Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '14

 
Kategori
Genel Sağlık
 

SGK SSK rapor parası sorgulama ve doğum raporu parası işlemleri

SGK SSK rapor parası sorgulama ve doğum raporu parası işlemleri
 

sgk rapor parası sorgulama


Sosyal güvenlik kurumuna bağlı olarak çalışmakta olan; birinci sigortalılar grubunda yer alarak; iş yerinde herhangi bir iş kazası yaşayan veya uzun süre hastalık yaşayan kişiler kanunen rapor parası almaya hak kazanırlar.
 
İkinci grupta yer alan kişiler olarak da bir dönemde geçici olarak hastalananlar ve rapor parasından yararlanan kişiler Sgk rapor parasından faydalanabilirler
 
Rapor parası almaya hak kazanan diğer grup ise üçüncü gruptur. Hamilelikten dolayı çalışamaz durumda olan bayanlar kanunun emrettiği izin süresi boyunca rapor parasını alabilmektedirler.
 
Yukarıda bahsetmiş olduğum 3 gruba dâhil olan tüm kişiler SGK tarafından rapor parası almayı hak eden kişilerdir. Rapor parasının yatıp yatmadığını merak ediyor ve bunun için SGK dairesine gitmeyi planlıyorsanız,buna hiç gerek yok yorulmadan, evinizden çıkmanıza gerek olmadan SGK ’nın çalışanlar için uygulamaya koyduğu https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ adresi ile sadece kimliğiniz üzerinde bulunan bilgiler sayesinde şifresiz ve kısa yoldan rapor paranızla ilgili tüm bilgilere sahip olabilirsiniz.
 
SGK RAPOR PARASI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!
 
 İŞ GÖREMEZLİK ÖDENEĞİ ALMA
 
İş göremezlik ödeneği; geçici iş görmemezlik parası, rapor parası, istirahat parası ve rapor ücreti gibi birçok farklı isimle adlandırılmaktadır. Netice itibari ile tüm isimler aynı kapıya çıkmaktadır. İş görmemezlik ödeneği almakSgk Rapor Parası alabilme şartlarının tümünü içermektedir. İş görmemezliködeneği alabilmek için gereken şartlar yukarıda sıralanmaktadır. 3 gruptan her hangi birine dâhil olunduğunda hakkınız olan parayı https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/  adresi üzerinden kontrol edebilirsiniz.
 
Şifre gerektirmeden sadece T.C. Kimlik bilgileriniz ile sisteme giriş yapabilirsiniz Sistemin sizlerden isteyeceği bilgiler: T.C. Kimlik No, Doğum Tarihi, Cilt No, Nüfusa kayıtlı olunan İl ve sistemin vermiş olduğu Güvenlik kodu olacaktır. Tüm bilgilerinizi eksiksiz olarak girdiğinizde “Bilgileri Sorgula” diyerek kısa yoldan sistemin içerisine giriş yapabilirsiniz.
 
Bu süreçten sonra karşınıza çıkacak ekran üzerinden; ÖDEMELER kısmına giriş yaparak, Geçici İş Göremezlik Ödeme Görme 4A-4B kısmını seçtikten hemen sonra alçağınız iş görmemezlik ödeneğinin tutarını kolayca görebilirsiniz.
 
SGK RAPOR GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ!
 
RAPOR PARASI NE ZAMAN YATAR
 
Sgk ya bağlı olarak çalışan kişilerin almış oldukları minimum 4 günlük istirahat raporu karşılığında iş görmemezlik ( rapor ) parası devlet tarafından çalışanların hesabına ödenir.
 
Rapor parası alma süreci birkaç süreçten geçmektedir. Öncelikli olarak alınan raporun iş yerine teslim edilmesi ile çalışan bu sürecin başlatılmasından sorumludur. İş yeri almış olduğu 3 günden fazla istirahat içeren raporu SGK ‘ya ibraz eder. Raporu incelemeye alan kurum, gerekli prosedürleri uygulayarak çalışanın hesap numarasını talep ederek işlemlerin tamamlanmasının ardından rapor gününe denk düşen tutarı çalışan personelin hesabına öder.
 
Rapor parası işlemlerin tamamlanmasının ardından genel olarak 15 günlük bir süreçte hesabınıza yatırılmaktadır. Bundan tamamen emin olmak için yukarıda bahsetmiş olduğum sorgulama işlemini gerçekleştirerek paranızın hesabınızda olduğundan tamamen emin olarak ilgili bankadan çekmeye gidebilirsiniz. 
 
DOĞUM RAPOR PARASI
 
Doğum parası, halk ilinde diğer adıyla analıkparası olarak da bilinen ve doğum yapan çalışan kadınlara doğumöncesi ve doğum sonrası belli bir süreci kapsayacak şekilde kanunun emrettiği tutar akdince ödenen iş görmemezlik parasıdır.
 
Doğum Rapor Parası; doğumdan önce doğumdan sonra şeklinde toplam 8 haftalığı karşılayan bürüt net ücretin ödenmesidir.
 
Doğum Rapor Parası ödeneği için bankaya gitmeden önce https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/  adresi üzerinden kimlik bilgilerinizi kullanarak paranızın hesabınızda olduğundan emin olduktan sonra evinizden çıkmayı tercih edebilirsiniz.
 
Toplam blog
: 8
: 5251
Kayıt tarihi
: 21.09.13
 
 

İktisat Fakültesi mezunuyum ve sosyal güvenlik konularında danışmanlık hizmetleri vermekteyim. ..