Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '17

 
Kategori
Dünya
 

Silahların sustuğu dünya

Silahların sustuğu dünya
 

G20'den söz edelim mi biraz ne dersiniz?

Edelim edelim..

G20, 1999 yılında Asya ekonomik kriz çıkınca ABD ve Kanada krize karşı karar alarak 20 ülkenin üye olduğu Uluslararası ekonomik işbirliğini arttırmayı amaçlayan, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeleri bir araya getiren, küresel ekonomik kararların alındığı bir platform

G20 ülkeleri dünyada üretilen bütün mal ve hizmetlerin parasal değerinin yüzde 85'ine, küresel ticaret'in yüzde 75'ine sahiptir.

Dikkatinizi çekmek isterim, dünya nüfusunun üçte ikisi G20 ülkelerinde yaşamakta..

Krize karşı tedbir amaçlı 20 ülkeden oluşan uluslararası ekonomik işbirliğini arttırmayı amaçladığını yazmış olsam da inanmayınız!

Ana gündem maddesi ekonomi olan, ancak zirvelerde dünyadaki siyasi ve diplomatik gelişmelerin de ele alındığı bu toplantılar dünya kamuoyunda her ne kadar küresel ekonomiyi arttırmaya yönelik toplantılar gibi yansıyor olsa da kazın ayağı öyle değildir sevgili okurlarım..

Dünya petrollerini yönlendiren dünya silahlarını üreten dünya borsalarını yönlendiren ve ellerinde barındıran tuccarların zirve toplantılarıdır her yıl farklı üye ülkelerde yapılan bu G20 zirve toplantıları..

Amerika'nın Kanada'nın İngiltere'nin silah tuccarları yönlendirmektedir sözümona ekonomik işbirliği toplantıları..

Sözümona dedim zira ortada ekonomik işbirliği falan yok.

"Daha fazla silah nasıl satarım" var..

"Daha fazla Ortadoğu petrollerini nasıl elde ederim" var..

"Daha fazla uluslararası borsalarda kazanç  nasıl elde ederim" var..

1999 yılında kurulmuş olan G20 aslında tamamen Büyük Ortadoğu Projesi'ne (BOP) yönelik bir proje olduğunun da altını çizmek isterim..

Ülkede yaşanmış olan 15 Temmuz kanlı darbe girişimi de dahil tüm terör olayları G20'nin görünmez perde arkası dünya tuccarlarının birer eylemleridir. Hatta Ortadoğuda yaşanmakta olan mezhepsel çatışmalar da dahil tüm dünyada akan kanların sorumluları bu tuccarlardır!

Silahların sustuğu bir dünya bir gün mutlaka olacaktır!

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..