Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Sevgiyi yürekten yaşayanlardan mısınız?

Sevgiyi yürekten yaşayanlardan mısınız?
 

Sevgiyi dilden gönüle indirmemiş olarak yaşayanlarla, sevgiyi gönlüne indirmiş kişiler hayatta her zaman farklı bakış açıları ile yaşamaktadırlar.

Sevgiyi yaşamak,sevginin gerçek gücücnü ilişkilerimizde karşımızdaki kişiye yansıttığımızda yaşanan lişki sağlam temellere dayanan, karşısındaki kişiye gerçek sevgiyle örülen bir ilişki yaşanır.Günümüzde sadece sevgiyi dilimizde yaşamak,hep yüzeysel ve salt çıkar ilişkilerinin yaşanmasına neden olur,bu tür ilişkilerde kısa sürede ya biter, yada hüsranla sonuçlanır.Sevgi salt temiz ve yürekten yaşandığında insanın ilşkilerinde mutluluğu yakalamasını sağlar.Bu yüzyıllardır böyledir.

Geçmişte bir ermişe sormuşlar”Sevginin sadece sözünü edenlerle, onu yaşayanlar arasında ne fark vardır”demişler.Ermiş” bakın göstereyim” diyerek, önce sevgiyi dilinden gönlüne indirmemiş olanları çağırarak bir sofra hazırlamış, hepsi oturmuşlar yerlerine derken tabaklar içersinde nefis çorbalar gelmiş ve arkasından da “derviş kaşıkları” denilen bir metre boyundaki kaşıklar.Ermiş sofradakilere”bu kaşıkları ucundan tutup, yiyeceksiniz” diye şart koşmuş. “peki” deyip çorbalarını içmeye teşebbüs etmişler. Kaşıklar uzun geldiğinden bir türlü dökmeden, etrafa saçmadan ağızlarına götürememişler ve aç kalkmışlar sofradan.

Bunun üzerine ermiş daha sonra “sevgiyi gerçekten bilenleri yemeğe çağıralım” demiş.Bu kez sofraya oturanlar uzun boylı kaşıkları çorbaya daldırıp karşısındaki uzatarak içirmiş.Böylece herbiri diğerini doyurmuş ve şükrederek sofradan kalkmışlar.

Kıssadan hisse, anaşılıyor ki sevgiyi yüreğinden hissedenler, paylaşmayı,yardımı,insanlara geçekten karşılıksız yürekten sevmeyi bilirler. Karşısındaki kişileri gerçek anlamda severler, hemde ömür boyu.

Sevgiyi dilinde değil ,kalbinden yaşayan insanların çoğalması dileğiyle...sevgisiz kalmayın..........

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..