Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '12

 
Kategori
Sigorta
 

Seyahat Sigortası

Sigorta kavramına toplum olarak soğuk bakıyor olsak da, sigorta sektörü hayatın her alanında karşılaşılabilecek risklere karşı ürünlerini geliştirmeye devam etmekte.

Bunlardan birisi de seyahat sigortası.

İster iş için olsun ister tatil için yapacağımız her türlü seyahati güvence alan seyahat sigortaları, yurtdışına çıkışlarda zorunlu olduğu için mecburen yapılmakla beraber, yurtiçi seyahatlerde böyle bir zorunluluk bulunmadığı için çok nadir olarak yapılan, hatta bilinmeyen poliçelerdir.

Yurtiçi seyahat sigortaları yirmi iki günlük süre içerisinde bulunduğumuz şehirden çıkıp geri dönene kadar geçen seyahat süresi içerisinde karşılaşabileceğimiz sorunlara karşı asistan hizmete vermekte.

Yurtiçi veya yurtdışı olsun seyahat için hazırlanan poliçelerin temel konusunu sağlıkla ilgili konular oluşturmakta.

Seyahat esnasında –kronik rahatsızlıklar, tedavisi devam eden hastalıklar haricinde- ani olarak karşılaşılan rahatsızlıklar, hastalıklar, kaza gibi durumlarda sigortalının rahatsızlığıyla ilgili tedavi olabileceği en yakın hastaneye naklinden, tedavi süresinin beş günü geçmesi durumunda uzaktaki aile bireylerinin refakatçi olarak hastanın bulunduğu şehre seyahat ve dört güne kadar konaklama masraflarının poliçe limitleri dahilinde karşılanmasına, tedavi sonrasında ise ikametgahına gidinceye kadar yapılan masrafların karşılanmasına kadar teminat verilmekte.

İstenmeyen bir durum olmakla birlikte sigortalının vefatı durumunda cenaze nakli sigorta kapsamında karşılanmakta. Fakat cenaze töreni defin masrafları gibi masraflar teminat dışı bırakılmakta.

Sağlık dışındaki teminatlara gelince.

Yangın, hırsızlık gibi elimizde olmayan sebeplerle karşılaştığımız ve tatilimizi daha başlamadan bitiren durumlarda ise polis, itfaiye zaptı gibi resmi tutakla belgelenen durumlarda tatil için yapılan faturalı masraflar sigortalıya ödenmekte.

Bunların haricinde yolculuk esnasında kaybolan valizlerin bulunması durumunda sigortalıya ulaştırılması gibi pek çok konuda teminat verilmekte.

Genel kapsamıyla anlatmaya çalıştığım seyahat sigortalarıyla ilgili olarak sigorta acentelerinden ayrıntılı olarak bilgi alabilirsiniz.

Güzelim tatil planlarının arasına neden hastalık, yangın gibi felaketleri karıştırdın, bize bir şey olmaz diyenlerdenseniz, en azından gideceğiniz otelin “otel sigortası” olup olmadığını öğrenin. Ne de olsa havuz kenarları ıslak ve kaygan.

 

twitter: @faikerdogan

 
Toplam blog
: 17
: 399
Kayıt tarihi
: 04.05.12
 
 

Okur-Yazar Sigortacı www.ekomanset.com editörü www.acikogretimonline.com editörü ..