Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '19

 
Kategori
Eğitim
 

Yarıyıl Tatili Geliyor

Merhaba Sevgili Okur;
Eveeet geldik koskoca bir dönemin sonuna. Cuma günü karneler dağıtılacak ve iki haftalık yarıyıl tatili başlayacak. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki karne notları hiçbir zaman çocuğunuzun tam performansını göstermez. Bu sebeple aldığı notları dönem içinde yaşadığı her türlü yaşantıyı göz önünde bulundurarak, geçirdiği hastalıklarıyla, kaygılarıyla ve evdeki çabasıyla değerlendirmek gerekiyor. Eğer ki düşük notları varsa, çaba harcamasına rağmen başarı elde edemiyorsa ya da ders çalışacak motivasyonu kendisinde bulamıyorsa tüm bu sorunların neden kaynaklandığını bilmek çözüm için önemlidir. Karne notları sebebiyle çocuğunuza kızmak, onu cezalandırmak ise çocuğunuzla iletişiminize zarar vermekten başka hiçbir işe yaramayacaktır. 
 
Yarıyıl Tatilini Nasıl Değerlendirelim?
Türk Dil Kurumu tatilin anlamı için diyor ki 'Eğlenmek, dinlenmek amacıyla çalışmadan geçirilen süre'. Yani bir dönem boyunca uzun saatler okulda kalan, sınavlara hazırlanan, yoğun bir dönem geçiren çocuklarınızın şimdi dinlenme ve eğlenme zamanı. Ancak bu iki haftalık tatil dönemini sınırsız özgürlük olarak da görmemek gerekiyor. Bu dönemde bozulacak uyku düzeninin ve yoğun teknoloji kullanımının göz açıp kapayıncaya kadar bitecek tatil döneminin sonunda çocuğunuzun okula uyumunu zorlaştıracağını unutmamalısınız. Bu sebeple uyku saatlerini aşırıya kaçmadan esnetebilir ve teknoloji kullanımı ile ilgili çocuğunuzla ortak kurallar koyabilirsiniz. 
 
Bu tatil dönemini verimli hale getirmek için çocuğunuzla kitapçıları gezebilir, okumak istediği kitapları edinerek zamanını kitap okuyarak değerlendirmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca imkanınız dahilinde akraba ziyaretleri yapabilir, yeni yerler görmesini sağlayabilir, doğa yürüyüşleri yapabilir, ailece izleyebileceğiniz bir sinema filmine ya da tiyatro oyununa gidebilirsiniz. Edineceği her yeni yaşantı çocuğunuzun hem bilişsel hem de duygusal gelişimine katkı sağlayacaktır. 
 
Kritik soruya gelecek olursak ‘Hiç mi ders çalışmayacak bu çocuklar?’ Eğer birinci dönemden kalan eksikleri varsa onları tamamlamak adına yapacağı küçük çalışmalar çocuğunuzun ikinci döneme hazır olarak gelmesine ve okuldan tamamen kopmamasına yardımcı olacaktır. 
 
Tüm çocuklarımıza iyi tatiller...
 
Sevgiyle Kalın...
 
 
Toplam blog
: 36
: 296
Kayıt tarihi
: 10.10.18
 
 

Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü mezunuyum. 2014 yılınd..