Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '06

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Sıfır faiz

Sıfır faiz
 

Mahallemizin bakkalı, tekel bayisi, milli piyango ve sayısal loto bayiliği de yapan Mülayim ağabeyimiz, tüm satışlarında kredi kartı kullanan müşterilerine Sıfır faiz ile hizmet vermektedir.

Gördüğüm kredi kartı satış yerleri arasında, alışveriş merkezleri olmak üzere, işlek caddeler ve metro girişlerinde kurulan tezgâhlarda sadece nüfus kâğıdı fotokopisi karşılığında kredi kartı pazarlamaya devam edilmekte… Bununla da yetinmeyen bankalar, telefonla aradıkları kişilere, Kredi kartı almak ister misiniz?' sorusunu yöneltiyor. Sektöre çekidüzen vermek amacıyla Mart 2006'da çıkarılan 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu'na göre talepte bulunmayan ve sözleşme imzalamayan kişiler adına, hiçbir surette kart düzenlenemiyor. Kanun, genel müdürlük ve şube haricinde talep toplanabilecek yerler için de Türkiye Bankalar Birliği ve Türkiye Katılım Bankalar Birliği'ni yetkili kılıyor. Ancak, yasaya rağmen bazı özel bankalar, alışveriş merkezleri yöneticilerinden izin alarak açtıkları stantlarda kart başvurusu kabul ediyorlar.

Üniversite çağında daha kişiliği yeni oturan gençlerimize, anne babasına bile haber vermeden kredi kartı dağıtılması, bankaları Portföylerini yüksek göstermek için süslü püslü kartlar hazırlamaları, borç ödememe oranında düzenli geliri olmayanlara yüksek limitli kredi kartı verilmesi, gelen kredi kartı mağduriyetlerinde, tüketici kadar, haksız pazarlama yöntemleri kullanan bankaların sorumluluğu yok mu?

Sağlıkla, sevgiyle yaşayın.

 
Toplam blog
: 359
: 4545
Kayıt tarihi
: 05.06.06
 
 

İstanbul Kadıköylüyüm.Yardım seven, sevimli bir insan olduğumu söyler dostlarım... Eşimi, kızımı,..