Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Şimdi omuzlarında melekler ağlasın

Şimdi omuzlarında melekler ağlasın
 

Eyvah oğul Öpmeye doymadığım hayırsızım
Sevmeye kıymadığım yürek sızım
Şimdi omuzlarında Melekler Ağlasın

Feryadımı Duyan Analar Ağlasın
Dağ Gibi Aslanımı Elde Bıraktım
Eyvahıma yıkılan umutlarıma
oğluma Almadığım Gelinler yaslı
Eyvah oğul Öpmeye doymadığım hayırsızım
Sevmeye kıymadığım yürek sızım
Şimdi omuzlarında Melekler Ağlasın

Feryadımı Duyan Analar Ağlasın
Dağ Gibi Aslanımı Elde Bıraktım
Eyvahıma yıkılan umutlarıma
oğluma Almadığım Gelinler yaslı
Eyvah oğul Öpmeye doymadığım hayırsızım
Sevmeye kıymadığım yürek sızım
Şimdi omuzlarında Melekler Ağlasın

Bu şarkıyı (bana göre Ağıt) hepimiz biliyoruz ve biz ülke olarak yine şehitlerimize ağlıyoruz. Yine terör başrolde. Şırnak'taki hain mayınlı saldırıda şehit olan Yarbay Melih Gülova (Manisa), Binbaşı Ramazan Armutçuoğlu (Ankara) ve er Hasan Güreşen'in (İstanbul) cenazeleri bugün toprağa veriliyor...

Terör ne yaşa bakıyor ne de mekana, insan adına bir değer yok onların gözünde.. Gencecik hayatlar sönüyor, çocuklar babasız kalıyor..

Binbaşı Ramazan Armutçuoğlu'nun iki oğlu vardı. Oğullarından Emre bir hafta sonra yapılacak ÖSS sınavına hazırlanıyordu. Ramazan Armutçuoğlu vatanına olduğu kadar çocuklarına da oldukça bağlı bir babaydı. Büyük oğlu Emre'nin asker olmasını çok istemişti. Ama Emre'nin gönlünde yatan meslek bilgisayar mühendisliğiydi. Bu hedef için bir yıldır harıl harıl üniversite sınavlarına hazırlanan Emre, önümüzdeki hafta ÖSS sınavına şehit babasının acısıyla girecek. Sınava bir hafta kala babasının ölüm haberini alan Emre, ÖSS heyecanı yerine bugün şehit babanın yürekleri yakan acısını çekiyor. Akranları bir yılın çalışma stresini atmak için artık test sorularını bırakıp gezip tozmaya başlamışken, O bugün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın katılacağı cenaze töreninin ardından babasını toprağa verecek. Şehit binbaşının 14 yaşındaki küçük oğlu Eren de belki de yaşamının en kara yaz tatilini yaşayacak.

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit olan Piyade Onbaşı Hasan Güreşen'in cenazesi, Gaziosmanpaşa'daki evine getirildi. Cenazenin eve getirilmesiyle birlikte sokakta izdiham yaşanırken, şehidin eşi ve yakınları sinir krizleri geçirdi. Şırnak'ta şehit olan Hasan Güreşen'in cenazesi sabah saatlerinde askeri araçlarında eşlik ettiği bir konvoyla Gaziosmanpaşa Merkez Mahallesi Kenet Sokak'taki evine getirildi. Cenazenin getirilmesinden saatler önce sokak Türk bayraklarıyla ve Güreşen'in fotoğraflarıyla süslenirken, vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. Güreşen'in naaşını taşıyan cenaze aracının sokağa girmesiyle birlikte şehit eşi Deniz Güreşen, kız kardeşleri ve yakınları feryat ederek tabuta dokunmak istedi. Sokaktaki yüzlerce kişinin cenaze aracına doğru yönelmesiyle büyük bir izdiham yaşandı. Şehit yakınları sinir krizleri geçirirken izdihamında etkisiyle çok sayıda bayılan oldu. Kalabalığa sesini duyuramayan imam bir ambulansın megafonu yardımıyla kısa bir dua yaptı. İmamın "Şehidimize hakkınızı helal ediyormusunuz?" şeklindeki sorusuna kalabalık hep birlikte "helal olsun" dedi. Güreşen'in bazı yakınları camlardan ve balkonlardan feryad ederken yakınlarının yardımıyla sakinleştirildi. Bayılanlar ambulanslara götürelerek sakinleştirildi. Şehit Güreşen'in cenazesi sokaktan ayrılırken vatandaşlar tekbirlerle araca eşlik etti. Bir yandan tekbirler getiren vatandaşlar bir yandan da "Şehitler ölmez vatan bölünmez, Kahrolsun PKK" şeklinde sloganlar attı.

(Haber Kaynak : sabah gazetesi

Yine dinmeyen gözyaşlarına boğuldu yürekler... Bazen insan "bu kadar mı , diyor bu kadar mı insana verilen değer.." VATAN SEVGİSİ elbette HERŞEYİN ÜZERİNDE.. Ama böyle canlar gittikçe içimiz yanıyor... Babalar gününde babasıyla kaç cocuk daha olamayacak? Ve çocugunun büyüdüğünü , okuyup adam olduğunu (eskilerin tabiriyle) göremeyecek. En mutlu gününde eşinin çocugunun yanında olamayacak babalar var..

Bir yandan şehitlerimize ağlarken biryandan ; Askerlik yapmak istemeyenlere 40 bin dolara kadar çürük raporu ayarlayan tabip binbaşı ile bir astsubay yakalandı. Askere gitmek istemeyenlere 40 bin dolar karşılığında sahte çürük raporu düzenleyen şebeke, jandarma operasyonuyla çökertildi. Bir kıdemli binbaşı ile bir astsubaya, GATA'da rüşvet alırken suçüstü yapıldı.

Askerden kaçmak isteyenlere para karşılığı "çürük raporu" sağlayan rütbeli bir şebeke sivil askeri ekiplerin yaptığı operasyon sonucu çökertildi. İçlerinde bir tabip kıdemli binbaşı ve bir de astsubayın bulunduğu şebeke elemanları, 21 bin dolar rüşveti alırken suçüstü yakalandı

Böyle adi haberler duyuyoruz.. Askere gitmek istemeyen şerefinden şüphe duyduğumuz insanlarda mevcut..

Bu insanlar 40 bin dolara çürük raporu ayarlıyorlarmış..Hiç mi yürekleri sızlamıyor, nasıl gece uykularında rahat uyuyorlar ben bunu anlamıyorum..
Bu ülkede bir babanın, bir gencin daha önemlisi bu vatanın değeri 40.000 USD mi ?

Şehitlerimize Allah'tan Rahmet Geride Kalanlara Sabır Diliyorum..

 
Toplam blog
: 15
: 905
Kayıt tarihi
: 18.01.07
 
 

Karadeniz Teknik Ünv. Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümü mezunuyum. Şu an Anadolu Ün..