Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '09

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Toroslar 19 Mayıs Gençlik Kupası’nda şampiyon Bağlarbaşı...

Toroslar 19 Mayıs Gençlik Kupası’nda şampiyon Bağlarbaşı...
 

Toroslar Belediyesi tarafından düzenlenen, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikl


Toroslar Belediyesi tarafından düzenlenen, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri büyük bir coşkuyla geçti.

Toroslar Belediyesi Akbelen Koray Aydın Stadı’nda gerçekleştirilen etkinlikler, 19 Mayıs Gençlik Kupası Köyler Arası Futbol Turnuvası finali kapsamında düzenlenen Şöhretler Karması maçı ile başladı.

Geçmişte profesyonel olarak futbol oynamış sporcular ve Mersin protokolünden isimlerin yer aldığı ve Başkan Hamit Tuna’nın da oynadığı Şöhretler Karması maçının ardından Bağlarbaşı ve Çavuşlu arasında oynanan final maçına geçildi. 6 Mart tarihinde başlayan ve bugüne kadar 87 müsabakanın yapıldığı 19 Mayıs Gençlik Kupası Köyler Arası Futbol Turnuvası’nın finalinde rakibini 2-1’lik sonuçla geçen Bağlarbaşı şampiyon oldu.

MHP Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Fındıkpınarı Belediye Başkanı Fatih Say, TFF İl Hakem Kurulu Başkan Vekili Ünal Yıldırım, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle ve Köy Muhtarları’nın da izlediği final maçının ardından ödül töreni yapıldı.

TFF İl Hakem Kurulu Başkan Vekili Ünal Yıldırım Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener adına, böyle bir organizasyonu düzenlemesinden dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya bir teşekkür plaketi takdim etti.
Bağlarbaşı’nın 1., Çavuşlu’nun 2. ve Yanpar Köyü’nün de 3. olduğu turnuvanın final maçının ardından yapılan ödül töreninde, ilk 3’e giren ekiplere kupaları protokol üyeleri tarafından verilirken, en centilmen takıma ve gol kralı ile en iyi kaleciye kupa, turnuvaya emeği geçenler plaket ve turnuvaya katılan tüm sporculara da Türkiye Futbol Federasyonu tarafından gönderilen katılım belgeleri takdim edildi.

Yanpar Köyü Muhtarı Tarık Oğuz da köyler arasındaki dayanışma ve kaynaşmayı sağlamak amacıyla böyle bir turnuva düzenlemesinden dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya bir plaket verdi.

Ödül töreninin ardından turnuvanın kapanış konuşmasını yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, köyler arasındaki dayanışmayı pekiştirmek amacıyla düzenlenen turnuvanın hedefine ulaştığına dikkat çekerek; “Turnuvamız kardeşlik ve dostluğun ön plana çıktığı güzelliklere sahne oldu. Spor herkesin ortak paydası, sevginin, birlik ve beraberliğin, kardeşliğin ortamı ve hep onu yansıtmaya gayret ettik. Fair Play ölçüsü içerisinde müsabakalar oynansın dedik. Turnuvaya katılan köy muhtarlarımızdan da hep olumlu tepkiler aldık. Muhtarlarımız, köyün gençleri sizin sayesinde birbirlerini tanıdı diyorlar. Turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

GENÇLİK ŞÖLENİ’NDE ONBİNLER YILDIZDOĞAN’LA COŞTU

Öte yandan Toroslar Belediyesi, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında bir de gençlik şöleni düzenledi.

Toroslar Belediyesi Koray Aydın Stadı’nda gerçekleşen şölen, 19 Mayıs Gençlik Kupası Köyler Arası Futbol Turnuvasının final maçı ve ödül törenin ardından saat:19.00’da, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır ve MHP Mersin Milletvekili Behiç Çelik, MHP Mersin İl Başkanı Mahmut Tat ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Turgay Baştuğ, Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle ve Köy Muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Hatice Kumru’nun seslendirdiği parçalarla devam eden şölende Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar, 19 Mayıs’ın önemine değinerek, Tarih Şuuru’nun genç nesillere aktarılmasının büyük önemi olduğunu kaydetti.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise, belediye olarak gençliğe büyük önem verdiklerine dikkat çekti.

Yüksek ahlaklı ve yüksek şahsiyetli bir gençlik oluşturmak adına belediye olarak ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Başkan Tuna; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bu vatan uğruna canını feda etmiş tüm şehitlerimizi minnetle anıyor, gazilerimize de uzun ömürler diliyorum” dedi.
MHP Mersin İl Başkanı Mahmut Tat ise, gençliğe güvendiklerini belirterek, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır da, 19 Mayıs tarihinin Türk Milleti açısından önemine değindiği konuşmasında, 19 Mayıs’ın Türk Milleti’nin kendi istiklal ve istikbalini kendi kararıyla kurmaya karar verdiği gün olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Toroslar Belediyesi Halkoyunları Ekibi şölene gelenlere bir gösteri sunarken, gecenin finalini sanatçılar Atilla Yılmaz ve Mustafa Yıldızdoğan yaptı.

Seslendirdikleri birbirinden güzel parçalarla, Gençlik Şöleni’ne gelenleri coşturan Yılmaz ve Yıldızdoğan’a, Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar birer teşekkür plaketi takdim etti. Dutar ayrıca Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya da gecenin anısına bir şilt sunarken, gece havai fişek gösterileri ile son buldu.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..