Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '09

 
Kategori
İlişkiler
 

Sevgili uzaktayken yapılması gerekenler

Sevgili uzaktayken yapılması gerekenler
 

Birinci ve en önemli kural sabırlı olmaktır. Bir ilişkinin en yapıcı mimarı sabırdır. Yıllarca başını aynı yastığa koyan insanların gösterdiği erdemdir.
Ve birinci kuraldan da önemli olan saygıdır. Uzaktayken bile kişiye ve ilişkiye saygılı olmak gerekir.
Birinci kuraldan ayrılmaz kural ise güvendir. Güvenin bittiği yerde ilşki biter.
Ve asla uzaktaki sevgiliye yalan söylemeyin.Bahsedilmemesi gereken bir konu oldugunda (Eger ki konu uzakta olanı üzecekse ) konuyu ya hiç açmayın ya da makul cümlelerle kısa ve öz bahsedin , içinizi acıtan bir nokta var ise ses tonunuza asla nefreti katmadan, ( Ses elektronik ortamda direkt beyne hitap ettiği için, akşam yatağına uzandığında beyin bunu kendi üstüne alabilir.tepki yarata bilir.) anlaşılmayı vurgulayarak kısa cümlelerle ifade edin.
Eger ki konu ikinizi ilgilendiriyor ve geleceğinizle alakalı ise; ona karşı olan hislerinizin değişmediğini o sormasada vurgulayın.
Her konuşmanızda ona duyduğunuz sevgiden bahsedin. Bunu söylemekten asla utanmayın. O bunu sizden daha az, hatta hiç söylemesede.
Bazen telefonlar cekmeye bilir.Ulaşamadığınızda öfkelenmeyin ya da onadan şüphe etmeyin.Sadece merak ettiğinizi iyi olup olmadığını düşündüğünüzü belirtin.
Sürekli kontrol etmeyin. Düşünsenize çok sevdiğiniz ve günendiğinizi söylediğiniz halde kumanda elinizde. Şu ekrana bir bakayım ne yapıyor acaba.
Kısıtlama yapmayın. Beklentilerinizi her zaman belirtin ama asla kıstlamayın. Helede en nefret ettiğim söz 'onu yaparsan seninle konuşmam, bu şekilde yaparsan ayrılırız, bu şekilde giyinirsen bu ilişki biter...' . Sizden öncede, sizinleyken de o böyleydi halbuki, ve siz onu bu şekilde hoş bulup sevmiştiniz.
Arkadaşlarını kıskanmayın.
Sevmediğiniz bir arkadaşıyla görüşmesine engel olmayın. Hoşlanmadığınızı belirtin. Nedenlerini söyleyin. Hatta onunla bir daha karşılaşmak istemediğinizi söyleyin. Asla ya ben ya o demeyin.
Unutmayın fedakarlık gereklidir. Sahip olduğumuz her şey için, hayatta bir defa bile olsa fedakarlık yapmışızdır. Yapılması da gerekir. Fakat kendimizi kaybedecek kadar fedakarlık ise hem bize hem ilişkimize zarar verir. İnce ayarlarla orta noktasını bulmak gerekir.

 

 
Toplam blog
: 18
: 1166
Kayıt tarihi
: 07.10.08
 
 

Hayatımız savaşmakla geçerken, biz herkesle hatta kendimizle bile savaşıyoruz. Herkesle savaşmaya ha..