Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Silikon ile Göğüs Büyütme Nasıl Yapılır?

Silikon ile Göğüs Büyütme Nasıl Yapılır?
 

Silikon ile Göğüs Büyütme Nasıl Yapılır?


Silikon kullanılarak yapılan göğüs estetiği ameliyatı gittikçe yaygınlaşan bir ameliyattır. Göğüslerinden memnun olmayan, az gelişmiş göğüslere sahip olan veya bazı hastalıklar nedeniyle göğsü alınmış olan kadınlar tarafından tercih edilen bir operasyondur. Ameliyat öncesinde bu ameliyatın neden istendiğine tam ve emin olarak karar verilmelidir. Slikon ile göğüs büyütme için en efektif yöntemlerdendir. Meme büyütme operasyonlarında kullanılan protezler çeşitli tiplerdedir. Hepsindeki ortak özellik protezlerin dış yüzeyinin silikon olmasıdır. Kalınlığı birkaç milimetre olan silikon torbalarının içi geçmişte serum ile doldurulmaktaydı. Günümüzde ise yeni çıkan katı silikonlar veya sıvı silikonlar ile doldurulma yapılmaktadır.  Eskiden serum ile doldurulan silikonlar problem oluşturdukları için artık sadece silikon ile doldurulmuş protezler kullanılmaktadır.

Protezler damla ve yuvarlak şekilde olmaktadır.
Damla şeklindeki silikonlar Kas üzerinde kullanıldığı zaman tam bir meme şeklini alabilmektedirler. Yuvarlak silikonlar ise daha dolgulu, görseli daha fazla olan, dekolte seven kadınların tercih ettiği bir silikon türüdür. Bu göğüs büyütme ameliyatının zorluk derecesi ameliyat olan kişi açısından bakıldığında çok zor bir operasyon değildir. Kişi günlük yaşantısına rahatlıkla dönebilmektedir. Ameliyatın olduğu gün az da olsa ağrı yaşanabilmektedir. Sonrasında herhangi bir ağrı hissedilmemektedir.

Operasyonda genel anestezi uygulanmaktadır ve ortalama 1-1,5 saat sürmektedir.
Ameliyat sonrası da ortalama 1 ay kadar ağır sporlar yapmamakta fayda görülmektedir. Ayrıca meme estetiği ameliyatlarında memenin tamamen olmadığı veya az geliştiği durumlarda meme silikonunun kas altına yerleştirilmesiyle büyük oranda güzel görünüm sağlanmaktadır. Eğer meme başı yok ise de ikinci bir işlemde oluşturulabilmektedir. Meme estetiği artık neredeyse çoğu kadının başvurduğu bir estetiktir. Gerek görüntü açısından gerekse sağlık sorunları nedeniyle alınmış göğsün yeniden yapılması açısından birçok sebeple başvurulan bir işlemdir. Buna ek olarak göğüs büyütme yöntemi olarak medikal destek doğru bulunmamaktadır. Cerrahi müdahale dışında göğüs büyümesini sağlayan etkenler bulunmamaktadır. Bazı hormon içerikli medikal ilaçlar göğüs büyümesine neden olsa da sağlıklı bir yöntem değildir ve başka problemlere yol açmaktadır.   Bu yüzden bu tür yollara başvurmak yerine estetik cerrahlarına danışmakta büyük yarar olduğu daima öngörülmektedir.

 

http://www.drerdemguven.com/silikon-ile-meme-buyutme-ameliyati-nasil-yapilir/silikon

 
Toplam blog
: 26
: 167
Kayıt tarihi
: 06.10.17
 
 

Plastik, Rekonstrüktif, Plastik ve El Cerrahisi Uzmanı, Mikrocerrahi Uzmanı ..