hayli sert açılı, bu da sizin yasal konumunuzun onları alıkoyması demektir. Hele Mars’ın İkizlerden Satürn’e verdiği destek sizin üzerinde oturduğunuz yasal zeminin sağlamlığını göstermekte. İş yerinde ayrıca dost desteği de yanınızda. Kanımca geçmişte attığınız doğru ve uzak görüşlü adımların faydasını bu gergin zamanda göreceksiniz. Dosta düşmana karşı güçlü olmak, yasal bazda sağlam gitmek ve gün gelip çatışma yaşandığında size artı güç vermekte. 

Zaten Oğlaklar yenilmesi zor rakiplerdir. Çünkü herkes otururken siz çalışırsınız. Sabır, çalışkanlık ve zamanını beklemek ne demek iyi bilirsiniz. Plansız işlerden de hoşlanmazsınız. 

Bu arada size destek veren bir başka güç şans yıldızı Jüpiter. Jüpiter geçen ay dost Boğaya girdi, kanımca, iyi olacak hastanın doktor ayağına gelir misali, zıt burcunuzda oluşacak bir tutulmadan hemen önce şans yıldızının sizden yana dönmesi iyiye işarettir. 

Jüpiter’in bir başka güzel yanı sizin itibarınızı ve sosyal ve iş ortamındaki öneminizi artıracak fırsatlar verecek olmasıdır. Şanslı fırsatlar, tekliflere açık bir süreçtesiniz. Ayrıca popülaritenizi yükselten, saygınlığınızı artıran bir dönemin kapılarını aralamakta. Jüpiter’in bir başka görevi de, geçen 1.5 yıl sizi epeyce terleten ve zorlayan Terazideki Satürn ve burcunuzda bulunan Plüton’un dayattığı zorlu sürecin ardından emeklerinizin karşılığını alacağınızı göstermekte. Yani uzun zaman sonra ilk kez, nihayet emeklerimin karşılığını alıyorum, yaptıklarım boşa gitmemiş, diyeceksiniz. Hep çalış, çabala, birileri hazır şansa konarken, siz dişinizle tırnağınızla geldiğiniz yerde emeklerinizi geç almanız sizi epey yordu, eh artık bir Jüpiter şansını sonuna kadar hak ettiniz bence de. Biraz da kolay şans size gelsin değil mi? Biraz da birileri sizi pohpohlasın, kıymetinizi bilsin ve göstersin. 

Ay sonunda lüks harcamalar sizi bekliyor. Jüpiter şanslı yatırımların ve girişimlerin de önünü açacaktır. Bu bakımdan gelen paraları yatırıma dönüştürmekle beraber, sanki lüks harcamalar da yapmak isteyeceksiniz, genelde sizden beklenmeyen bir şey bu. 

Siz yine de akıllısınızdır, bir yerlerden para geleceğini bildiğiniz için maddi konuda rahat olacaksınız. 

Bu ay biraz kendinizi şımartmak isteyeceksiniz. Kiminiz de sanki eşiyle birlikte bir tatil düşünecek gözlerden ırak, biraz farklı biraz lüks bir tatil bu, alışkanlıklarınızın dışında bir şey. Kiminiz eşinden bir hediye alırken, kiminiz de eşine bir hediye alacak. Epeydir bu tür şeyler yapmıyorsunuz. Yapın derim sizi ve eşinizi mutlu eder. 

Ay sonunda iş yerinde suların durulacağını söyleyebilirim. Merkür’ün dost Başak burcuna geçmesiyle taşlar yerine oturacak gibi. Ayrıca iletişim ve yol trafiği başlayacak. 

Aşk cephesine bakarsak; ay sonu gibi gözlerden ırak, sevdiğinizle baş başa bir vakit geçirmek eğilimi içindesiniz. Bekar Oğlaklar sanki ikilemde kalacak gibi. Düşünceleriniz ay sonunda yaşayacaklarınızla netleşecektir. Kimi Oğlaklar var olan sevgili ile baş başa bir zaman geçirme planı içindeyken, kalbi boş Oğlaklar ay boyunca stresini sosyal ortamlarda atmak isteyecek ve belki kısa süreli maceralara eğileceksiniz. Ama macera desem de sanki bazı yıldızların bir ilişkiyi kayırması söz konusu gibi. Size heyecan veren biri olacak özetle. 

