Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '18

 
Kategori
Güncel
 

Sıra İstiklâl Marşına mı Geldi?

Sıra İstiklâl Marşına mı Geldi?
 

İlkokula başladığım ilk Pazartesi gününden beri yaklaşık 60 yıldır her dinlediğim ve söylediğimde tüylerimin diken diken olduğu İstiklal marşımızın bestesi tartışmaya açıldı. Uluslararası spor karşılaşmalarında ve kültürel alanda sözsüz olarak çalan İstiklal marşımız sadece Türkler tarafından değil bir çok millet tarafından bilinmektedir. Hal böyle iken;

Beştepe'deki 46. Muhtarlar Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstiklal Marşı'na ilişkin ilginç bir çıkışta bulundu. "En büyük üzüntüm bu emsalsiz marşın (İstiklal Marşı) hakiki manasını yüreklere nakşedecek bir bestenin bulunamamış olmasıdır." ifadelerini kullanan Erdoğan, İstiklal Marşı'nın yeniden bestelenmesi gerektiği mesajını verdi. "O beste ile güftenin birbirini tamamlaması çok önemlidir" diyen Erdoğan "Burada bestekarlara büyük iş düşüyor. Temenni ediyoruz ki o da çıkar" dedi. Erdoğan sözlerine " Mesela 34 yıllık terörle mücadele dönemimizi şöyle hakkı ile ifade edecek bir şiirimiz, bir marşımız yok." diyerek devam etti. 

Öğretim görevlilerin unvanlarından, halkın kaç çocuk doğurması gerektiğine, nereye cami yapılacağından, hangi heykellerin yıkılacağına  kadar her şeye karışan Zat-ı muhterem ortaya bir şey attı ya, kendilerine vazife edinenler hemen kollarını sıvarlar.

Peki nasıl bir beste istersiniz?

Örneğin ilahi şeklinde olabilir mi?

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..