Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '14

 
Kategori
İnternet
 

SEO Paketleri ve Arama Motoru Optimizasyonu faydaları

SEO Paketleri ve Arama Motoru Optimizasyonu faydaları
 

Arama Motoru Optimizasyonu Nasıl Yapılır


SEO Paketleri konusuna girmeden hemen önce, SEO yani Arama Motoru Optimizasyonu nedir sorusuna birlikte yanıt arayabiliriz. Arama motoru optimizasyonu, bir internet sitesinin arama motorlarında daha fazla ve üst sıralarda görünmesi için (örneğin ilk sayfada veya ilk sayfa ilk 3 sırada vb.) yapılan çalışmalara verilen isimdir. SEO birçok şekilde ifade edilebilecek olsa da, en güzel tanımı bu şekilde olacaktır çünkü tüm çalışmaların tek bir amacı vardır. O da, arama motorlarında üst sıralara çıkabilmek ve doğal olarak da arama motorlarından sitemize ziyaretçi akışını sağlayabilmektir.

SEO Nasıl Yapılır?

SEO yani arama motoru optimizasyonu için bir çok yöntem ve yazılı olmayan kurallar vardır. Ancak, SEO ikiye ayrılır: site içi SEO ve site dışı SEO.

Site İçi SEO Nedir?

İnternet sitenizin içerisinde yapılacak olan optimizasyon çalışmalarıdır. İç sayfalarınıza verilen linklerin URL'leri, linklerin title'ları, sayfaların title'ları ve içerikleri gibi birçok konuyu barındırır. Site içi optimizasyonunuz ne kadar güçlüyse, Google'da ve diğer arama motorlarında o kadar üst sıralara hızlı bir şekilde çıkabilirsiniz. Çünkü, bu optimizasyonlar sayesinde kullanıcılar sitenizde rahatlıkla gezebilecek ve de istediklerini istedikleri şekilde rahatlıkla bulabileceklerdir. Bu da, arama motorlarına sitenizin kaliteli bir site olduğu ve kullanıcıların bu siteden memnun kaldıkları sinyalini gönderecektir. Bu durumda da, arama motorları sitenize daha fazla ziyaretçi gönderilmesinin uygun olduğuna karar verecek ve sizi üst sıralara taşıyacaktır. Neden? Çünkü, araama motorlarının en büyük amacı kullanıcıların aradıkları içeriklere rahatlıkla ulaşabilmeleridir. Eğer, sizin sitenizde istenilen içerikler varsa ve kullanıcılar bunları rahat bir şekilde buluyorsa, tamam aranılan site sizin sitenizdir. Ziyaretçi akışı başlasın!

Site İçi SEO Nedir?

İsminde de anlaşılacağı üzere, sitenizin haricinde yapılan çalışmalara verilen isimdir. Farklı sitelerden tanıtım yazıları, footer link (backlink) alınması vb. işlemler bu başlığıa girmektedir. Ancak, site dışı SEO bu kadar da basit bir işlem değildir ve profesyonel bir şekilde yapılmalıdır.

SEO Paketleri Yararlı Mıdır?

Profesyonel bir şekilde sunulan seo paketleri kesinlikle faydalıdır. Ancak, seo paketi satın aldığınız firmanın SEO bilgisi ve tecrübesi de çok önemlidir. Eğer, sadece paket satmak isteyen sıradan bir satıcıdan bu hizmeti alırsanız, aldığınız paket size kesinlikle zarar verecektir. Çünkü, detaylarıyla umursamayan bir satının SEO paketi içerisinde onlarca ÇÖP site ya da sayfa vardır. Buralardan size gelecek olan backlinkler faydadan çok zarar verecektir.

Son Google güncellemeleri de gösteriyor ki, kalitesi düşük sitelerden alınan backlinkler sitelere zarar veriyor. Hatta öyle ki, binlerce sitenin sıralaması bir anda düştü ki bunun da sebebi kalitesiz yani çöp backlinklerdi. 

Siz siz olun, SEO paketi satın almayı düşündüğünüzde kaliteli ve profesyonel hizmeti ön planda tutun. Hatta projesyonel bir web ajansı tarafından bu hizmeti almanızı  kesinlikle tavsiye ederiz.

 

Kaynak ve diğer detaylar: https://www.creamive.com/seo-paketleri

 
Toplam blog
: 2
: 342
Kayıt tarihi
: 12.01.12
 
 

Aylardan Mart'ı gösterirken takvimler, bu güzel ayın ilk gününde dünyaya gelmişim Balıkesir isiml..