Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '16

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Sevmek mi Önemli, Sevilmek mi?

"Seni seviyorum" diyebilmek mi, yoksa bu cümleyi duyabilmek mi önemli senin için? Muhtemelen ikisi de diye cevap vereceksin :) ama öncelik hangisinde, birini feda etmek durumunda kalsan hangisini feda ederdin, sevmeyi mi sevilmeyi mi?

Bu sorunun cevabını vermek kimileri için çok zor, kimileri için kolay olabilir. Zaten bu sorunun tek bir doğru cevabı da yok. Herkesin farkındalık seviyesi neredeyse ona göre cevap verecek ve o cevap da onun için doğru cevap olacak :)

Mevlana sevgi aşamalarını anlatırken sevgiyi dört basamağa koymuş, her bir basamakta sevgi algısı değişiyor. Hamlıktan pişmeye, yanmaya gitmek gibi.

Birinci seviyede sevilmek için seversin.

İkinci seviyede seversin ama sevilmeyi de beklersin.

Üçüncü seviyede seversin, ama sevdiğin de bilinsin, takdir görsün istersin, sevilmesen de olur.

Dördüncü seviyede seversin gerisi boştur, sadece seversin, sevgi olma haine geçersin sadece J

Bizlerde farkındalık seviyemiz yükseldikçe bu evrelerden geçiyor olacağız. Her insan kendiyle samimi bir şekilde konuşursa şu an hangi sevgi basamağında olduğunu anlar. Ve artık o basamakta kalmak istemiyorsa kendi üzerinde biraz daha çalışabilir. Tabii ki sevmekle birlikte sevilmek de çok güzel; ama içimizdeki sevgi sevilerek çoğalmıyor ya da sevildiğimiz için hayatımıza mutluluk akmıyor… Ama sevdikçe sevenimiz de artıyor, mutluluğumuz, huzurumuz  da. Çünkü kendinden kendine sevmek Tanrısaldan beslenmektir.

Bütün danışanlarımla hayatlarının en önemli değerlerini gözden geçirmeleri ve yeniden yeni farkındalık seviyeleriyle yapılandırmaları için " değerler" çalışması yaparım. Özellikle sevgiyi seçen danışanlarımla da yeni sevgi yolculuğuna çıkarız. Bize küçükken öğretilen sevgi anlayışından çok daha büyük, geniş bir alana yayılan "yeni baştan sevmeyi öğrenmek" yoluna gireriz.  Eğer sizin için de sevgi hayatınızın en önemli beş değerinden biri arasındaysa, kendinize şu soruyu sorarak başlayabilirsiniz: "SEVGİ tam olarak ne demek?" ve "sevgi benim için bu kadar önemliyse ben bütün gün ne kadar sevgi doluyum?". Bu arada farkındayım bir dedim iki soru verdim :)

Evet güzel insan cevaplar sende, şifa sende :)  SEVGİ dolu bir haftan olsun... :)

Yeni açılan instagram hesabı takip etmek isterseniz @ arzu.biyiklioglu adresinde her gün sizleri bekliyor olacağım J

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu 

www.arzubiyiklioglu.com

 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..