Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '07

 
Kategori
Kitap
 

Sır

Sözün özü:Sır kitabında anlatılanlar sır değil.

Özellikle ezetorik eğitimle verilen bilgileri, bunlar sanki yeni bilgilermiş gibi roman, kitap, film halinde geniş halk kitlelerine pazarlamak. ABD’ de bu aralar moda oldu .

Dan Brown ‘un romanlarında, bu bilgiler bir kurgu etrafında verilirken, Robin S. Sharma tarafından biraz daha derli toplu hale getirilerek sunulmuştu. Bu bilgilerini para ettiğini ve geniş halk kitlelerinin ilgisini çektiğini gören bazıları ise biraz daha işi büyüterek, benzer bilgileri, çeşitli uzmanlarla yaptıkları röportajları filime alarak ‘’SIR’’ adı altında, hem sinema filmi halinde, hem de kitap halinde yayınlayarak, büyük bir kampanya eşliğinde dünyaya pazarlamışlardır.

Sır diye sunulan bu bilgilerin hiçbiri sır değildir. İnsanlığın ta ilk döneminden beri bilinen bilgilerdir. Özellikle ezetorik (gizli) eğitim tarzı ile inisiyelere (Bu eğitimlere seçilerek alınan öğrenci) aktarılan bilgiler olduğu için pek geniş halk kitlelerine açılmıyordu. Artık çağımızda her türlü bilgiye ulaşmak ve paylaşmak mümkün. Bu bilgilerde ortalarda dolaşıp duruyor. İnternet’te ufak bir gezinti yaptığınızda istemediğiniz kadar bilgi bulabilirsiniz bu konularda.

Ancak, bu bilgilere bir kez daha insanların odaklanmasını sağlayan bu çalışmalar yararlı olmuştur.

Dr.Erdener ILDIZ

23 Ağustos 2007

 
Toplam blog
: 80
: 805
Kayıt tarihi
: 25.09.07
 
 

Elektronik yüksek mühendisiyim. Bilgisayarlı kontrol sistemleri üzerinde doktora yaptım. Bir  şirke..