Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Sevgililer Günü Menüsü 4

Sevgililer Günü Menüsü 4
 

Masanız gibi sevginize de özen gösterin


Sevgililer Günü heyecanı sardı herkesi! Sevgi illaki de paha biçilmez hediyeler almak değil bence. Sevgi emek demek, sevgi paylaşım demek, özgürlük özgüven demek, eğri otursan bile doğru konuşabilmek demek. Minicik miniminnacık emek bile mutlaka size pozitif olarak dönecektir. Emek vermeyi bilmek gerek! Umarım hepiniz bu mükemmel duyguyu yaşarsınız. Dileklerimle Sevgililer Gününüz Kutlu Olsun! Kadına uygulanan şiddeti protesto etmeye de davet ediyorum sizi! Haydi hep beraber dans edelim. İlla ki bulunduğunuz yerde bir gösteriye katılmanız gerekmiyor. Saat 14:30 da bırakın işi-gücü ve DANS EDİN! Şimdi haydi mutfağa! Sevgililer Günü menümüzü hazırlayalım!

Kremalı Mantar Çorbası

Malzemeler:

300 gr mantar

1 adet orta boy soğan

100 ml krema (yarım paket)

yarım çay bardağı sıvıyağ

6 su bardağı su

3 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı sıvıyağ

tuz

karabiber

Yapılışı:

Mantarları yıkayıp tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Soğanları elinizden geldiğince küçük yemeklik doğrayın(sıçan dişi). Tencereye sıvıyağı ve soğanları alarak soğanlar hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlara mantarları ekleyerek mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Mantarlara 6 su bardağı suyu ekleyerek orta ateşte kaynatın. Teflon bir tavada 3 yemek kaşığı sıvıyağı hafifçe ısıtın, üzerine 3 yemek kaşığı unu ekleyerek kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Hazırladığınız un karışımına kaynayan çorba suyundan 2 kepçe ekleyin ve iyice çırpın. Çırptığınız karışımı çorbaya ekleyin. Çorba tekrar kaynamaya başlayınca altını kısın ve 2-3 dakika pişirin. Son olarak kremayı ekleyerek çorbayı iyice karıştırın. Kısık ateşte 2- 3 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve sıcak servis yapın

Fırında Karides Şiş

Malzemeler:

8 adet karides (aslında miktar size kalmış, ben 2 şişe 4’erli dizdim.)

1 küçük soğanın yarısı

1 adet sarımsak

8-10 yaprak maydanoz

1 adet limon

tuz, karabiber

Sosu için:

5-6 yemek kaşığı diyet yoğurt

1 çay kaşığı hardal

isteğe göre kapari

Yapılışı:

Karideslerin (hazır karides de kullanabilirsiniz veya ayıkladıktan sonra) şişlere geçirin. Soğanı, sarımsağı ve maydanozu ince ince kıyıp karıştırın. Limonun yarısından 4 ince parça kesin. Karidesleri pişireceğiniz fırın kabına kısa aralıklar yerleştirin. Şişe dizdiğiniz karidesleri limonların üzerine yerleştirin. Üzerine doğradığınız sarımsak, soğan ve maydanozu serpiştirin. Limon sıkıp tuz ve biber serpin. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. (Zevkinize göre daha uzun ya da kısa pişirebilirsiniz.) Sos malzemelerini iyice çırpın, karidesleri sosla birlikte servis yapın.

Marinara Soslu Spagetti

Malzemeler:

Marinara Sos:

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 orta boy soğan

2 diş sarımsak

3 adet domates

1 yemek kaşığı domates salçası

1 adet tatlı yeşilbiber

½ çay kaşığı tuz

½ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

Makarna için:

1 paket spagetti makarna

1 tatlı kaşığı tuz

1,5 litre kaynar su

Üzeri için:

Parmesan peyniri rendesi (dileyen kaşar peyniri de kullanabilir)

1 yemek kaşığı doğranmış taze fesleğen (isteğe göre)

Yapılışı:

Domateslerin kabuklarını soyun, rendeleyin ya da blenderda püre haline getirin. Soğanı ve sarımsakları ince ince yemeklik doğrayın. Biberin çekirdeklerini çıkartıp küp küp doğrayın. Zeytinyağını sos tenceresine alın. Soğanı, biberi ve sarımsakları ekleyerek orta ateşte soğanlar hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun.Salçayı, domates püresini, tuz ve karabiberi tencereye ilave edin. Sos koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Makarnayı 1,5 litre suda tuzunu ekleyerek 8 dakika kadar haşlayın. Haşlanan makarnayı süzüp hazırladığınız sos tenceresine aktarın ve karıştırın. Parmesan peyniri ile servis yapın.

Hellim Peynirli Salata

Malzemeler:

1 adet küçük boy göbek marul
2 orta boy domates
1 küçük konserve soyafilizi
1 paket hellim peyniri
1/2 fincan zeytinyağı
yarım konserve mısır
kekik
isteğe göre Akdeniz yeşillikleri
ceviz

Sosu için:

1 limonun suyu
1 fincanı sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı sirke
1 kaşık mayonez (kiloya dikkat edenler yoğurt kullanabilir)
Tuz

Yapılışı:

Marulu, domatesleri ve diğer tüm salata malzemesini yıkayıp doğrayın. Hellim peyniri hariç tüm malzemeyi karıştırın. Hellim peynirlerini şeritler halinde kesip ızgarada pişirin.
Yeşillik karışımını servis yapacağınız salata tabağına alın, sosu hazırlamak için zeytinyağı, limon suyu, sirke, mayonez ve tuzu karıştırın ve salatanın üzerine gezdirin. Kızarmış hellim peynirlerini salatanın üzerine dizin ve servis yapın.

Banana Dream

Malzemeler

Muz

Üzüm

Çilek

Ceviz

Krem Şanti

Karamelli Dondurma

Çikolatalı Dondurma

Kaymaklı Dondurma

Çilek Sos

Yapılışı

Dilimlediğiniz muz parçalarını tabağa dizin.Üzerine bir top karamelli dondurma. Bir top çikolatalı ve bir top da kaymaklı dondurma koyun. Üzüm, ceviz, krem şanti ve çilek sos ile süsleyin.

Ellerinize sağlık, afiyet olsun!

Artık her şey hazır ve Sevgililer günü menünüzü servis yapmaya hazırlanın. Önce Sevgililer Günü Sofranızı dilediğinizce süsleyin ve tabi kendinizi de!

Hayatta her gününüz özel olsun dileği ile…

www.medyabey.com

http://blogcu.com/eceer

https://twitter.com/eceer6



 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..