Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '15

 
Kategori
Teknoloji
 

Seo uzmanının müşterisine sorması gereken 3 soru..!

SEO artık bir tercihten öte zorunluluk haline geldi. Yani bir websiteniz varsa, “ya şimdi kim uğraşacak SEO işleri ile” dememelisiniz. Websitenizin organik sonuçlarda çıkması hem marka değerinizi arttıracak hem de kullanıcı trafiğinin artması ile satışlarınızı olumlu bir şekilde etkileyecektir.
 
Durum böyle olunca da piyasada birçok SEO uzmanı yer almaya başladı. Özellikle bu işe yeni başlamış olanlar çok dikkatli olmalı ve müşterilerinin ne istediklerini tam olarak anlamaya çalışmalıdırlar.
 
Bir SEO Uzmanının Müşterilerine Sorması Gereken 3 Çok Önemli Soru
 
Bugünkü yazımızda SEO uzmanlarının müşterilerine sorması gereken bazı önemli soruları işlemeye karar verdik. Müşterilere soracağınız doğru sorular hem fiyatlarınızı belirlemenize yardımcı olacak hem de müşterilerinizin ihtiyaçlarını doğru anlamanıza yarayacaktır.
 
Daha Önce Herhangi Bir SEO Çalışması Yaptınız Mı?
 
Müşterinizin daha önce herhangi bir SEO çalışması yaptırıp yaptırmamış olması çok kritiktir. Gelin her iki cevabın da ne anlama geldiğine bakalım.
 
Evet daha önce SEO çalışması yaptırdım: Daha önce SEO çalışması yaptırmış olan bir işletme, bu hizmetin tekrarı için bir arayışa geçtiyse, bilin ki süreç biraz zorlu olacaktır. Hele müşteriniz piyasadan abuk sabuk SEO paketleri aldıysa, hatta bu yüzden Google’dan penaltı yediyse, fiyatı ve zamanlamanızı ona göre çok iyi ayarlamalısınız.
 
Hayır daha önce SEO çalışması yaptırmadım: Daha önce SEO çalışması yaptırmayan bir müşteri için yapacağınız SEO çalışması çok daha efektif olacaktır. Tüm stratejinizi belirleyip doğru kanallara yönelerek, kısa zamanda müşterinizi Google arama sonuçlarında üst sıralara çıkartabilirsiniz. Dolayısıyla böyle bir durumda fiyat biraz daha esnek olabilir.
 
Bugünden Yarına Çok Büyük Değişiklikler Olmayacağını Biliyor Musunuz?
 
SEO birçok kişi tarafından çok yanlış biliniyor. Yani kimsenin elinde sihirli bir değnek yok. Google arama sonuçlarında 20. sayfadayken SEO hizmeti aldıktan sonraki gün ilk sayfa birinci sıraya çıkabilme ihtimaliniz çok düşük. Çok düşük diyorum çünkü bu tarz hizmetler veren yerler ya dolandırıcıdır ya da dolandırıcıdır. Google’da 2 hafta birinci sırada kalıp daha sonra 30. sayfaya gerilemek istemeyeceksinizdir.
 
SEO çalışmaları uzun soluklu çalışmalardır. Yani softbilisim.net olarak biz birkaç kelimede üst sıraları hedeflemeyi pek de doğru bulmuyoruz. Önemli olan organik sonuçlardan gelen trafiğin hız kesmeden artması olmalıdır. Ancak müşteriniz yine de anahtar kelime optimizasyonu için ısrar ediyorsa,
 
Ona kaç kelime için bir çalışma istedeğini sormalısınız,
Şu an kaçıncı sayfada çıktığını ve kaçıncı sayfada çıkmayı hedeflediğini sormalısınız.
Bu sorulara alacağınız cevaplar fiyat politikanızı ve süreç yönetiminizi doğrudan etkileyecektir.
 
IT Departmanınız veya Teknik Destek Aldığınız Bir Ekip Var Mı?
 
Profesyonel bir SEO çalışması, kesinlikle birkaç paravan blogtan backlink göndermekten ötedir. Hatta backlink yani site dışı optimizasyon çalışmaları SEO nun sadece ufak bir bölümüdür.
 
Bundan 5 sene önceye dönersek, 3-5 tane blogtan gönderilen backlinkler, website sıralamasında önemli gelişmelere yol açabiliyordu ancak durum artık çok değişti. Hiç durmadan yenilenen Google algoritmalarıblack hat seo tekniklerine rahatlıkla karşı koyar hale geldi. Backlink önemli mi, evet! Eskisi kadar önemli mi, hayır!
 
SEO çalışması için anlaştığınız müşteriye öncelikle bir SEO analizi yapmalısınız ve düzeltilmesi gereken teknik kısımları karşı tarafa iletmelisiniz. Peki bu düzeltmeleri kim yapacak?
 
Diyelim müşterinizin URL yapısı tam bir SEO düşmanı ve bu durumun kesinlikle düzeltilmesi gerekiyor. Bu durumda mutlaka müşterinizin IT takımı ile bu değişikliği organize etmeli hatta devamlı kontrol etmelisiniz. veya websiteye eklenecek rich snippets için mutlaka karşı taraftan bir kontak bulmalısınız. Aksi taktirde SEO çalışmanız hiç de başarılı olmayacaktır.
 
Tabi eğer HTML veya yazılım bilginiz varsa bu hizmeti de ayrıca müşterinize pazarlayabilirsiniz. Ancak önemle tekrar belirtmek isterim ki IT desteği alamayacağınız bir çalışmaya pek de karışmayın derim.
 
Önemli: Profesyonel bir SEO uzmanının müşterisine sorması gereken daha çok önemli sorular vardır ancak bugünkü yazımızda 3 tane önemli soruya yer verelim dedik. İlerleyen yazılarımızda diğer SEO sorularını da irdeliyor olacağız…
 
Toplam blog
: 19
: 70
Kayıt tarihi
: 01.03.15
 
 

SEO danışmanlığı yapan, yenilikçi, teknolojiyi çok yakından takip eden, fenomen bir insan... ..