Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '18

 
Kategori
Dünya
 

Silah Fabrikaların Kapanmasının Tek Yolu..

Silah Fabrikaların Kapanmasının Tek Yolu..
 

İdam edilen Deniz Gezmiş ve arkadaşları ta 47 yıl önce bugünlere işaret ederek "Kahrolsun Amerika!, yaşasın bağımsız Türkiye!" sloganlarını boşuna atmıyorlardı 80 ihtilaline kadar daha sonra çoğalan devrimci kesim tarafından. Buna ülkücü kesim de dahil olmuştu "tam bağımsız Türkiye!" sloganıyla.

Sonradan gördük ki her iki ideolojiyi harekete geçiren ve terör ortamını yaratanın ABD-CIA olduğu açığa çıktı. Sağcısı solcusu altıbin insanın canına mal oldu ne yazı ki, işkenceler sürgünler cabası.

CIA sırf bir türlü meclisten geçirilemeyen 24 Ocak kararlarının meclisten geçirilerek serbest piyasa ekonomisi modeliyle ülkenin tüm varlıklarını özelleştirme yasasıyla yabancı şirketlerin ellerine geçmesi için terör ortamını yaratmış ve 12 Eylül ihtilal zeminini hazırlamıştır. Nitekim askeri cunta hükkümetiyle 24 Ocak kararları meclisten geçirilebilmiştir. 

Bu işin Türkçesi de bu, İtalyancası da Lazcası da!

Benim işaret etmek istediğim konu başka.

Özelleştirme yasasıyla birlikte Özal Demirel Çiller Yılmaz hükümetleriyle ülkenin neredeyse tüm varlıkları yabancı şirketlerin ellerine geçirmekle kalmayıp gene ABD-CIA tarafından kurulan PKK terör örgütüyle ülkede kan döküp askeri harcamalarımızla ekonomimizi zayıflatması ve her bir terör olayında da spekülasyon yaratılarak küresel sermaye döviz-faiz ve borsa tuccarları daha çok zengin olmuşlardır.

Küresel sermaye şimdi de ibreyi Suriye ve Ortadoğu coğrafyasındaki gelişmelere endekslediğini görmekteyiz.

Artık doların seyrini sınırötesindeki hareketlilikler belirlemektedir.

Hatırlayalım, 20-25 yıl önce doğu bölgelerimizde bir terör olayı yaşandığında anında döviz piyasasında dalgalanmalar başlıyor ve dolar tuccarları kazanıyordu.

Binlerce askerimiz toprağa düştü, binlerce anaların yürekleri yandı, binlerce ocaklar söndü.

Kim yönetiyordu terör örgütünü? Şimdi olduğu gibi tabiki de Amerika!

Bugün küresel sermaye jeopolitik yöntemlerle varlığını sürdürmekte olduğunu görmekteyiz. Nitekim Afrin'e Türk askeri terör örgütü YPG'ye top atışıyla mevzilerini bombaladı, ardından doların seyri değişerek tırmanışa geçtiğini görüyoruz.

Amerika, yani küresel sermaye ve silah tuccarları ülkemize uyguladıkları stratejilerinin benzerini şimdi de Ortadoğu coğrafyasında uygulamaya başladıklarını görüyoruz. 1400 yıldır mezheplerinn içie yaşadıkları İslam coğrafyası'nda da mezhepsel ayrılıkları yaratan CIA, mezhepsel terör üzerinden İslam coğrafyasındaki varlıkların peşine düştüoünü görüyoruz..

Dünya'da silah fabrikaları kapanmadıkça dünyadaki masum kadınların masum çocukların ölümleri gencecik askerlerin ölümleri durmayacaktır diye düşünüyorum.

Dünya'daki insanların insanca yaşayabilmeleri için ülke sınırlarını ortadan kaldırılıp silah üretiminin durdurulmasıyla ancak sağlanabilecektir.

Eey silah tuccarları, demir parçasından silah üreteceğinize, demir parçasıyla üretilmete olan teknoloji ürünlerini daha çok üreti yeterki silah fabrikkalarınıza kilit vurunuz!

Teknolojinin bu denli hızlı gelişim sürecinde her yıl satın alınann ürünlerin her altı ay alınabilecek formata sokunnuz yeterki insan ölesi. Razıyız alltı ayda bir tüketime zorlanmaya ama insan ölümüne asla!

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..