Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '14

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Seyahatseverler için hayat kurtaran uygulamalar

Seyahatseverler için hayat kurtaran uygulamalar
 

İnternet çağıyla birlikle her şeyi online olarak hallettiğimiz, programladığımız bu günlerde, seyahat ederken akıllı telefonlarımızda olması gereken uygulamalar da işimizi kolaylaştırmıyor değil. Parmaklarınızın ucunda gideceğiniz yerin adresi, hava durumu, bölgeye ait bilgilerin olması, çektiğiniz seyahat fotoğraflarını paylaşmanız tatilinizi daha keyifli kılıyor. Seyahat ederken işinize yarayacak uygulamaları incelemeden yola çıkmayın!

City Maps 2go

Seyahatteyken gideceğiniz adresi bulmak bazen zor olabilir. City Maps 2go uygulamasıyla yüzlerce bölgenin, şehrin, kasabanın ve adanın haritasına ulaşabiliyorsunuz. Bu uygulamayı benzerlerinden ayıran en önemli özellik ise internetiniz olmadığı durumda bile haritalara erişebilir olmanız.

Wikihood

Çağımızın modern ansiklopedisi Wikipedia’da yer alan onaylanmış bilgilerin de yer aldığı Wikihood’da gideceğiniz yerle ilgili birçok detay yer alıyor. Kültürel değerleri, yaşam stilleri, gidilebilecek müze ve galeriler, manzaralar, tarihi şehirler, kafe ve restoranlar, plajlar, gece kulüpleri, alışveriş noktaları, parklar, üniversiteler ve daha fazlasını bu uygulamayla öğrenebilirsiniz.

Wheather Channel

Seyahate çıkmadan önce gideceğiniz yerin hava durumunu öğrenmek, seyahat planınızı yapmanızı fazlasıyla kolaylaştırıyor. Saat saat hava durumu bilgilerini veren, 10 günlük tahminlerle programınızı kolaylaştıran Wheather Channel uygulamasıyla seyahatteki günlerinizi ve saatlerinizi havaya göre ayarlayabilirsiniz. 

Skyscanner

Skyscanner’ın iOS uygulaması bünyesinde birçok havaalanı firmasını barındırıyor. Uçak bileti için gideceğiz yeri ve tarihi seçtikten sonra arama kısmına bastığınızda birçok farklı firmadan fiyat seçeneklerini tek bir çatı alsında görmüş oluyorsunuz. Ayrıca uygulamada fiyatları ucuzdan pahalıya sıralayabileceğiniz, en uygun zamandan aktarma olup olmadığına bakabileceğiniz çeşitli filtreler de yer alıyor. Skyscanner’ın masaüstğ versiyonu da bulunuyor. Bu uygulamaya bakmadan uçak bileti satın almayın.

Yelp

2004 yılında Amerika’da kurulan, 2012 yılında da Türkiye pazarına giren Yelp, en basit anlamıyla lokasyon bazlı mekan uygulaması. Dünyada en kullanılan uygulamalardan biri olan Yelp, gideceğiz yerin yakınlarındaki restoranları, barları, marketleri, diskoları, hatta kuaför ve güzellik salonlarını bile başarılı bir şekilde telefonunuza getiriyor. Yelp’in en büyük artısı ise kullanıcıların oldukça fazla ve tarafsız bir şekilde yorum yapmaları. Bu sayede hangi mekanın iyi hangi mekanın kötü olduğunu hızlı bir şekilde öğrenebiliyoruz. Aylık ortalama 84 milyon ziyaretçisi bulunan Yelp, tatildeki en büyük yardımcılarınızdan olcak.

Wi-Fi Finder

Wi-Fi erişim noktalarını bulmayı sağlayan Wi-Fi Finder, tatilde en çok işinize yarayacak uygulamalar sırasında zirveyi zorluyor. Ücretsiz Wi-Fi erişim noktalarını gösteren bu uygulama sayesinde tatilde internete ihtiyaç duyduğunuz anda en yakınınızda bulunan Wi-Fi noktasını gitmeniz yeterli olacak. Başarılı bir şekilde çalışması, önemli bir ihtiyaç konusunda yardımcı olması ve ücretsiz bir uygulama olması gibi artıları sayesinde Wi-Fi Finder en popüler uygulamalar arasında yerini alıyor.

Seyahat ederken hayatınızı kolaylaştıracak uygulamalar hakkında detaylı bilgi için tıklayın!

 
Toplam blog
: 67
: 2743
Kayıt tarihi
: 15.04.13
 
 

Jabiroo ismi bir tür Güney Amerika leyleğinden esinlenerek bulunmuştur. Jabiroo özel seyahat haya..