Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Sevgisiz evlilik bitmeli

Sevgisiz evlilik bitmeli
 

Evlilik sevgisiz yürümez mi? Neden durmadan karşılıklı sevgi istenip durur. Acaba hala beni seviyor mu? Halbuki daha dün söyledi seni çok sevdiğini. Neden durmadan dilenip dururuz? Sevgi insana ne katıyor da böyle yalvarıyoruz adeta. Acaba terk edilmekten mi korkuyoruz, yoksa tek taraflı sevip hayal kırıklığı yaşamaktan mı? Yoksa kendimize güven mi geliyor sevilince? Neden neden?

Telefon ettim telefonu kapalıydı. Mesaj çektim cevap vermedi. Msn de açık değil. Ne oldu bu kıza? Yanlış bir şey mi söyledim? Küstü mü acaba? Yoksa bıktı mı benden? Hay Allah durduk yere bir sıkıntı ki yer gök inler. Yoktur bir şey eminim ama gene de aramalıydı. Kapris mi yapıyor yoksa? İyi ama neden?

Evlilik sevgisiz yürümez mi? Ne bekleriz evlilikten? Daha hukuk litaratüründe evlilik müessesesinin tanımı bile yapılmamıştır. Evlilik nedir? Bir ortaklık mıdır? Bir şirket midir?

Bir miras kurumu mudur? Yoksa neslin sağlıklı devamı için bir sistem midir? Nedir evlilik?

Neden sevgi istenip durur. Evlendikten sonra mı sevgi oluşur? Yoksa sevgiden sonra mı evlenilir? Sevgi bitince evlilik bitmeli midir? Yoksa alıştık artık devam etsin gitsin mi denmelidir? İki insan birbirini sevip el ele tutuşunca neden belediye memuru imza ister?

Sevilince merkez olduğunu anlarsın. Birisinin, çok uzakta da olsa birisinin merkezi sensindir. O senden başka kimseyi düşünmez. Senden başka kimseyi görmez. Aklında hep sen varsındır. Kalbi senin için atıyordur. Seninki de onun için atıyordur. O da senin merkezindir. Bütün dünya silinmiş ikiniz kalmışsınızdır. Beklersin durmadan bir sözcük … bir kelime…seni rahatlatacak bir işaret...

Evlilik sevgisiz yürümez. Yürümemeli. Ne yapmalı ne etmeli bu sevgiyi yitirmemeli. İkiniz birbirinizin merkezi olmalısınız. Çocuk bile buna engel olmamalı. Bu dünyanın en güzel duygusunu yitirip birbirinizi aşağılamamalısınız.

Eğer her ne oldu ise oldu artık heyecan bitti ise... öperken yüreğin titremiyorsa…gelmediği zaman gözlerin pencerede kalmıyorsa, aramadığı zaman kulağın telefonda değilse, artık sevgi kalmadıysa, uzatmadan ilişkiyi bitirmeli, herkes yoluna gitmeli. Hiç değilse geçmiş yıllarda yaşadığın güzel anılar gülümseyerek anılsın.

Evlilik sevgisiz yürümez. Yürütmeye de uğraşmamalı. Sevginin kıymetini bilmeli.

 
Toplam blog
: 115
: 1244
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

Tek düşüncem yaşadığım dünyayı nasıl yorumladığımı başkalarının bilmesidir. Aslında yorumun özünde t..