Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '17

 
Kategori
Sosyoloji
 

Sen yaşlanmaya hazır mısın?

Sen yaşlanmaya hazır mısın?
 

Araştırmacılar insanların, yaşamlarını geliştirme süreçlerinde geçişsel süreçlerle ayrılan istikrarlı dönemlerden geçtiklerine inanıyor. Yaşlılıkta bunlardan biridir. Peki nedir yaşlılık? Sonuçta yaşayan herkesin başına gelen metabolizmanın mı, genlerin mi, çevrenin mi, etkisi ile oluştuğu henüz belli olmayan mekanizmadır. Yaşlanma karmaşık bir süreçtir. Düzgün işlemeyen organ sistemi dolayısıyla fiziksel, biyolojik travmaların yanısıra psikolojik travmalarında yüksek görüldüğü bir dönemdir.

Neden bazı insanlar yüz yaşına kadar yaşar. Biz kader desek de bilim dünyası bu sorunun cevabını henüz bulamamıştır. Sağlıklı yaşlanmayla ilgili birçok şey söylenebilir. Bunların içinde en önemlisi kişinin kendisi ile ilgili benlik algısıdır. Ben kimin sorusunu cevaplayabilen, hayattan ne istediğini bilen insanlar stres ve krizlerle baş etmeye hazırdırlar.

Peki yaş senin için neyi ifade ediyor? Yaşlanmaktan korkuyor musun? Zihnini genç taze uyanık tutup sağlıklı besleniyor musun? Pek çok ilgi alanı bulup, hayatı dolu dolu yaşıyor musun? Bütün bunları yaptığında nasıl yaşlanabilirsin ki? Yaşlılıkla ilgili düşüncenin kırılması çok zordur. Şimdi yaşlılıkla ilgili düşünceni değiştirmeye ne dersin.

 
Toplam blog
: 10
: 228
Kayıt tarihi
: 02.04.17
 
 

Lisans mezunuyum, aynı zamanda sosyal hizmetler öğrencisiyim. Bir kamu kurumunda şef olarak çalış..