Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '15

 
Kategori
İnternet
 

SEO etiketlemesi nasıl yapılmalıdır

SEO etiketlemesi nasıl yapılmalıdır
 

SEO Etiketlemesi Nasıl Yapılmalıdır


 

Makale girişi yapıldıktan sonra eğer makaleye etiketleme yapılmazsa makalenin aramalarda görünmesi oldukça zordur. Anahtar kelimeler kullanıcıların arama motorlarına yazdıkları kelime öbeklerine bağlıdır. Siteye ziyaretçi çağırmak adına yol göstericilerdir. SEO etiketlemeleri ise arama sonuçlarında makalenin nasıl gözükeceğinin bilgisini verir. Normal etiketlemeden farkı ise merak uyandırıcı ve ziyaretçiyi tıklamaya teşvik edici olmasıdır.

 
-Başlık
 
Şuan ki yazımızda olduğu gibi içerikle alakalı bir başlığımız bulunmakta. Başlıklar yazının içerisinde hangi bilginin okunacağını gösteren bir levha gibidir. Kapısında berber yazıyor diye girdiğiniz yerde kasap ile karşılaşsanız sizin hoşunuza gider mi? Elbette hayır, işte Google'da tam olarak sizler gibi düşündüğü için içerikle alakasız başlık, anahtar kelime gibi durumlar ile karşılaştığın da ziyaretçisine yanlış bilgi verdiğiniz için sizi cezalandırıyor. Tüm geliştirdiği algoritmaların hepside bu yüzdendir. Google ve diğer arama motorları onları kullanarak bilgi elde etmeye çalışan insanlara en iyi sonucu vermek adına çalışırlar. Arama motorlarında arama yapanları müşteri, siteleri ise çalışan olarak betimlersek neden arama motorlarının bu konuda hassas olduğunu anlayabiliriz. Arama motorlarının böyle büyük yerlere gelmesinde ki amaç doğru bilgi kaynağına ulaşmada ki hızlarıdır. Her aramada alakasız başlıklı içeriklere yollanan ziyaretçi mutlaka rakip arama motoruna geçiş yapacaktır. O yüzden başlık oldukça önemlidir. Kurumsal SEO etiketlemesinde başlık alanına makalenizin başlığını aynen girebilirsiniz. Bu konuda başka yöntemler kullanılsa bile en temiz yol makale başlığını aynen başlık alanına yazmaktır. Burada fazla bir detaya yada özel işleme gerek yoktur.
 
-Açıklama
 
En önemli kısım açıklama bölümüdür. Bu bölümde yapılanlara bir göz atalım.
 
1- Makalenin ilk cümlesini aynen açıklama bölümüne yapıştırma:Bu yöntemin ne kadar başarılı olduğu tartışılsa da tüm makalelerde bu işlemi yapan site mutlaka başarılı olacaktır. Çünkü makalelerin ilk cümleleri genellikle merak uyandırıcı şekilde yada bilgi vererek başlamaktadır.
 
2- İçinde anahtar kelimenin geçtiği bir cümleyi açıklama bölümüne yapıştırma:Bu yöntemde ise konunun her hangi bir yerinde içinde anahtar kelimenin geçtiği yer kullanılır. Kitabı ortadan okumak gibi bir durum söz konusudur ve tavsiye edilmeyen bir yöntem olup bunu kullanan oldukça fazla site vardır.
 
3- Kısa bir açıklama yazmak:Evet iyi yöntem bu olarak kabul edilir. Makaleden bağımsız özgün bir şekilde yazılacak açıklama merak uyandırdığı gibi içerik hakkında da ip uçları verir seviyede olmalıdır. Araya site ismi yahut sitenin verdiği diğer hizmetlerde eklenebilir. Arama motorlarında çıkan sonuçlarda siteniz dikkat çekecektir. Örnek vermek gerekirse; Makale konumuz ''Kahvenin Zararları'' olsun. Açıklama kısmına ' Kahve insanların severek tükettiği bir içecektir. Ama birçok zararı da vardır, sitemizde/makalemizde kahvenin zararları hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.' gibi bir açıklama dikkat çekecek ve merak uyandıracaktır. Çoğu site sahibi bu açıklamayı yazmaya üşenebilir ama oldukça büyük faydası vardır. Günde yüzlerce içerik giren siteler için biraz uğraş verici bir durum olsa da ek çözümler bulunarak bir çizgi yakalanabilir. 
 
-Anahtar Kelimeler
 
Etiketlerimiz dışında burada makale içersinde kullandığımız ve kalın olarak belirttiğimiz anahtar kelimeleri yazıyoruz. Bunun dışında o anahtar kelimenin türevleri şeklinde 3-4 adet yazmamızda fayda olacaktır. Bu kısma etiket bölümünde yazılan etiketleri aynen yapıştıranlar da mevcuttur. Ama bu durum tavsiye edilmez. İnternet sitesi yönetmek gerçekten sabır ve emek isteyen bir durumdur. Emek vermedikçe başarı beklemek yanlış olur. Sürekli araştırma yapmak ve her an öğrenmeye açık olmak gereklidir. Makalelerde alt başlık kullanmak ve bunları anahtar kelime kısmına yazmakta iyi derece sonuçlar verecektir.
 
Toplam blog
: 60
: 7239
Kayıt tarihi
: 31.07.14
 
 

Mühendisim.  Kendimi geliştirmeyi ve hobilerimle uğraşmayı çok severim. Sürekli seyahat eden, bol..