Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '19

 
Kategori
Futbol
 

Serefli İkinci mi Sampiyon mu?

Stres, Serefli Ikincilik ve Sampiyonluk.

Basaksehir, seyirciSiZ tribünlerin destegini alarak iyi oynadigi bir sezonun ardindan sampiyonluk icin kendi ipini cekmek zorunda!

Kupa sampiyonu Galatasaray, +8 gol averajiyla lider olarak Basaksehir‘in  karsisina cikiyor. Ilk yarida, Basaksehir’in sahasinda oynanan mac, Irfan Can Kahveci ve Eren Derdiyok’un (Penalti’dan) karsilikli golleri ile 1-1 sonuclanmisti.

Futbol, takim olarak stres kontrolünün cok ust duzeyde tutulmasinin gerekli oldugu bir spor. Hakem hatalarinin arkasina saklanmak bir mazeret degil. Her takim bu tip hakem hatalarina ugrayabiliyor. Dolayisiyla önemli olan olasi hakem hatalarina ragmen moral motivasyonu kaybetmemek. GS ile  Akhisar arasinda oynanan birkac gün önceki kupa finalinde, bu motivasyon kaybini ve asiri stres yükünü kaldiramayan Akhisarsporlu futbolculari herkes gördü.

Basaksehir, takim olgunlugu acisindan, kadrosundaki deneyimli futbolculari ile (Emre Belözoglu, Robinho gibi) Akhisar’in düstügü stres bunalimina düsmezler ise futbol seyir zevki yüksek bir mac izleyecegimiz süphesiz.

GS sahip oldugu kendi saha ve seyirci avantajini iki hafta önceki BJK macinda gösterdi ve almis oldugu 2-0’lik galibiyet ile BJk’in sampiyonluk umutlarini da reel olarak sona erdirmis oldu. Ayni saha ve seyirci avantajini elinde bulunduran Gs, Basaksehir macinda da mutlak favori olarak sahaya cikiyor.

Basaksehir; büyük takimlarla olan mücedelesini gecen ay noktalayarak nispeten rahat bir fikstür avantaji ile son haftalara giris yapmis olmasina ragmen; son bes macindan 2 maglubiyet (BJk, Göztepe) ve 2 beraberlik (C.Rize ve Sivasspor) sonrasinda, gecen haftaki Ankaragücü maci ile 4 haftalik 3 puan hasretine son verebildi. Bu üst üste yasanan puan kayiplarinin, son haftalara girerken oyuncular üzerindeki baskisinin nasil artmis olabilecegini düsünmek hic zor degil. O yüzden gecen haftaki Ankaragücü galibiyeti bu noktada sadece 3 puan degil, bunun cok daha ötesinde bir degere sahip!

Iki takimin da ideal 11’leri ile oynayabilecekleri bu macin ardindan GS, Sivas deplasmanina giderken; Basaksehir evinde Alanyaspor’u konuk edecek. Iki takim arasindaki muhtemel bir beraberligin GS acisindan avantaj oldugunu söyleyebiliriz. Suan her iki takim icin ikinciligin garanti oldugu, Sampiyonlar Ligi biletinin cebe konuldugunu görüyoruz.

Ikinciligin Gs icin bir basari olmadigi ortada. Peki aynisi Basaksehir icin de gecerli mi? Son iki haftaya girilirken karsimiza ic ice gecmis tek bir soru cikiyor! Futbol’un „hak“ ya da „iyi oyun“a bakmadan galibiyet üzerine kurulu bir oyun oldugunu bir an icin düsünmeden, bu soruya cevap verelim lütfen:

Kim „Sampiyon“, kim „serefli ikinci“ olmayi hak ediyor ya da kim bunu hak etmiyor?

Yorumlarinizi bekliyorum!

 

 
Toplam blog
: 23
: 6967
Kayıt tarihi
: 05.05.13
 
 

Eski Bankaci, Sistem Analist, Proje Yöneticisi ve Scrum Master ..