Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '09

 
Kategori
Deneme
 

Şeytanca zekâ!

Şeytanca zekâ!
 

İnanılması güç ama becerdiğimiz birçok işler var. Belki de bunlar zorunluluktan ortaya çıkan şeytanca zekâ dedirtecek cinsten şeyler. Düşündüren ve ürküntü yaratan toplumun etkilenmesi için her yolun uygun bulunmasının sonucu ne olacak?

En son bir sigorta için çekilip televizyonlarda yayınlanan reklâm filmi, kimse aldırış etmeden izlemeye devam ediyor.

Güya sigortanın önemi vurgulanıyor. Bilmem kaç dakikada kaç ev soyuluyormuş? Bu soygunları yapanlar ellerini kollarını sallayarak, aramızda hiç yakalanmadan istedikleri gibi gezebiliyormuş, izlenimi ya da bu hırsızlığın bir iş koluymuş gibi tanıtımı yapılıyor. Bu reklâmı seyreden ve emek harcamadan kazanç edinmenin yolunu öğrenen kaç çocuk, kaç genç, kaç işsiz insan bu reklâmdan kötü yönde etkilenmekte?

Sorarsanız belki de bilinçsiz insanları uyarmak ve sigorta yaptırtmak için çekilmiş bir reklâm filmi diye savunma yapılabilir.

Bir komedyenin oynadığı reklâm filmlerinde de benzer konular sahtekârlık, dolandırıcılık nasıl yapılır işleniyordu.

Yıllar önce de yetişecek nesillerimize başrol oyuncusunun mafya babası olarak, silah kaçakçılığı yapıp, çocuk okutması, fakir fukaraya yardım etmesi, kötüleri ortadan kaldırmak için illa ki mafya babası olunması gerektiği ana konusunun işlenmesi sonucu bugün toplumumuz hemen hemen her kesimde bir mafya özentisinin oluşması.

Peki, toplumumuzda ki bu kirlenme ne zaman bizim evin kapısını çalacak?

Acaba toplumumuza haramı ve kötüyü iyi gösterme konusu ne zaman son bulacak?

 
Toplam blog
: 371
: 835
Kayıt tarihi
: 14.02.09
 
 

Adalet önce kendimizde başlamalı ve haksızlıklar sorgulanmalı  ve hataların, afetlere dönüşmeden ..