Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sevginin Bittiği Yer

Sevginin Bittiği Yer
 

Sevgi ne kadar güzel, temiz ve saf bir duygudur. Maddi değerler sevginin yerini almaya başladığında ise acı olaylar yaşanılmaya başlanır.Üstün olma hırsı ruhları esir aldıkça, başkalarının acılarına, ümitsizliklerine karşı duyarsız kalır, her şeyin en güzeline sahip olmayı isteriz. Kısaca hırs ve kazanma tutkusu içimizdeki sevgiyi yok ederek ortaya bir canavar çıkarır. Bireysel ve toplumsal açıdan üstün ve güçlü olma hırsı sevgi gibi güzel duyguların yerini almaya başladığında insanlığa sığmayacak şeyler yaşanılmaya,başta yakın çevremizdekiler olmak üzere herkesle ve her şeyle savaşmaya başlarız.

Parayla kendimize pahalı oyuncaklar alır ve bunları başkalarına satmaya başlarız. Bu oyuncaklar kimi zaman silah,kimi zaman ise uyuşturucu ve benzerleri olabilir. Sonuçta bu oyuncakların hepsi kazanma ve üstünlük kurma isteğinin değişik sembolleridir.

Kalbimiz buz tuttuğunda ortaya çıkan canavarın görünümü kimi zaman Savaş Tanrısı olabilir. Önemli olan başkalarının yaşamı değil kendi yaşamımız ve saltanatımızdır. Hiç bilmediğimiz yerlerde silah, uyuşturucu ya da bu tip nedenlerden dolayı ölen kişiler, sevgisizlik denizinde yüzenler için küçük ve gereksiz ayrıntılar olmaktan öteye gidemez.

İnsanı insan yapan en güzel duygu olan sevgi yaşanılan olumsuzluklara dayanamayıp gitti. Sevginin yerini ise nefret ve nefretin en bariz resmi olan ölüm ve savaş aldı.

Oysa ki sevgi, başkalarına yaşam hakkı vermek,paylaşmak,karşılık beklemeden vermek, olduğu gibi kabullenmek,insan olmak,özgür bırakmaktır.

Duygu ve düşüncelerimize sevgi hakim olduğunda yaşamımızda barış'a, olmadığında ise savaş’a yer açarız.

Şu anda sevginin bittiği bir dünyada yaşamaktayız..

var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www."); document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E")); try { var pageTracker = _gat._getTracker("UA-7006964-1"); pageTracker._trackPageview(); } catch(err) {}

 
Toplam blog
: 226
: 1337
Kayıt tarihi
: 26.01.07
 
 

1960 İstanbul doğumluyum. Kitap okumayı, yazı yazmayı, resim yapmayı ve yabancı dil'den Türkçe'ye..