Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '21

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Simitten Gelen Mutluluk

Simit!

Geçen gün markette dondurulmuş ürünlerin arasında görüp de,“Hadi canım senin burada ne işin var?” diye sorduğum ürün. Hiç düşünür müydünüz o çok sevdiğimiz çıtır sıcacık simitin buzlukta öylece durduğunu? Artık gıda sektöründe dondurulmuş ürünlere karşı o kadar ilgi var ki, simit de bu modaya uyum sağlamış.

Gelin bakalım işin aslı neymiş, dondurulmuş simitin dedikodusunu yapalım azıcık.

Bizim çıtır sıcak simit, “ Tüketici bana ulaşamadığı ve canı çok istediği zaman kolayca ulaşabilsin diye bu hale dönüştüm.” Diyor. Evlerimizden şöyle bir ses yankılanmış: “ Şimdi bir simit olmalıydı, çıtır çıtır yanına da domates, zeytin, peynir ve beş çayı… mis.”  Bu sesi duyan üretici daha fazla dayanamayıp güzel bir ürün geliştirmiş. Masal anlatmayı bir kenara bırakıp üretime geçelim… Bu ürün yarı pişirilmiş olarak karşımıza çıkıyor. Simitleri satın aldıktan sonra 6-8 dakika boyunca önceden ısıtılmış olan fırında 220 derece pişiriyoruz. Bu ürün 400 gramlık paketlerde yer alıyor ve içerisinde 4 adet simit var. Mikrodalga fırında pişirilemiyor, yukarıda da yazdığım gibi “ Yarı pişirilmiş.” ürün statüsünde. Buzluktan çıkarıp, pişirmeden önce 15 dakika bekletmek gerekiyor. Yani o canınızın çektiği meşhur simit artık mutfakta sizi bekliyor anlayacağınız.

Bu tarz “Basit” gibi göründen ama “ Orijinal ve kurtarıcı” olan üretimleri seviyorum. Tabi ki sıcak simit imkanı olan o an onu tercih eder ama evdeyseniz ya da hemen canınız çektiyse mükemmel bir seçenek. Simit canavarları bu işe sevindi, simitçilerimiz ise hiç üzülmesinler onların yeri bizde apayrı… Çikolatada olduğu gibi simitle ilgili de bir hormon var mı dersiniz?

Sağlıkla Kalın!

Not: “Simitten gelen mutluluk”

Gıda Yüksek Mühendisi

Nermin Özge Bilge

 

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..