Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '06

 
Kategori
Müzik
 

Sezen Aksu besteleri de uzaktan sezebilir mi? 4

Sezen Aksu besteleri de uzaktan sezebilir mi? 4
 

Şimdi de Mesam’ın yazdıklarında sıra. Aşağıda Mesam tarafından değişik tarihlerde yazılmış belgeleri ve Hoca’mızın yanıtlarını bulabilirsiniz:

05.06.2003

Sayın Reşat Özerdem,

E-mail vasıtasıyla tarafımıza ulaştırmış olduğunuz bilgilere teşekkür ederiz.

Konu, Kurumumuzun Teknik Bilim Kurulu'nun 2 Haziran 2003 tarihli oturumunda incelenmiş ve aşağıdaki karara varılmıştır:

"Üyemiz Reşat Özerdem'in başvurusu üzerine, sözü ve müziği kendisine ait "Görecek gün Kalmadı" isimli eserin "El Gibi" isimli eserde ve yine sözü ve müziği kendisine ait "Bahtım Kara" isimli eserin "Bence Talih" isimli eserde kullanılması hakkında, gerekli kararın alınabilmesi için noter tasdiklerinin ve gerekli ses kayıtlarının talep edilmesine karar verilmiştir."

Kurul'un kararı gereği, mesajınızda sözünü etmiş olduğunuz tüm eserlere ait belge ve ses kayıtlarını en geç 13 Haziran 2003 tarihine kadar tarafımıza ulaştırmanız hususunda konuyu bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

N.. T….

Üye İlişkileri ve

Dokümantasyon Yetkilisi

…………………………………………………………………………………………………

14.07.2003

Reşat Bey, Erol Evgin 88 kasetini bulabildik. Bu kaseti Sezen Hanım'a yolluyor ve en kısa zamanda yanıtını beklediğimizi bildiriyoruz.

Gelişmelerden sizi haberdar edeceğiz.

Saygı ve sevgi ile

N..

………………………………………………………………………………………………….

15.07.2003

Reşat Bey,

Erhan A…'a ait kartoneti ve ses kaydını aldım. Öte yandan, Erol Evgin 88 kasetinden çekerek hazırladığımız kaset Sezen Aksu'ya ulaştırıldı. Kendisinin edisyon şirketinin Genel Müdürü E… Hanım ile yaptığımız telefon görüşmesinde, sizin neden 16 sene bekledikten sonra böyle bir girişimde bulunduğunuzu merak eder. Bir başka deyişle, Sezen Aksu 88 albümü iş yapmış bir albüm ve neden o dönemde böyle bir girişimde bulunmadığınızı merak ederler.

Saygılar

N..

…………………………………………………………………………………………………

15.07.2003

Daha evvel de size yazdığım gibi burada müzisyen ve de öğretmen olarak çalıştığım için, her sene Türkiye’ye gelemiyorum. 86 senesinde gitmiş, yaptığım parçaları satmıştım. Bilhassa o seneler burada Türk kanalları ve de kaset- CD gibi şeyleri temin etmemin zorluğu yanında benim de aklıma ‘’Sezen aksu 88 de hangi kaseti çıkardı’’ diye bulmaya çalışmak gelmemişti. Şu sıralar Yavuz Bingöl’den TV den parçayı dinlediğim zaman internetten arama yapıp, aynı parçayı Zuhal Olcay’dan buldum. Dolayısı ile parçanın Sezen Aksu ismi ile 88 senesinde onun tarafından okunduğunu buldum. On iki senedir de İstanbul’a gitmiyorum. Bunların hesabını hanımefendi ‘’16 senedir nerdeydiniz?’’ diye sormasın ve de varsa yazdıkları, bana bildirsinler. Yoksa kendileri zaman aşımına uğradıklarını mı söylemek istiyorlar?!!

Kusura bakmayın. Tekrar selamlar.

REŞAT ÖZERDEM.

Devamı gelecek… Azzz Sonnnraaaaaaaaaaaaaaa!!!

 
Toplam blog
: 117
: 2206
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

1969 İstanbul'unda açmışım gözlerimi bu dünyaya... Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu, şimd..