 

Kova Burcu ( 20 Ocak-18 Şubat ) 

Dost İkizlerde bulunan Mars’tan alacağınız güçle bu ay cesur ve ataksınız. Geçen ayların kafa dağınıklığı gitmiş durumda. Belki dış gelişmeler de sizi aktif olmaya sevk etmiş olmalı. Çevrenizde hareketlilik var çünkü. 

1 Temmuzda Yengeç burcunda gerçekleşecek olan hafif çaplı Güneş Tutulması uzaklardan ya da resmi işlerden tatsız haberler getirecek gibi. Kiminiz bazı yetkilerle atışacak gibisiniz, kiminiz uzakta bulundan aile sorunlarıyla meşgul olmak durumunda kalacaksınız. Üzerinize binen sorumluluklar canınızı sıkacak ama merak etmeyin bir çözüm yolu bulunacaktır. 

Bir şeylerden kopmak istiyorsunuz ama erken kopmalar için hazır değilsiniz. Daha doğrusu ruhsal olarak hazır değilsiniz, kişilik olarak Satürn sizi yeterince destekliyor ve güçlendiriyor ama ruhsal olarak boş bir kuyuda olmak duygusu sizi bazen ürpertiyor olmalı. Bu 12.evinizde Oğlakta bulunan Plüton’dan olsa gerek. Plüton ruhsal dönüşüm için sizi hazırlamaya çalışıyor ama günlük koşturmalar, gündelik hayatın içinde sorumlulukları yerine getirmek durumunda olmak ve kendinizle baş başa kalmaya vakit bulamamak ve kafanızı gündelik hayatın ve gelecek planlarının meşgul ediyor olması ruhsal dönüşüm için gerekli koşulları ortaya koyamamanıza neden oluyor. Gerekli koşul nedir, arada bir kendinizle baş başa kalmaktır, belki bir meditasyon, kafanızda biriken ve sizi bazen tıkayan yığınla düşünceden uzak tutacak sakin boş vakitler. 

Belki bunu bile bile yapmıyorsunuz, siz yalnız kalmayı sevmezsiniz çünkü. Hele hele geçmişle uğraşmaktan hiç hoşlanmazsınız. Ancak her insanoğlu gibi sizin de ruhsal bir arınmaya ihtiyacınız var. Kendinizle baş başa kalmayın, günlük tutmayın ama mesela kitap okuyun, meditasyon falan yapın derim. Hem meditasyon gibi aktiviteler sizi sosyal hayatın içinde tutar, tam sizlik bir şey. 

Şans yıldızı Jüpiter yuva evinize girmiş durumda. Evle ilgilenmek, dikkatinizi eve vermek zamanı gelmiş.. Ama bu iyi bir meşguliyet olacak. Evle ilgili tatlı telaşlarınız, olumlu planlarınız olacak ve bunları hayata geçirmeniz mümkün olacak. Yalnız maddi olarak ölçüyü aşmayın derim. Jüpiter Boğa burcundan sizi sert enerjiyle etkileyecek. Her ne kadar Jüpiter tatlı bir güç olsa da, plansız, hesapsız davrananları fena halde dağıtır, sonra toplayana aşk olsun. Yine de diğer yıldızların Jüpiter’e vereceği güç sizi bir dengede tutacaktır. Sanki havadan bir mal, bir para girişi de var gibi size, en azından bunun haberini alabilirsiniz ay sonu gibi. Maddi bakımdan hayli favori gelişmeler olsa gerek. 

Mars İkizlerde sosyal hayatınızın ve aşk hayatının canlanacağını gösteriyor. Özellikle istediğiniz gibi giden güzel bir ilişki yaşamanız mümkün. İlişkisi olan Kovalar bu ay ilişkisinin tadını çıkaracaklar. Sevgiliden göreceğiniz dostluk, destek de size ayrı bir mutluluk ve cesaret verecektir. 

