Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '10

 
Kategori
Çocuk Psikolojisi
 

Siirt'te ve Manisa'da çoçuklarımıza yönelik yaşanan olaylar

Siirt'te ve Manisa'da çoçuklarımıza yönelik yaşanan olaylar
 

Etnik, politik düzeyindeki toplumlarda, eğitim düzeyi iyi olmadığı sürece her gün yeni olayları duymamak içten bile değil, mevcut yasaların kültürel, sosyal ve toplumsal kurum ve ilişkilerin tümünü kavramadığı süre içinde yaşanan şiddet olayları, cinsel istismar, kadına yönelik şiddet, saldırgan davranışlar her gün çiğ gibi büyüyüp devam edercesine gitmektedir. Ülkemizde kadınlarımız her gün şiddet, tecavüz, cinsel istismara uğramaktadırlar.

Erkek egemenliği, erkek egosu, feodal düzenin getirdikleri tatminkârlılık anlayışı geçmişten günümüze kadınlarımıza yönelik şiddetlerle beraber devam etmektedir. Bugün İzmir’de Üniversiteyi okuyan iki gececik fidanı aynı noktada vuran veya vuranlar kendini ne kadar tatmin ederse etsin aslında kendini vurmuş olacaklar, yine Siirt ‘teki yaşanan olayların ülkemizdeki baskıyı, şiddeti, eğitim düzenin ne kadar ucuz bir politika ile yürütüldüğünün göstergesidir. Ülkemizin doğusu, batısı fark edilmiyor, kadımıza, kızlarımıza çocuklarımıza yönelik bu kendini bilmezler tarafında yapılan cinsen istismar olaylarını hemen her düşünceli birey tarafında şiddetle kınanması gerekmektedir.

Diğer taraftan içinde kim varsa o bölgede devlet tarafından bir an önce incelenip yapanları cezalandırmalıdır. Toplumsal olaylar, kültürel değişimlerin yetirdikleri alt benlik düşüncesini savunan, kendini bilinmez gösteren düşünceye hakim bireyler istedikleri üniversite veya eğitimi alsınlar içlerinde şiddet varsa kaçınılmazdır. Bugün anne nelerimiz, kızlarımız sokakta korkarcasına yürümektedirler. Bugün feodal düzenin getirdikleri ürpertici olaylar yaygın olmaktadır. Kızlarımız babaları yaşındaki adamlara başlık parası adı altında evlendirme adı ile satılmaktadırlar. Oysa bugün o kızlarımızın okuması gerekmektedir. Siirt’teki olayları kendini bir daha gösteriyor ki kadınlarımız, kızlarımız, şiddet, cinsel istismar, erkek baskını, erkek egosu tarafında dayatılan en büyük olaylardan bir tanesidir. Geçmişten bugüne gelindiğinde sürekli olarak devam edercesine gidilmektedir. Her nedenle olursa olsun şiddet, baskı, cinsel istismar, tecavüz gibi davranışları sergileyen insanlarda büyük bir psikolojik sorun var demektir. Akli selim davranan bireylerde asla bu tür uygulamalara başvurmazlar. Tam bu noktada Siirt’e bas ederken gazete başlıklarında Manisa’nın Alaşehir ilçesinde çocuklarımıza yönelik fuhuş yaptırıldığı gerekçesi ile 31 kişi gözaltına alınmış.

Bölge fark etmiyor kültürsüz, eğitimsiz, cehalet düşüncesine sahip bireylerde geleceğimiz olan çocuklarımız bu dille bile alınmayacak durumla karşı karşıya getirmektedirler.

 
Toplam blog
: 67
: 1093
Kayıt tarihi
: 13.09.08
 
 

Anadolu üviversitesi menzunuyum. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak  İzmirde faliyetime devam..