Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '12

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Sermayesiz yapılabilecek işler yazı dizisi 1

Sermayesiz yapılabilecek işler yazı dizisi 1
 

sermayesiz yapılabilecek işler


Kendi işini yapmak isteyen, bunun hayalini kuran birçok kişi mevcuttur. Bir iş kurarken bir çoğumuzun sadece hayali olarak kalmasının sebeplerinden biri ise sermayedir. Bazılarımız biriktiriği parayı riske atmak istemez bazılarımızın ise riske atabileceği bir birikimi olmaz. Peki bu durumda yapılabilecek bir iş yok mu? Neden olmasın, fakat bu işlerden bir çoğunu yapmaya cesareti olmayanlar da var. Ama bir yerden başlamak gerektiğini ve daha sonra birikim yapıp daha farklı bir işe yönelebileceğinizi de unutmamalısınız...

 

1- Temizlik İşleri

Genellikle bayanların tercih ettikleri bir iştir. Aslında bir çoğumuzun paraya ihtiyacı olduğu durumlarda bile yapmaktan kaçındığı bir iştir. Fakat bu işe bir de farklı bir boyuttan bakalım. Bu işe başta siz ve aile bireylerinizin yardımı ile başladığınızı varsayın. Önceleri merdiven daha sonraları ev temizliği ve günler geçtikçe genişleyen bir çevre. Daha sonraları ise paraya ihtiyacı olup herhangi bir mesleği olmayan başka bayanları da yönlendirerek aslında yavaş yavaş bir temizlik şirketi olmanın ilk adımlrını atabilirsiniz. Daha da ilerleyen zamanda dilerseniz halı yıkama hizmeti de verir ve daha sonralarda koltuk vs. temizliğini de ekleyebilirsiniz. Kısaca bir merdiven silmeden başlayarak ilerleyen zamanda temizlik şirketi olarak devam ettirme şansınız oldukça yüksek. Bu iş için hiç bir sermaye gerektirmiyor. Tabi şirket kurma aşamasına gelindiğinde bazı masraflarınız olacaktır.

 

2- Müşteri Bulma ve Ortaklık

Balkonları bilirsiniz birçoğu hala plastik doğrama çevrili değil.Plastik çevrili olanlarıda görmüşsünüzdür. Alın size güzel bir fırsat.Önce plastik doğramacıyla komisyon anlaşmanızı yapın.Sonra gidin balkonunda plastik
doğrama olmayan bütün evlere teklif yapın. Aynı evlerde görüşme yapabildiğiniz evlerde balkondan bahsederken banyoyuda es geçmeyin.Küvet etrafındaki açık alandanda size bir iş fırsatı çıkabilir.

 

3-Komisyonlu Pazarlama İşleri

Pazarlama zor iştir. Fakat kendine güvenen kişiler için bu iş çok basit ve sermaye gerektirmedn yapılabilecek bir iştir. Çevreniz geniş ise ve ürün tanıtım ve pazarlamasında kendinize güveniniz var ise piyasada bulunan ve ürünlerini pazarlama yöntemi ile satışa müsait olan firmalarla gidin görüşün. Evde günler düzenleyeceğinizi veya çevrenizin geniş olduğunu ve bu tür ürünlere talebin çok olacağını belirterek satış üzerinden alacağınız komisyon ile çalışmayı teklif edin. Muhakkak bu tarz bir çalışmaya olumlu bakacak firmalar günümüzde mevcuttur.

 

4- Kahvaltılık Sandviç İşi

Bir çoğumuz sabah işe giderken 5 dk bile uyumayı kar biliriz. Ve bunun sonucu olarak son dakika da kalkar ve hızlıca giyinip yola çıkarız. Ardımızda neler bırakırız bir düşünsenize.. Vücudumuzun tüm günün yorğunluğuna direnecek gücü veren kahvaltımızdan 5 dk daha fazla uyumak için vazgeçer ve yol üstündeki pastanelerden poğaça, börek vs. gibi aslında çokta sağlıklı olmayan ve vücuda yarardan çok zararı olan bir çok aperatif yiyecekler yeriz. İşte burda devreye bizim o güzel kahvaltı soframızdaki yiyeceklerden oluşan bir seyyar kahvaltı arabası,seyyar el arabası veya bu işe uygun bir ortam geliyor. Bu işe başlamadan önce oturup iyice düşünmeli neler kullanmalı neler olmamalı hesaplamalısınız. Burda işinizi tuttura bilmeniz için özellikle ve öncelikle hijyen çok önemlidir. Ellerde her zaman eldiven ve zaman zaman değiştirilik yenisi takılması gerektiği unutulmamalı. Sattığınız veya sandviçlik malzelerin muhakkak üstünün muhafazası olması gerektiği unutulmamalı. İnsanlar için temizlik ve hijyen kalite demektir. Kendinizi düşünün ve siz nasıl bir yerden kahvaltılık alırken rahatça ve güvenle yersiniz? bunu düşünün. İsterseniz sandviçlerin yanında termosla hazırladığınız nescafe,çay veya süt vb. içeceklerde satabilirsiniz.

İşi daha da genişletecek kadar yeriniz var ise size bir önerimde kahvaltı tabakları. İşe geç kalan bekleyecek vakti olmayan yada personel yollayıp kahvaltılık aldırmak isteyenler için hazırlayacağınız değişik kahvaltı ürünlerinden oluşan tabaklar hazırlayıp satın. Bu tabakları hazırlarken köpükten veya plastikten yapılmış tabak ve çatal,bıçak kullanabilirsiniz.

Hatta biraz daha ileri gidip çevredeki firmalarla konuşup sabahları personele kahvaltı servisleri alabilir ve yanınıza alacağınız bir yakınınızla bu dağıtımı yapabilirsiniz.

Bu işi bu şekilde başlayıp daha sonra ilerleyip belkide bir cafe, kahvaltı evi vs. açabilirsiniz.

 

www.orjinalisfikirleri.com

Melissa KARABULUT

 
Toplam blog
: 15
: 3058
Kayıt tarihi
: 10.09.12
 
 

Merhaba ben üniversite mezunu 1 çocuk annesi bir bayanım. Oğlumdan dolayı mesleğime ara vermek du..