Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sevgili 16 Yaşındaki Halim

Bir sosyal paylaşım sitesinde, neredeyse beş dakikada bir paylaşılan bir video..Sevgili 16 yaşımızdaki halimize seslenen bu video, bir kanser türünden, bunun erken yaşlarda teşhisinden bahsediyor ve "güneşe çok maruz kalmayın, solaryuma gitmeyin" diye de ekliyor. Etkilendim, oturup düşündüm acaba ben 16 yaşındaki halime ne derdim.. Şimdi senin için yazıyorum "Sevgili 16 yaşındaki halim" : 

Sevgili 16 yaşındaki halim, ben bunları yazarken sen o kadar uzakta olacaksın ki, okudukça anlamsız gelecek sana her şey. Muhtemelen bana çok kızacaksın, kendi doğruların var çünkü senin, kendi hayallerin.. Kısıtlanmak hoşuna gitmeyecek belki, ya da gerçekleri duymak, olacaklardan haberdar olmak canını acıtacak. 

Sevgili 16 yaşındaki halim, şunu itiraf etmeliyim ki sen hangi kanser türü için ne kadar önlem alırsan al, çok da işe yaramayacak. Öyle bir zamandayız ki sevgili 16 yaşındaki halim, yediğimiz içtiğimiz her şey de kıyısından köşesinden kanserojen maddeler var, genetik yapısıyla oynanmış sebzeler meyveler tüketiyoruz biliyor musun? Kıyafetlerimizde kansere sebep olan boyalar kullanılıyor, üstelik bunun farkında bile değiliz çoğumuz.. 

Sevgili 16 yaşındaki halim, bu teknoloji iyi, güzel, hoş görünüyor oradan bakınca değil mi ? Ama biliyor musun, etrafımızda radyasyon yayan milyonlarca alet var ; senin zamanındaki o , antenli koca telefonlar, her evde olmayan cep yakan ve o çok özendiğin bilgisayarlar şimdi o kadar gelişti ki inanır mısın beyin hücresi öldürür hale geldiler, kanser yapanları bile var. Henüz doğmamış çocuğun, saatlerdir bilgisayar başında, gözleri kan çanağına döndü ve epilepsi başlangıcı olabileceğinden söz ediyor doktorlar.. 

Sevgili 16 yaşındaki halim, bu aralar Somali'de çok büyük bir kıtlık var, açlıktan ağlıyorlar, kimileri hayata gözlerini yumuyor. Gazze'de öldürülen bebekler, çocuklar var bir hiç uğruna hem de.. Geçtiğimiz 1 ay içerisinde elliye yakın askerimizin şehit olduğunu da saklayamam senden, bizden saklamaya çalışanlar var çünkü, bunları unutturmaya çalışanlar var, "Ramazandan sonra bakarız" diyenler var.. 

Sevgili 16 yaşındaki halim; insanlar o kadar sabırsız, o kadar tahammülsüz ve hoşgörüsüz oldu ki düğün halayında "ayağıma bastın" kavgası çıkar oldu. Bu zamanda yaşan insanlar şiddete o kadar eğilimli ki son 9 yılda 4.410 kadın öldürüldü. Daha dün karısını boş bir arazide "yanlışlıkla" öldürdüğünü söyleyen adamı serbest bıraktılar, ve bugün kocasından 10 yıldır dayak yiyen Gülcan ancak bir televizyon programı aracılığı ile boşanmak istediğini duyurabildi. İnsanların psikopatça birbirlerini öldürdüğü ve onlara seyirci kaldığımız bir zamanda yaşar olduk. 

Anlayacağın Sevgili 16 yaşındaki halim, solaryumu bilmem o senin kararın ama, sen güneşin tadını çıkar, o zamanın da... 

Dip Not : Anneme ve babama selam söyle lütfen, onları çok özledim... 

 
Toplam blog
: 3
: 463
Kayıt tarihi
: 04.09.11
 
 

Sessiz bir ortaöğretim çağından sonra Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı'nı bitirdi..