Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Sevgi fukaraları

Sevgi fukaraları
 

İnsanın yüreğindeki en ufacık sevgi ve insaniyet duygularına kadar kaybettiren, insanlar var şu hayatta. İnsanlıktan nasibini almamış sevgi fukaraları. İnsan kelimesinin hiçbir şekilde yakışmadığı, insan kılığındaki yaratıklar hepsi.

Sevgi nedir? İnsanlık nedir? Bu duyguların hiçbirini bilmeyen varlıklar. Sadece kendilerini düşünüp, diğer insanlarında bir insan olduğunu anlamayacak kadar küçük kafalı insanlar var. Bu varlıklar o kadar çok ki hayatta. Yalnızca sinir sistemimizi bozmak için kurulmuş robot gibiler. Size esirleriymiş gibi davranacak kadar, krallık oynamayı seven yaratıklar.

Herşey bencillik üzerine kuruludur onlar için. Siz acı çekmez, kırılmazsınız. Gurur yada sabır gibi meziyetler taşımazsınız. Siz taşsınız, hissetmezsiniz. Herşey sadece onlar için vardır. Hatta siz bile onlar için yaratılmışsınızdır.

Hey, sevgi fukarası zavallılar! Kendinize gelin! Hayat sadece sizin yaşadığınız kadar basit değil. Sınırları çok daha geniş. O dünyada bizde varız. Kocaman yüreğimizle, meydan okuyoruz işte size. Hepinize.

Biz o kocaman yüreğimizle seviyoruz, karşılık bile beklemeden. Gurur taşıyoruz sevgimizi yüceltecek kadar, kırılıyoruz sevdiklerimizi önemsediğimiz kadar. Sizin gözleriniz bunu göremeyecek kadar kör olmuş.

İnsan bir bakıştan bile etkilenip, birini sevebiliyor, ama küçük bir sözcükte nefret duygusunu aşılayabiliyor kalplere. İnsan sevgisinin ne olduğunu bilmeyen, sevgiyi sadece bir sözcük olarak gören siz zavallılar.

Sizin inadınıza sevmeye devam edecek; yüreği sevgi dolu insanlar. Siz bencilliklerinize devam ettikçe, onların sevgisi dahada artacak. Birgün kaybedecek bencillik. Sevgi kazanacak. Hep böyle inanacağım size inat. Sevgi fukarası olan, insanlara inat...

 
Toplam blog
: 71
: 727
Kayıt tarihi
: 14.07.07
 
 

Almanya doğumluyum. Kocaeli'de oturuyorum. Üç yaşında bir oğlum var. Anadolu Üniversitesi Kamu Yönet..