Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '22

 
Kategori
Müzik
 

Sıla hasreti bitti

Sıla’nın altı yıldır özellikle bizler tarafından merakla beklenen yeni albümü ‘Şarkıcı’ geçtiğimiz hafta nihayet yayınlandı. Sıla, verdiği bu uzun aranın telafisini 15 yeni şarkıyla yapmış, Sıla hasreti dinmiş. Sıla son albümünü 2016 yılında 'Mürekkep' albümünün ardından derin bir sessizliğe gömülmüştü. O sıralarda yine üretmeye devam etmiş, Mabel Matiz'le 'Muhbir', 'Acı', 'Meşk' ve 'İnandım' üçlüsünden oluşan üçleme çalışması, Yalın'la 'Ver O Zaman Gömleklerimi' ve son olarak bir Duman grubunun cover'ı 'Rüyanda Görsen İnanma' gibi küçük küçük çalışmalarla ağzımızdan bir parmak bal çalıyordu.
 
 
Nihayetinde geçtiğimiz aylarda 'Yolda' diye bir paylaşım yaparak yeni bir albümün haberini duyurmuş oldu. 2020 yılının Temmuz ayından beri çetin geçen repertuvar oluşumu ve okumaların ardından yedinci stüdyo albümü 'Şarkıcı'yı dinleyiciyle buluşturdu. Evet Sıla albüm olarak çok fazla ara verdi. İşinde ince eleyip sık dokuyan, albüm için albüm çıkartıyım kafalarına girmeden, son derece akıllıca hareket eden bir müzisyen. Hiç bir zamanda öyle olmadı, bu saatten sonra da olacağını da zannetmiyorum. 
 
 
Her albümünde farklı bir denemeler yaptığını biliyoruz, özgün olmayı hep kafaya koymuştur. 'Şarkıcı' albümünde de önsöz olarak kendi yazdığı şiirle başlayıp, şiirle biten bir albüm var karşımızda, ki Sıla'nın 2018'de çıkan bir şiir kitabı olduuğunu hatırlatmakta fayda var..
 
 
Albümün çıkış şarkısı olan 'Velhasıl'da yine özlediğimiz Sıla temposundan bir yenisini daha eklemiş, mis gibi olmuş. Gizli hitlerden biri olacağını düşündüğüm 'Kalksın Uyuyanlar'la şimdiden herkesin favorisi olmuş durumda. Saki'nin kardeşi olarak gördüğüm 'Sek'de albümün dinamosunu belirleyen Sıla'nın bilindik alaturka tavırlı şarkılardan biri. Kliplenirse altın hitlerinden biri daha olur. 
 
 
Sıla'nın esprili şarkılarını hepimiz biliriz. 'Şarkıcı' albümünde ise; sosyal medya diline uygun, günümüz Z kuşağına kafa tutan 'Başgan'da yeni gözdeler arasında.. 'Arz'da ise yüzde yüz dinlerken 'Reverans' havasını yakalayabiliyorsunuz, en sevdiklerimden biri.. Sıfır kilometre bir Sezen Aksu şarkısına daha şahit oluyoruz 'Sen Ağla'.. 'Yemyeşil'de ise hafif mid tempoya göz kırpan yegane gizli hitlerden biri olacağını düşünüyorum. 
 
 
'Öpücük ve Kurabiye' ise Sıla'dan beklediğimiz yeniliği, renkliliği bize sunuyor. 'Şarkıcı' için hiçbir dinleyici "Yine aynı Sıla" yorumu yapamaz çünkü Sıla 'Şarkıcı'da her şeyden öte bir besteci ve yorumcu olduğunu ama bunlardan daha da önemlisi müziği ekip ruhuyla yaptığını bizlere hatırlatıyor. Hem alaturka hem de alafranga tatlar veren 'Şarkıcı', nitelik bazda Sıla'nın en sağlam işlerinden biri. 
 
 
Sıla'nın altı yıl aradan sonra yayınladığı yeni albüm 'Şarkıcı'yla altı yılı telafi edebilir mi bunu zamanla göreceğiz. 2010 çıkışlı 'Konuşmadığımız Şeyler Var' albümüne göz kırpan, albümün gotik tavrına selam çakan, hem hüzünlü hem de neşeli hallerini anlatan bir albüm andırıyor. Her ne kadar diğer albümlerine illa ki bir kıyaslama yapılacaktır ama, müzik piyasasının çetrefilli geçen şu dönemde 15 yeni şarkıyla biraz kafa tutmak gibi oluyor, ama Sıla her zaman riske girmiş bir müzisyen.. Tekrar hoş geldin be 'Şarkıcı'..
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
 
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..