Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '10

 
Kategori
Mizah
 

Senin ne olduğunu dünya alem öğrendi

Senin ne olduğunu dünya alem öğrendi
 

"Kırk yıldır onlar bizi fişledi, şimdi de biz onları fişliyoruz" diyen ve İktidar karşıtlarını kanı bozuk olmakla suçlamaya çalışan AKaPe'li vekilllerin anımsattıkları aşağıdaki fıkrayı paylaşmak istedim.

Avrupa ülkelerini teğet geçmeyen ekonomik kriz, Almanya’da Temel’in çalıştığı fabrikanın kapanmasına yol açmış.

İşsiz kalan Temel aylak aylak dolaşırken, onlarca insanın meraklı bakışlarla bir yerde toplandıklarını görmüş. Temel’de onlara katılmış ve bakmış ki kalabalığın ortasında bir adam ve bir tane de papağan. Adam sürekli olarak “Verin bir euro, kişiliğinizi, karakterinizi okusun” diyormuş. Paraları toplamaya da eli ermiyormuş.

Sıra Temel’e geldiğinde papağan, “Salak, salak” diye seslenmiş. Bu durum Temel’in çok zoruna gitmiş. Sahibinin de çok para kazandığını görmüş ya; “Bu kuşu bana satar mısın? İstediğin kadar para veririm” demiş. Papağanı alıp memlekete dönmeyi düşünmüş.

Adam da “Ne yazık ki papağanımı satamam. Ancak isterseniz üç tane yumurtası var, size onları verebilirim” demiş.

Yumurtalara yüklüce para ödeyerek satın alan Temel memleketine dönmüş. Yumurtaları hemen kuluçkaya yatırmış. Çevresindeki herkese de yumurtadan çıkacak papağanların insanın karakterini okuyabildiğini ve bu sayade yakında çok zengin olacağını anlatıp durmuş.

Kuluçka süresi sonunda da yumurtalar birer delinmiş ve içlerindeki yavrular çıkmış. Temel’in sevincine diyecek yokmuş.

Yavrular büyüyünce bir de ne görsün, biri karga, biri saksağan, biri de baykuş değil miymiş. Durumu öğrenenlerce alay konusu olan Temel, uçağa atladığı gibi Almanya’nın yolunu tutmuş. Papağanla sahibini aynı yerde bulmuş. Yanlarına doğru yaklaşmış ki, papağanın sesini duymuş. “Salakk salakkk”

Temel öfkeyle kuşa seslenmiş, “Benim salak olduğumu bir tek sen biliyorsun ama senin o...pu olduğunu bütün memleket öğrendi.”

( AKaPe karşıtlarının kanının bozuk olduğunu bir tek A. Aydoğmuş iddia ediyor ama onların laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğunu bütün dünya öğrendi.)

 
Toplam blog
: 190
: 3134
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

Emekli öğretmenim. Yurdunu, ulusunu seven, her konuda sorumluluk sahibi gençler yetişsin istiyorum. ..