Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '14

 
Kategori
Tarih
 

Silsilename-i Mustafa Kemal Atatürk

Silsilename-i Mustafa Kemal Atatürk
 

Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN Hayatağacı da,  yaşantısı ile ilgili örtbas edilen birçok gerçekler gibi Türk Ulusu’ndan saklanan bir durumdur. 

 

Nedeni şudur ki Mustafa Kemal’in soyu Ehl-i Beyt’e dayanmaktadır. 

 

Evet, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Atatürk, hem ana hem de baba tarafından Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin soyundan gelmektedir. Daha açık bir anlatım ile Mustafa Kemal ATATÜRK; Son Peygamber olan ve de âlemlere rahmet için gönderilmiş olan Hz. Muhammed (s.a.v)’in özbeöz torunudur.

 

“Atatürk hem anne, hem de baba tarafından Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin’in soyundan gelmektedir. Atatürk’ün dedelerinin uzun yıllar Deliorman, Veliko, Dobruka, Tırnova bölgesinde yaşadıkları biliniyor. Bugün türbesi Diyarbakır’da bulunan, Ehl-i Beyt soyundan Seyyid Sarı Saltuk Hazretleri’nin Rumeli’yi Müslümanlaştırma çalışmalarında bulunan oğullarının ve torunlarının soyunun Atatürk’ün dedelerine kadar geldiği biliniyor. Bu soy, Dedesi Kızıl Hafız Ahmet Efendi’ye kadar uzanmaktadır.

 

Atatürk’ün dedesi Hafız Ahmet Efendi’nin saçları kırmızı olduğu için adına Kırmızı Hafız Efendi derlerdi. Kızıl Hafız Ahmet Efendi olarak da bilinen ailesinin yani Atatürk’ün atalarının, Anadolu’dan Konya ve Aydın yöresinden geldiği yazılmaktadır. Atatürk’ün dedeleri; Anadolu’dan Rumeli’ye gidip, Yunanistan’da Manastır Vilayeti’nin Derbe-i Bala Sancağı’na bağlı bulunan Kocacık Nahiyesi’ne yerleşmişlerdir.  Burası tamamen Türk’tür hatta bu aileler Yörük Türkmenleridir.

 

Kayıtlarda Müslüman Oğuzların, Tanrı dağı ve Karagöz Yörüklerinden olup, Konya ve Aydın yöresine yerleşmiş bulunanların isimleri teker teker yazılı bulunmaktadır.

 

Buradaki 950 tarih ve 82 numaralı il yazıcı defteri ile 1051 tarih ve 469 numaralı il yazıcı defterinde Anadolu’dan Rumeli’ye geçen Türk boy ve ailelerinin isimleri açıkça yazılı bulunmaktadır.

 

Müslüman Oğuz Türk’ü Yörük Türkmen boylarından oluşan ailelerinin kimler olduğu kayıtlarda belirtilmektedir. Bu kayıtlarda Atatürk’ün atalarının kaydı da bulunmaktadır.

 

Atatürk’ün dedesi Kırmızı Hafız Efendi, Kocacık Nahiyesi’nde ilkokul eğitmenliği yapmakta idi. Atatürk’ün babası Ali Rıza Efendi de Kocacık Nahiyesi’nde dünyaya geldi. Babası Ali Rıza Efendiye Alüş Efendi derlerdi. 

 

Atatürk, özbeöz Türk olup, Konya ve Aydın yörelerinden gitme çok asil bir ailenin evladıdır.

 

Zübeyde Hanım’ın soyu Yörük’tür. Ailesi Fatih döneminde Karamanoğlu Beyliği’nin yıkılmasından sonra (1466), Balkanlarda fethedilen yerlerin Türkleştirilmesi için göç ettirilen ailelerdendir. Konya bölgesinden geldikleri için bunlar, ismi ile resmi kayıtlara geçmiş ve böyle anılmıştır. Aile, Vodina sancağının Sarıgöl nahiyesine yerleştirilir. Zübeyde’nin babası Sofuzade Feyzullah Ağa’dır.

 

Atatürk’ün kız kardeşi Makbule Hanım, Yörüklük için şunları söylemiştir: “Annem her zaman Yörük olmakla iftihar ederdi. Bir gün Atatürk’e, ‘Yörük nedir?’ diye sordum. Ağabeyim de bana ‘Yürüyen Türkler’ dedi. Yani Zübeyde Hanım da Türk’tür.”  

 

 Ehl-i Beyt’e karşı olanların Mustafa Kemal’e bu soydan geldiği için karşı oldukları apaçık ortadadır. 

 

Önemli değil. Hiçbir sır sonsuza dek sürmez. Kaldı ki kıyamete dek korunaklı olan bir peygamberin soyu asla ama asla saklanamaz.

 

Herkes aslına sahip çıkar! 

 

Kaynak:

1. Meriç TUMLUER; Atatürk'ün Gizli Vasiyeti Araştırma ve Ropörtajları.

2. Başbakanlık Eski Müşaviri Şecaattin Zenginoğlu’nun Bilgi Çağındaki Türk Gençliğinin Yükselen Sesi - 1999, isimli kitabından

 
Toplam blog
: 635
: 614
Kayıt tarihi
: 07.09.13
 
 

Şiiri, yazmayı seviyorum..hepsi bu kadar.. ..