Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '09

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Mersin Üniversitesi'nin acı günü...

Mersin Üniversitesi'nin acı günü...
 

Mersin'in Erdemli İlçesi Çeşmeli Beldesinde Trafik Kazasında Hayatında Hayatını Kaybeden Mersin Üniv


Mersin Üniversitesi sevilen bir personelinin ve kardeşini kaybetmenin hüznünü yaşadı. Üniversitemizin başısağolsun... Merhum Ali Akan'ın cenaze töreninde duygusal anlar yaşanarak, göz yaşları aedta sel oldu. Konuyla ilgili haberimiz bu şekilde gelişti: Mersin'in Erdemli ilçesi Çeşmeli beldesinde trafik kazasında hayatında hayatını kaybeden Mersin Üniversitesi (MEÜ) Sağlık Kültür Daire Başkanlığı Şube Müdürü Hasan Ali Akan'ın cenazesi toprağa verildi.

Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nden alınan Akan'ın (57) cenazesi MEÜ Çiftlikköy Yerleşkesi'ndeki Cumhuriyet Meydanı'na getirildi.

Burada düzenlenen törende konuşan MEÜ Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın, Akan'ın herkese örnek bir insan olduğunu belirtti. Üzüntülerini dile getiren Aydın, "Çok ani ve beklenmeyen bir kaza bizden çok büyük şeyler götürdü. Tüm sevenlerine ve ailesine yürekten başsağlığı diliyorum.'' diye konuştu.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç ise Akan'ı kaybetmekle büyük acı duyduklarını söyledi.

CHP Mersin Milletvekilleri İsa Gök ve Ali Rıza Öztürk'ünde katıldığı törenin ardından Akan'ın cenazesi Muğdat Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Mezitli ilçesindeki mezarlıkta toprağa verildi.

Eğitim-Sen Mersin Şubesi tarafından Müğlü Deresi'nde düzenlenen piknikten dönenleri taşıyan Ahmet Çakır'ın kullandığı 33 S 0072 plakalı minibüs, cumartesi günü akşam saatlerinde Çeşmeli köy yolunun 7. kilometresinde 15 metre yüksekliğindeki Sandal Köprüsü'nde virajı alamayarak Sarıyer Deresi'ne uçmuştu. Kazada 4 kişi ölmüş, 21 kişi yaralanmıştı. Üzücü kazada yaşamını yitirenlere Allahtan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dilerim.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..