Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '13

 
Kategori
Güncel
 

Sırada Galatasaray Lisesi mi var?

Sırada Galatasaray Lisesi mi var?
 

GALATASARAY LİSESİ


Ben Galatasaray hazırlık (yetiştirici) sınıfını Ortaköy’de yatılı olarak okudum. Baştanbaşa yanmış olan üçüncü katta o zamanlar (1962-63) yatakhaneler vardı. Yerler ahşaptı. Ve bizim yattığımız yatakhane çok büyük olduğundan kaloriferlerin yanı sıra ortada bir de büyük soba vardı. Kışın bu soba da yakılırdı. O ahşap zemine kor parçaları düşerdi ve hiçbir şey olmazdı. O tahtalar öyle kolay yanacak tahtalar değildir. Bu nedenle, evet sırf bu nedenle, okulun bir sabotaj sonucunda kasten yakıldığına inanıyorum.

Galatasaray Ortaköy’ü  otel yapmayı kafasına koymuş birilerinin olduğu anlaşılıyor. Olay gündemden düşsün, biraz daha zaman geçsin, millet nasıl olsa unutur,  otel çalışmaları da ufak ufak başlar. Galatasaray Adası nasıl Buzada ve sonra da Suadaya dönüştüyse, Ortaköy’ün de yakın bir gelecekte tüm Galatasaray camiasının iftihar edeceği (!) bir Mega Otele dönüşmesi pragmatik, Kartezyen ve mantıksaldır. ODTÜ benzeri sürekli sorun çıkartan üniversiteler veya AKM  (Atatürk Kültür Merkezi) gibi yapılar istemiyoruz değil mi efendim?  

1970 yılında Taksim’deki AKM’yi zenginler, monşerler ve burjuvalar opera-bale izliyor diye yaktık. AKM restore edilip 6 Ekim 1978 tarihinde yeniden açıldı. 2005 yılında, ileri demokrasi döneminde, Atatürk Kültür Merkezinin ekonomik ömrünü tamamlamış olduğu (!) ifade edilerek  Kültür Bakanı (!) Atilla Koç’un girişimleriyle  binanın yıkımına kalkışıldı. Ancak, Tanrı’nın kayrası,  sanat ve mimarlık platformları, dernekler, halkın protestosu ve medyanın desteğiyle İstanbul Çevre Varlıklarını Koruma Kurulu Kasım 2007’de, AKM’yi  1. grup kültür varlığı olarak tapu kadastro kütüğüne geçirdi. Böylece bina yıkılmaktan kıl payı kurtuldu. Yoksa AKM’yi yıkıp yerine hemen Taksim Camisini  konduracaklardı.

Şubat 2012'de ülkenin büyük holdinglerinden biriyle  Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında anlaşma imzalanarak restorasyon yeniden başladı. Bu arada 10 Eylül 2012 günü AKM’de bir yangın daha çıktı ! Havalandırma borusu alev almış! Yangın neyse zar zor söndürüldü. Bu önemsiz olaydan haberiniz olmuş muydu acaba? Atatürk Kültür Merkezi'nin 29 Ekim 2013 Cumhuriyet Bayramı'na yetiştirilmesi öngörülüyormuş.  

Peki, şimdi sırada Galatasaray Lisesi mi var? Bakalım orasını ne zaman yakacaklar? 

 
Toplam blog
: 129
: 1871
Kayıt tarihi
: 27.07.06
 
 

1968 yılından bu yana dinler tarihi, mitoloji, sosyoloji, antropoloji, dinbilim, teozofi, metafiz..