Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '06

 
Kategori
Felsefe
 

Sırada Bekleyenler Olabilir

Sırada Bekleyenler Olabilir
 

<ı>

' Denizin dibindeki inci, boğulmayı göze alanların hakkıdır ' ...

Bu cümleyi tesadüfen bulunduğum bir ortamda duydum. Oldukça etkileyici bir cümle. İyi şeyler istiyorsak bunun için çok çalışmalıyız, elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız. Zaman zaman önümüze engeller çıkacak ama asla istikrarımızı kaybetmeyeceğiz. ” Şansını zorlamak ” diye bir terim var. Bir şeyi çok istiyorsak şansımızı zorlayalım, şansımız yoksa da önce şans platformu oluşturalım.

Zaman zaman kendime olan inancımı kaybediyorum. Özellikle, çok çalışıp birilerinin önümü kestiği zamanlar, istediğimi elde edemediğim zamanlar, emeklerimin boşa çıktığını gördüğüm zamanlar.

Sonrasında kendime geliyorum. Hiçkimse ve hiç birşey beni amacımdan saptıramaz. İstikrarımı koruduğum sürece, kendime inanarak çalışmaya devam ettiğim sürece beni yolumdan kimse alıkoyamaz.

Felsefemiz; ' çalışmak, üretmek, üretmek ' olmalı. Üretmeden çalışmanın esprisi yok. Ürettiğimiz şeyler kendimize ve etrafımıza faydalı şeyler olmalı. Bizi, daha iyiye daha güzele götüren şeyler olmalı. ” Ben ” değil “ Biz ” dediğimiz zaman bunu başarabiliriz.

Sosyal bir yaşam sürdürüp tek kişilik dünyada yaşıyor gibi davranamayız. Bu sadece kendimizi kandırmak olur.

Güzel şeyler istiyorsak, düşünmek bize yetmemeli. Çalışmak ve uygulamaya koymak da gerekir. Aklımızın içinde yer alan iyilikler, güzellikler kimseye bir fayda sağlamaz.

Tabi ki önce beyin jimnastiği yapıp kafamızda bazı şeyleri tasarlamamız lazım. Sonrasında da düşündüklerimiz hayata geçirebilmemiz lazım. Sadece düşünerek bir yerlere varmaya kalkarsak, yılbaşı hindisinden bir farkımız kalmaz...

“ Denizin dibindeki inci, boğulmayı göze alanların hakkıdır ” cümlesinde olduğu gibi, zaman zaman istediğimiz şeyler için risk almayı da bilmek lazım. Kimse kimseye gümüş tepsi içinde birşey sunmuyor.

İstediğimiz şeyleri, ne kadar istiyoruz önce bunun muhasebesini yapmalıyız. Hep duyarız, “ imkânsız diye birşey yoktur ” diye. Bu da çok iddialı bir söz aslında. Geçerlilik payı ne derece doğrudur bilemiyorum ama daha ziyade temenni gibi geliyor bana.

Belki denizin dibindeki inciye ulaşamayız ama bu uğurda boğulmayı göze almazsak bunu asla bilemeyiz. Islanırım diye denize serçe parmağını bile sokmayanlar inciyi hayal bile etmesinler.

Hayal ederim diyorsak büyük şeyler hayal edelim. Hayalleri boşuna meşgul etmeyelim.

Sırada bekleyenler olabilir...

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..