Yasal işleri olan Kovalar canınızı sıkan gelişmeler olsa da, sonuç istediğiniz ve planladığınız gibi olacaktır merak etmeyin. 

İş konusunda, bu ay hayli ilginç ve olumlu gelişmelerin işaretini veren bir teklif almanız mümkün. Bir işbirliği teklifi olsa gerek. Belki sorumluluğunuzu artıran bir şey ama işi de daha fazla sağlamlaştıran türden bir teklif.. 

Bu ay yakınlarla, aileyle ilgili canınızı sıkan veya sizi aniden telaşlandıran gelişmeler var. Öte yandan diğer hayat alanları oldukça verimli ilerliyor. 

Aşk cephesinde dediğim gibi ilişkisi olan Kovalar birlikte keyifli vakit geçirecekleri sosyal ortamlar içindeler. Kalbi boş Kovalar ay sonlarında sanki çapkınlığınız üzerinizde olacak gibi. Sosyal ortamlarda aniden gelişen duygusal dalgalanmalar yaşayabilirsiniz. Zaten cazibeniz yükselecek ay sonunda zıt burcunuz Aslana Venüs ve Güneş girince. İlgi görmek hoşunuza gidecek. 

 

Balık Burcu ( 19 Şubat-20 Mart ) 

Bu ay sizi neler bekliyor diye bakarsak, ilk etapta gördüğüm ev içinde, ya da işinizle alakalı ise iş mekanı içinde hayli olumlu gelişmeler gözüme çarpıyor. 

Bu arada geçen aylarda bir sağlık sorunu yaşayan hatta bir operasyon geçirenler için iyileşme süreci başlamış. Ama tabii dikkat etmek gerekir. 

Yatırım, ortak hesaplar alanı hayli sağlam görünüyor. Kafanızda planlar oluşturmuşsunuz ve bunları aşama aşama uygulamaya koymak için harekete geçmişsiniz. Maddi bakımdan gerçekten iyi gelişmeler sizi bekliyor öte yandan Mars’ın İkizlerden size gergin açı yapması, bir de 1 Temmuzda dost Yengeç burcunda hafif çaplı bir Güneş Tutulması biraz can sıkan yeni gelişmeler taşıyacak gibi hayatınıza. Belki uzun sürmeyecek ama yine de uğraştıracak. 

Evli Balıkların kimi sanırım çocuklarla ilgili sorun yaşayacak gibi kimi de eşiyle ilgili bir sorunla ilgilenmek durumunda kalacak. 

Genel itibariyle iyi bir ay olacak ancak dediğim gibi biraz tadınızı kaçıracak durumlar da yok değil. Yine de her şerde vardır bir hayır misali durumlar olsa gerek çünkü tutulma en azından dost bir burçta gerçekleşecek bu size olumlu ve iyi bir sonuç getiren doğru adımı attıracaktır. Mars İkizlerde sizi kızdıran gelişmeler yaşatsa da, kızmak işi çözmeyecek çünkü planlarınızı bozma riski var. Mars’ın sert açısı ani tepkinizin geri tepme riski vermekte. 

Para bakımından gerçekten güçlendiğiniz bir sürece girmiştiniz epey zamandır. Ancak uyarayım yeniden, Uranüs para evinizde macera veya ayakları havada planları kaldırmaz, evet, değişim işe yarayabilir, ama acele ve boş hevesler sizi geri götürebilir. 

Aşk cephesi iyi görünüyor. İlişkisi olanlar bazı sorunları birlikte çözme azmi gösterecekler ve bu vesileyle ilişkilerini derinleştiren bir süreç yaşayacaklar. 

Sorunlar var gibi ama sevgiyle çözülecek şeyler. Sevginizin de sınanacağı bir süreç olacak sanki. Bu sınanmanın ardından sevginiz güçlenecek. 

 

 

 

Semavii 

 
Toplam blog
: 103
: 8825
Kayıt tarihi
: 18.10.08
 
 

İngilizce Öğretmeniyim. Ek olarak makale, kitap çevirisi yapıyorum. Antalyanın bir yerel gazetesinde..