Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '09

 
Kategori
Tarım / Hayvancılık
 

Sezonun ilk üzüm hasadı Mersin`de yapıldı...

Sezonun ilk üzüm hasadı Mersin`de yapıldı...
 

Sezonun İlk Üzüm Hasadı Mersin`de Yapıldı...


Mersin’in Yeni ilçesi Mezitli’de sezonun ilk örtü altı turfanda üzümü hasat edildi.

Çiftçi Ali Güllü’ye ait serada gerçekleştirilen töreneyse Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel ve çok sayıda çiftçi katıldı. Burada konuşan Cengiz Gökçel, Mersin’in gerek bulunduğu bölge, gerekse de diğer ülkelerle aynı iklim koşullarına sahip olmasına karşın yaş sebze ve meyve hasadında 15- 20 günlük bir önceliğe sahip olduğunu, bunun da önemli bir avantaj olarak öne çıktığını söyledi.

Mersin’in, özellikle yaş sebze ve meyve üretiminde Türkiye’nin önde gelen illeri arasında yer aldığına dikkat çeken Gökçel, kentte kaliteli ürünler yetiştirilmesine, ürün bolluğu yaşanmasına karşın özellikle son 5 yıllık süreçte çok ciddi sorun ve sıkıntılarla karşı karşıya olduklarını dile getirdi. Gökçel, üretilen ürünün pazarlanamamasının yaşanan sorunlar arasında ilk sırada yer aldığını, bunun da üretimin sürdürülebilirliğinin yanında geçimini tarımdan sağlayan çiftçiyi de zora soktuğunu savundu.

’Yaş Üzüm Hasat Şöleni’ni düzenlemekteki temel amaçlarının Mersin’in yaş meyve sebzede hasadındaki avantajının ortaya konularak, üreticilerin alternatif ürün arayışlarında üzümü de göz önüne almalarını sağlamak olduğunu anlatan Cengiz Gökçel, bunu da bir ölçüde başardıklarını ve üzümün değerlendirilmesi noktasında neler yapılabileceğini, pazarlama konusunda nasıl bir strateji izlenebileceği konusunu da gündeme getirmeye çalıştıklarını belirtti.

Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım da, Mersin’in sahip olduğu erken hasat avantajının iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, bu konuda da başta Tarım ve Köyişleri Bakanlığı olmak üzere AK Parti Hükümeti’ne de önemli görev ve sorumluluklar düştüğünü ifade etti. Yıldırım, bu konuda ilgili ve yetkililerin en kısa sürede harekete geçmesini beklediklerini de sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından üzüm hasadı gerçekleştirildi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..