Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '18

 
Kategori
İlişkiler
 

Sevginin Gücünü Hissetmek

Sevginin Gücünü Hissetmek
 

Aşksız yaşayabilirsiniz ama sevgi tüm insanlar için ruhun oksijenidir ve sevmek hayattaki en büyük güzelliktir. İnsan önce kendimizi sevmekle başlamalıdır ve sonra insanları, hayvanları ve canlı-cansız her şeyi sevgi ile kucaklamalıdır. Sevgi yaradılışın özüdür. Kaynaklar uzun uzun sevgiden ve sevmekten bahseder. Sevgiyi bu denli önemli kılan nokta, sevginin yaratılışın temeli olmasıdır. Yaratıcı, tüm kainatı yaratırken saf sevgiyle istemiş ve “ol” demesi ile kainat var olmuştur. Sevginin gücü…

Sevginin Gücü

Gerçek sevgiye insan önce kendi ile başlamalı…
Tasavvuf dahil olmak üzere pek çok ruhani ekol, bu saf sevginin yaratımıyla meydana geldiğimizi ve bu yüzden Yaratıcıya ancak saf sevgi ve sevginin yansıması olan ilahi şefkat duygusu ile ulaşabileceğimizi bize söyler. Tasavvuf erleri, ancak ilahi aşk ile O’na ulaşacağından bahsederken, bazı Budist ekoller ise en üst aydınlanma için ilahi şefkatin ve sevginin şart olduğundan bahseder. Her şeyin özünün sevgi olduğu açıktır.

Eğer aydınlanma yoluna gidilmek isteniyorsa yaratılmış her şeyi sevmek çok büyük önem arz eder. Bu önce kendimizi sevmekle başlamalıdır ve sonra insanları, hayvanları ve canlı-cansız her şeyi sevmek ile devam etmelidir.

Sevmek, kendimizin dışında başka insanları da kalbimizde taşıyabilme, kendimiz dışında başka insanları da sevebilme kapasitemiz ve yeteneğimizdir. Sevdikçe büyürüz. Sevdikçe ruhumuz genişler.

Bir öznenin, bizim için diğerlerinden daha önemli olması “sevgi” anlamına gelir. Gerçek sevgi sürekliliği, istikrarı ve bağlılığı içerir. Yapıcı bir ilişkide ve evlilikte, taraflar canları istese de istemese de, düzenli ve rutin bir biçimde, birbirleriyle ve ilişkileriyle ilgilenmek zorundadır. Çünkü sevginin beslendiği kaynak eylemlerimizdir.

İnsanlar sevmeyi en önce anne ve babaları tarafından öğrenirler. Değerli olduğumuza dair ilk işaret buradan gelir her zaman. Ve değerli olma hissi, sağlıklı bir ruh hali için en temel şarttır. Sevginin bize kattığı en büyük nimet, sevgi bize “değerli olduğumuzu” hissettirir.

Gerçekten bir başkası tarafından sevildiğini bilen, söylediklerinin dinlenildiğini gören, dün olduğu gibi bugün, bugün olduğu gibi yarın da sevileceği konusunda şüphesi olmayan bir insan, elbette kişiliğinde değerli olduğuna dair daha güçlü bir inanç geliştirecektir.

Gerçek sevgi bizi altüst eden, dağıtan bir kasırga değildir. Hoyrat ve hunhar değildir. Sevginin doğasında yıkmak yoktur. Gerçek sevgi, kalbimizde bulduğumuz ve insanın düşünerek vardığı, sağlıklı bir bağlılık oluşturan , kişiyi sorumluluk almaya yönelten bir karardır, bir yoldur.

Gerçek sevgi bir keşfetmedir. Her keşifte ruhunuzun sandıklarındaki başka başka hazinelere ulaşmaktır. Gerçek sevgi insanı taçlandırır. Cesaretlendirir. Güçlendirir. Gerçek sevgide güven vardır. Ayrılık anksiyetesi olmayan sevgi gerçek sevgidir. Eşlerin birbirini incitmekten çekindiği sevgi gerçek sevgidir. Ruh ikliminiz kış olduğunda, mevsimi bahara erdiren sevgi gerçektir. Gerçek sevgide rekabet yoktur, savaş yoktur, sizinle yarışmaz, benliğinizi hedef almaz, sizi değersiz kılmaya asla çalışmaz. Gerçek sevgi, kusursuz değildir. Kusursuzluk zaten insana özgü bir kavram değildir. Gerçek sevgi, tüm kusurlara rağmen karşılıklı kusurları örtmek, büyütmemek ve çözüm üretmek üzerine kuruludur.

Aşksız yaşayabilirsiniz ama sevgi tüm insanlar için ruhun oksijenidir ve sevmek hayattaki en büyük eylemdir.

Sevgiyle kalın.

 
Toplam blog
: 30
: 735
Kayıt tarihi
: 03.02.18
 
 

Saygı-Sevgi ile Toplum değerlerine, sağlıklı yaşama, çevreye, doğaya ve tarihi değerlerimize sahi..