Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '13

 
Kategori
Güncel
 

Silivrideki paşalar namaza başlamış...

Silivrideki paşalar namaza başlamış...
 

İnternet meydasına yansıyan habere göre, Silivri Cezaevi vaizi olan Mehmet Özcan, Hacc'da bulunduğu bir ortamda, ismini vermek istemediği bazı paşaların cezaevinde namaza başladığını ve cuma namazlarını  kılmak  istediklerini, söylemiş.

Radikal kaynaklı bu haber başka bazı internet haber sitelerinde de yer aldı.

Şimdi bunun nesi ilginç, diyenler olacaktır...Elbette bu ülkede namaz kılan paşalar vardır ya da önceleri kılmıyorsa bile hapishanede namaza başlamış olanlar da bulunabilir.

Her kul gibi, paşa rütbesini almış insan da rabbinin huzuruna çıkabilir; ibadetini yapabilir... Tanıdığımız bildiğimiz pek çok paşa vardır anlı secdeye gelen...

Bu haberin ilginç kılan,  tam da Türkiyede yıllarca "paşa" ile "namaz"ı  bir arada düşünemeyen zihniyetin genelkurmay başkanının cami ziyaretini "Paşa Camide" manşetiyle abes bir işmiş gibi vermesiyle üst üste gelmesi olmuştur... Düşündürücü olan yanı ise, askerleri sadece kendi sekülerist hayat tarzlarının "bekçisi" olarak gören bu kafanın, hala yüksek sesle toplumu ajite etmek yönünde çaba sarfediyor olmasıdır.

Bu ülkenin asıl sorunu budur işte... Sivil görünümlü militarist "darbeci" kafası Türkiye'yi bin bir badireye düşürmüş bir kafadır ki başlangıcı İttihatçılara kadar gider.

Bugün geldiğimiz noktada Türkiye darbeci zihniyetlerle hesaplaşırken Balyoz sadece askerlerin başına iniyorsa, burada bir haksızlık vardır.

Haksızlık,  yargının "darbeci" olarak nitelediği bu askerlerin  mahkum olmasında değil, gazetelerinden, televizyonlarından bunlara  goygoylayarak başlarını belaya sokan "sivil"lerin hala ortalığı karıştırmakta "özgür" olmalarıdır.

Türkiye, darbecilikle hesaplaşırken, darbelerin sivil ayaklarını görmemezlikten gelirse  sorun çözülmüş olmaz...Çünkü, bu "virüs"ün asıl taşıyıcısı sivillerdir... İstedikleri zaman bunu askerlere bulaştırıp en masumunu bile bir günde "darbeci" yapabilirler.

Darbe girişiminden mahkum olmuş paşaların namaza başlaması güzel bir şey... Herhalde mahpushane ortamı vicdani bir hesaplaşmayı da zorunlu hale getiriyor.

Ancak, Türkiye'nin sivil darbecileri hala iş başındayken, darbe ortamı hazırlamak için Fatih Camii'ni bombalama planları yapan kimi  paşaların bugün Silivri'de namaza durması pek de hal çaresi olmayacaktır.

Ne bir paşa ne bir gazeteci ne  de başka bir meslek mensubu... Hiç bir insanı mahpuslarda görmek istemeyiz... Ne var ki, adalet varsa, mahkeme varsa, kanunlar varsa ve bu kanunlar "darbe"yi  ve "darbe teşebbüsünü" suç sayıyorsa,  suça karışmış herkes yargı yönünde hesabını vermelidir.

İster asker ister sivil... Ama özellikle de sivil darbeciler hebap vermelidir. Onların kim olduğunu bu ülkede herkes biliyor. Sadece Batı kamuoyu pek anlamıyor... Çünkü Batı'lılar sivillikle darbeciliği bir arada düşünemiyorlar.

Oysa, bu ülkede 27 Mayıs'tan beri  tüm darbelerin arkasında "sivil darbeci"ler vardır. Generallerle, Anayasa profesörleri birlikte idam sehpaları kurmuştur.

Eminim yakında  iyi niyetli Batılı'lar da Türkiye gerçeğini öğrenecektir.

Allah, Silivride namaz başlayan paşaların namazlarını kabul etsin!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..