Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '19

 
Kategori
Eğitim
 

Sevimli Canavarlar

Bundan yaklaşık 20 yıl önce "Sevimli Canavarlar" adı ile vizyonda bir animasyon filmi izlemiştim. Esasında bu filmin orjinal başlığı Canavarlar Şirketi'ydi ve bunlar aslında pek de sevimli değildi. Sevimli olanlar gözleri ışıldayan minik çocuklardı, canavarlar ise çocukların korkusuyla beslenen bir şirketin çalışanlarıydı. Filmi izlemeyenler varsa mutlaka görmelerini tavsiye ederim zira hem konusu hem de karakter ve tasarımı ile muhteşem bir şovdu.

Bu muhteşem şovu bana tekrar hatırlatan ve filmi yeniden izlememe vesile olan kaynak "The Monster Project" adlı ekip çalışması. Bu çalışmada, çocukların hayal güçlerini kullanma potansiyelleri destekleniyor ve yaratıcılıklarını keşfetmeleri sağlanıyor. Nasıl mı? Öncelik elbette öğrencilerin yaptığı iki boyutlu çizimlerde ancak daha sonra bu çizimler profesyonel sanatçılar tarafından değerlendirilerek iki ya da üç boyutlu tasarımlara dönüştürülüyor. Ve ortaya birbirinden ilginç sunumlar çıkıyor. Müthiş bir ilham kaynağı ve şahane bir ortaklık..

Dördüncü yılını kutlayan projeye isteyen öğrencilerin Instagram kanalıyla katılımları mümkün. Dilerseniz bu projeye dahil olabilir arzu ederseniz kendi okulunuzda bir ekip kurarak ilham kaynağı oluşturabilirsiniz. Böylece sanat adına güzel bir adım atarak, çocukların yeteneğini belki de kariyere dönüştürme imkanı bulabilirsiniz.

Proje detayları ve galeri için https://themonsterproject.org/monstergalleryun/

 
Toplam blog
: 57
: 176
Kayıt tarihi
: 25.09.18
 
 

2016 yılında bir devlet anaokulunda "Shared Melodies", (Paylaşılan Melodiler) adıyla bir eTwinnin..