Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '15

 
Kategori
Felsefe
 

Şeytan'ı ayırt etmek

İnsan sürekli bir şeyler düşünüyor. İyilik melekleri de insan bir şeyler söylüyor. Şeytan da insana bir şeyler söylüyor.

İnsan bu düşüncelerden en aklına yatanı tercih ediyor ve ona göre davranıyor. Doğal olarak hiç kimse şeytanın önerilerine uymak istemez. Ama şeytan çok akıllı ve insanları kandırmayı çok iyi biliyor. Onun da işi bu. Bu nedenle şeytanın söyledikleri insanlara çok mantıklı gelebiliyor.

Örneğin şeytanın bize söylediği bir arkadaşımız için "O bana şöyle dedi ben de ona şöyle diyeyim. Ona haddini bildireyim. Benimle bir daha uğraşmaması gerektiğini anlasın" şeklindeki bir düşünceye kolaylıkla kanabiliyoruz.

Oysa bu şekilde davrandığımızda karşımızdaki kişi de aynı şekilde davranacak ve aramızda bir husumet doğacak. Zaten şeytanın istediği de budur.

Bir düşüncenin şeytan tarafından söylendiğini ayırt etmeyi sağlamak için en geçerli yol kalbimizi temiz tutmak ve kötülüklerden arındırmaktır. Şeytanı alt etmek için temiz kalpli olmamızı sağlayacak şekilde düşünce sistemimizi geliştirmek gerekli.

Petrolün içine katran damlasa bunu ayırt etmek çok zordur. Ama sütün içine katran damlasa bunu kolaylıkla ayırt edebiliriz.

 
Toplam blog
: 29
: 211
Kayıt tarihi
: 15.11.14
 
 

Mühendislik eğitimi aldım. Felsefe konusuna ilgim var.  ..