Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '11

 
Kategori
Resim
 

Sergi

Sergi
 

Sergi davetiyesi


Bu sene pekçok sergiye katıldım. Sergi saatinde giyinip gidiyorsunuz, herşey rutin olarak devam ediyor.  

Şimdi kendi sergimi açacağım, sergilere gittiğim zaman gelen ziyaretcilerin resim önlerinden geçip bazılarını daha dikkatle inceleyip teşekkür edip gittiklerini görürüm. Oysa o resim duvara asılıncaya kadar öyle uzun bir yolculuktan geliyor ki bunu izliyen olarak pekçoğumuzun aklına getirmediğini düşünüyorum.  

Önce neyin resmini yapmak istediğinizi düşünmelisiniz.. Tualiniz karşınızda siz günlerce de düşünebilirsiniz o bir ilhamdır, ne zaman geleceği belli olmaz gece yattığınız zaman zihniniz bununla meşguldür. Yapmak istediğiniz kafanızda şekillenir ve tuale dökülür ama bu bazen istediğiniz görüntüyü vermeyebilir . Diyelim ki çizdiniz .  

Şimdi renk ve teknik düşünmeniz gerekir . Bazen düşündüğünüz renk size istediğinizi vermiyebilir . Bu çok uzun bir dönem hernekadar önceden tualinizi astarlamış olsanız da renkler üst üste sürülür , kuruduktan sonra bir daha taaa siz evet deyinceye kadar . Bitti mi sandınız , tual karşınızda bekler ve bir anda burası olmamış der tekrar elliyebilirsiniz . İşte resim sanatı böyle maceralı bir iş sonra o sizin bir parçanız olmuştur onunla birlikteliğiniz kısa da olsa bir anı oluşturmuştur . İmzanızı atarken birlikteliğinizin sona ermesi garip bir burukluk verir.  

Sergi mi açacaksınız herbir tualde farklı çalışma farklı paylaşım.....Umarım sergileri gezerken her tablonun bir anısı olduğunu düşünürsünüz....  

 
Toplam blog
: 9
: 567
Kayıt tarihi
: 16.02.11
 
 

Mersin'de doğan sanatçı, Marmara Üniversitesinde uzun yıllar çalıştıktan sonra emekli oldu. Bir ç..