Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '21

 
Kategori
Müzik
 

Sevmek Yüzünden

Simge, uzun bir süredir ortalarda yoktu.. Zorlu geçen pandemi dönemini fırsata çevirerek İTÜ Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü'ne geri döndü ve şu sıralar mezun olmak için bitirme tezini tamamlama aşamasındaymış. Gizli gizli yeni şarkılar hazırladığını duydum ve sosyal medyasından yeni bir şarkı müjdesi vermişti..
 
Asıl çıkışı 2011'e dayansa da; şanssızlıklar peşini bırakmasa da pes etmedi ve 2014'ten beri aktif bir şekilde kariyerini sürdürüyor. 
'Sevmek Yüzünden'in künyesinde; sözleri minik serçemiz Sezen Aksu'ya, müzikte Simge, Ersay Üner ve Ozan Bayraşa'ya, düzenlemede ise Genco Arı imzası görüyoruz..
 
Bu ekibi aslında 'Yankı'dan beri aşinayız ve bu şarkıda 4 yıl önce yazılmış, bestelenmiş, kasada bekletilmiş.. 'Yankı'da hem Simge'ye hem de popüler müziğe bir ışık olmuş muazzam bir şarkı.. Gerçekten 2010'lu yılların son çeyreğinde atılmış en iyi goldü.. En yenisiyle 'Yankı'nın yolundan gittiği apaçık belli.. Bu onu olumsuz etkiler mi, hayır zaten Simge'ye de bu tarz şarkıları yakıştırıyorum ve bu çizgiden yürümeyi taraftarıyım..
 
'Sevmek Yüzünden'le; hem hacimli vokalini bizlere hatırlatmış hem de misler gibi bir radyo hit'i kazandırarak cansuyu olmuş.. İlk başta 'acaba mı' diye kafanızda kurgulasanız da dinledikçe demleşip güzelleşen sıcacık bir Simge şarkısı.. Seçkin Süngüç yönetmenliğinde çekilen video klibi ise daha doğal, sade duyguyu da karşı tarafa olması gerektiği gibi yansıtmış.. 
 
Bu arada ard arda üç yeni şarkıların geleceği müjdesini de vermek isterim.. Aynı zamanda okulundaki hocalarıyla beraber bir Türk Sanat Müziği albümü yapma hayali varmış.. 
Simge, pop arenasında beni çok heyecanlandıran bir kadın vokal. Bundan sonraki hamlelerini acayip merak ediyorum. Bize 'sezonluk' değil, 'ömürlük' şarkılar yaptığını bize yeniden gösteriyor.
 
 
 
Oğuzhan Koç'tan sürpriz şarkı
 
'Hepsi Geçiyor'un rüzgarı henüz dinmemişken yeni bir şarkıyla daha çıkageldi. Çağrı Telkıvıran işbirlikli yeni çalışması 'Bence de Zor' ile bu sefer melodisiyle pozitif bir ışık saçıyor. Tatlı mı tatlı çocuklarla çekilmiş Mali Ergin yönetmenliğinde sıcak ve eğlenceli bir klip olmuş. Oğuzhan Koç'un kendisinin rol almadığı bir kliple yoluna devam etmesi çokta göze batmıyor fikrimce.. Hemen hit olacağını bekleyemeyiz ama bir kaç ay içerisinde listelerde kendine yer bulabilir..
 
 
Yeni neler geliyor?
 
- Gülçin Ergül, dokuz şarkılık ilk global albümü 'Invitation' yayınlandı.
- Derya Uluğ, Emrah Karakuyu, Asil Gök ve Ozan Bayraşa destekli yeni teklisi 'Kanunlar Gibi' 30 Nisan'da..
- Murat Dalkılıç'un yeni şarkısı hazır.. 'Nefes' 30 Nisan'da..
- Zeynep Bastık ilk stüdyo albümü 'Zeynodisco'dan ikinci tekli 30 Nisan'da..
 
 
Radarımda olanlar
 
Simge - Sevmek Yüzünden
Ebru Yaşar - Ellerin Elime
Ebru Yaşar - Gel de Sevme
Ziynet Sali - Uyutmaz Bu Gece
Doğuş Çabakçor & Furkan Başıaçık - Yalnızsın
Ezhel - Sakatat
Buray - Saman Alevi
Bengü - Kapıda Yalnızlık (Akustik)
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..